Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nie da się rozpocząć nowej gry  (Przeczytany 2108 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bartez999

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • <a href="http://gtasite.pl/22217,ref.html" target=
    Nie da się rozpocząć nowej gry
    « dnia: Czerwca 21, 2008, 21:11:58 »
    Jak włączam grę to są wszystkie opcje a napis START NEW GAME jest na szaro i jak klikam to tak jak by tego napisu nie było i nie mogę włączyć normalnej gry
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 22, 2008, 13:41:08 wysłana przez bartez999 »
    <a href="http://gtasite.pl/22217,ref.html" target="_blank">Zapraszam na stronę o całej serii GTA</a>

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Odp: Nie da się rozpocząć nowej gry
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 21, 2008, 21:18:20 »
    po 1 zmien nazwe tematu bo ta IMO zasługuje na warna.
    Po 2 bardzo mętny opis z którego prawie nic nie wynika najlepiej jest dac screena.
    Postaram się odpowiedziec. Jeżeli grasz po raz pierwszy to nie wiem ale jeżeli to któras postac może to znaczyc że masz zajęte wszystkie miejsca zapisu poprostu usun któregos save i będzie po problemie.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 21, 2008, 21:25:20 »
    Na bank zajęte wszystkie miejsca na save'y. Usuń kilka i będzie działało.

Offline bartez999

• Użytkownik
    • <a href="http://gtasite.pl/22217,ref.html" target=
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 21, 2008, 22:29:29 »
    Dobra skasowałem Save i działa dzięki .temat do zamknięcia
    <a href="http://gtasite.pl/22217,ref.html" target="_blank">Zapraszam na stronę o całej serii GTA</a>

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 22, 2008, 03:02:23 »
    Sorka, ale taka obiektywna opinia będzie taraz. Mianowicie odnośnie nowych userów...
    Uważam,że zbyt często/gęsto używacie "ostrzeżeń". To chyba działa troche deprymująco, gdyż po dość długiej nieobecności zastałem tutaj praktycznie taki sam stan osób udzielających się jak wcześniej. Rozumie, że teoretycznie nowi łamią regulamin, jdnak z opcją "search" ciężko znaleźć istniejący temat. W dziale pomoc zsą pytania zarówno o działanie gry jak i o questy.
    Może gdyby się to jakoś uporządkowało (wiem, że nie będzie łatwe, choć wczorajszy FAQ to pewne światełko w tunelu - zwłaszcza dla nowych userów), byłoby lepiej.

Rozumie, ze odpowiadanie po raz 10 na to samo pytanie może męczyć, jednak grając w M&B na początku też nie do końca potrafiłem się odnaleźć...

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 22, 2008, 10:51:16 »
    No to za pierwszym razem niech to będzie uupomnienie takie słowne.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 24, 2008, 02:33:13 »
    Oczywiscie nie mylisz sie... ale tylko teoretycznie;)
    To chyba działa troche deprymująco, gdyż po dość długiej nieobecności zastałem tutaj praktycznie taki sam stan osób udzielających się jak wcześniej.
    Przede wszystkim osoby zakladajace tematy w dziale pomocy to w 95% tzw jednopostowcy, ktorym prawde mowiac zwisa i powiewa czy dostana ostrzezenie czy nie, zalezy im tylko na odpowiedzi na ich pytanie - ale ostrzezenie tak, czy inaczej dac trzeba, by bylo jasno okreslone jakie zachowanie jest tolerowane na forum, a jakie nie.

Takze IMO sprawa o ktorej piszesz nie ma wiele wspolnego z utrata jakichs pelnowartosciowych uzytkownikow, ktorzy nie tylko chca brac ale tez dac cos od siebie. Chociaz oczywiscie to wszystko nie jest jednoznaczna regula.

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 24, 2008, 10:33:46 »
    Jason - Tobie też musze przyznać racje. Nie wspominając już o tym, że rozwiązanie wielu problemów jest na wyciągnięcie ręki -wystarczy pokombinować albo pomyśleć. Jednak łatwiej jest spytać :/

Nie chce sie usprawiedliwać okolicznościami, ale przypomniały mi się w czasie pisania poprzedniego postu czasy, gdy userzy >200 postów mogli dawać "+" i "-" i jaki wtedy był sajgon. Bardzo często widać posty "przeczytaj regulamin" czy "zmień temat". Jednak żadko po tych słowach jest rozwiązanie problemu. Skoro już sie poświęca troche czasu na napisanie upomnień, to co za problem dodatkowo odpowiedzieć na zadane pytanie?

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 24, 2008, 14:19:46 »
    Czyli powinno to wyglądać tak... Pisze odpowiedziedź i ostrzegam użytkownika??
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 24, 2008, 14:51:37 »
    Jason - Tobie też musze przyznać racje. Nie wspominając już o tym, że rozwiązanie wielu problemów jest na wyciągnięcie ręki -wystarczy pokombinować albo pomyśleć. Jednak łatwiej jest spytać :/

Nie chce sie usprawiedliwać okolicznościami, ale przypomniały mi się w czasie pisania poprzedniego postu czasy, gdy userzy >200 postów mogli dawać "+" i "-" i jaki wtedy był sajgon. Bardzo często widać posty "przeczytaj regulamin" czy "zmień temat". Jednak żadko po tych słowach jest rozwiązanie problemu. Skoro już sie poświęca troche czasu na napisanie upomnień, to co za problem dodatkowo odpowiedzieć na zadane pytanie?
    Myślę że dlatego tak co poniektórzy robią aby dany pytający zrozumiał swój błąd. No bo będzie miał to 1 ostrzeżenie +odpowiedź więc nic mu nie stoi na przeszkodzie zadanie drugiego pytania na inny temat i otrzymania kolejnego ostrzeżenia +odpowiedź. A tak jak dostanie ostrzeżenie bez odpowiedzi będzie musiał poszukać(przynajmniej w założeniu)odpowiedzi na swoje pytanie i może pojmie dlaczego dostał tego osta. Ja od siebie dodam że najlepiej by było aby właśnie na takie błędne tematy odpowiadali tylko moderatorzy/admini a nie zwykły użytkownik :) 

I tak chyba jest, nie? Wszelkie lizusostwo staram sie tepic...
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2008, 15:02:19 wysłana przez [POD]J@$ON »