Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Civil War in Russia 1917-1922  (Przeczytany 13063 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    Odp: Civil War in Russia 1917-1922
    « Odpowiedź #15 dnia: Lutego 09, 2013, 12:09:06 »
    Czekam z niecierpliwością na tego moda... :/

na pewno twórcom brakuje paru osób, dlatego przeprowadzają wciąż rekrutację, na forum talewords nic nowego nie ma, tutaj też nikt nie pisze...
    Cóż, zostaje tylko grać w niedopracowaną betę na podstawkę :/
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Svengax

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #16 dnia: Lutego 26, 2013, 20:03:50 »
    To jest na multi czy singla ?

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Lutego 26, 2013, 21:53:52 »
    Gdyby to było na multi trafiłoby do działu "Modyfikacje trybu multiplayer"...

Czasami wystarczy po prostu pomyśleć, zanim się coś napisze :/ wybacz, że Cię krytykuję kolego z góry, ale czasem jestem wredny :(

Mod jest na singla, jak do tej pory trwa porting z 1.011 do WB :/

Na 1.011 jest tylko beta 0.76 niedopracowana, ale miejscami fajna ;)
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline tymus3

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 15, 2013, 12:01:43 »
    Witam, trzeba trochę temat odkopać. Wyszła niedawno wersja na WB(http://yadi.sk/d/tkUeHPUQ5ia4Y), co jest przynajmniej dla mnie dużym zaskoczeniem po kilku miesięcznej ciszy...
    Wersja jest oznaczona numerkiem 0.12 i co trzeba przyznać jest jeszcze bardzo niedopracowana. Do dyspozycji obecnie mamy 6 frakcji(Biali, Czerwoni, Ludy Turkmeńskie, Anarchiści, Entanty i II Rzesza). Multi chwilowo nie działa :(, ale deweloper zapowiedział, że nad nim prace już trwają...
    Z tego co widzę mod ma szansę się przebić, acz przydaliby się pewnie twórcą jacyś nowi pomocnicy i kto wie jeśli ktoś zrobiłby polskie mundury i wysłałby je twórcom to może nasze państwo pojawi się i w tej modyfikacji :).

Pozdrawiam
    Ahmed

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 15, 2013, 13:42:42 »
    Pobrałem, pograłem:

- Stara mapa z Nativa,
    - Bug przy wyborze płci żeńskiej, linia życia Noble (cały czas brałem pierwszą opcję z góry), wywala do systemu,
    - niektóre przedmioty zasłaniają się nawzajem np. noż farmera i amunicja do pistoletu/karabinu (nie żeby to mi specjalnie przeszkadzało, ale wygląda nieestetycznie),
    - przy niektórych rodzajach karabinów są dziwne opisy obrażeń tzn. broń nie ma opcji przełączenia na białą, a w okienku np. pisze damage: "Swing 48p" WTF? powinno być chyba ranged?
    - niektórych karabinów i szabel nie widać na postaci, więc jest animacja wyjmowania ich "z powietrza" co też mi się nie podoba :/ nigdy nie lubiłem turniejów i areny, gdzie się wyjmuje drewniane miecze z powietrza :/ o ile lancę można jeszcze zrozumieć, to mieczy już nie, ale to tak na marginesie.
    - początki są trudne, bo mamy dość mało pieniędzy na start, a nawet looterzy (maruderzy) mają jakąś tam broń palną, co prawda słabą, ale jak ich jest 10 i staną w szeregu, to trafiają :/ 10 strzałów i nie ma konika, :/

+ jest broń palna ^^
    + nareszcie poprawiono animacje, które mnie wpieniały w wersji moda na M&B 1.011 (mówię o przeładowaniu, stara animacja dla pistoletu skałkowego ZNIKNĘŁA NA ZAWSZE ^^ )
    + niektóre pomysły są fajne, np. Kułakowie jako leśni bandyci ^^
    + fajne mundury i ubrania, tylko niezbalansowane jeszcze :/ dziwna waga niektórych itemów,

cóż, gram dopiero 40 minut, jak coś jeszcze ciekawego zauważę, to dopiszę, edytując posta.

JEST POSTĘP ^^
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 15, 2013, 14:21:41 »
    ^ Dobrze byłoby gdybyś pisał te uwagi w wątku moda na TW, żeby twórcy to widzieli, feedback się liczy.

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 16, 2013, 13:13:37 »
    HUtH niestety nie mam konta na TW, poza tym jestem leniwy i nie chce mi się zakładać tego konta. :)

Ah i obawiam sie, że mój angielski pozostawia jeszcze sporo do życzenia ^^ jestem komunikatywny, a jakże, ale popełniam zawsze wiele błędów. Mylę czasy bo ich nie ogarniam :/ albo literówki robie.
    a potem ludzie się śmieją :/

Niby mam 6 z angielskiego w szkole, ale wcale taki mądry się nie czuję :( ale co ja będę się rozwodził...

Aha, nie wiem czy wy też tak macie, ale granaty mi nie wybuchają. Na podstawce wybuchały tzn. była animacja takiego ognia i rażenie wielu wrogów w tym samym czasie. a tutaj to działa jak kamień, albo nóż do rzucania że zadaje cios tylko temu wrogu, w którego trafi.
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 16, 2013, 16:21:24 »
    HUtH niestety nie mam konta na TW, poza tym jestem leniwy i nie chce mi się zakładać tego konta. :)
    No to jest tylko kilka chwil, ale jak tam chcesz.........
    Ah i obawiam sie, że mój angielski pozostawia jeszcze sporo do życzenia ^^ jestem komunikatywny, a jakże, ale popełniam zawsze wiele błędów. Mylę czasy bo ich nie ogarniam :/ albo literówki robie.
    a potem ludzie się śmieją :/
    Tym bardziej powinieneś na TW pisać, po sobie wiem, że to jest świetny sposób na naukę języka(no i po to się zresztą go uczy, żeby się komunikować), a z tymi wszsytkimi słownikami w necie, z wiktionary, z googlem jest jeszcze łatwiej.
    I daj spokój z tym wyśmiewaniem, przecież to jest internet, normalna sprawa, poza tym TW nie jest takim "negatywnym" forum.
    Nie wiem, w której jesteś klasie, ale skoro masz 6, no to chyba dajesz radę :P

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 16, 2013, 18:01:18 »
    Twórca na TW mówił że wszystko będzie kontynuowane z aktualnymi 6 frakcjami. No trudno, szkoda że nie dostrzega że wojna polsko-bolszewicka była jednym z najważniejszych wydarzeń okresu w którym mod się odbywa ;)
    Sława!

Offline mogart

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 17, 2013, 08:25:21 »
    Uff...
    Sory za off - top moda na oczy nie widziałem, ale brak Polaków w tym modzie jest chyba logiczny. Mod dotyczy wojny domowej w Rosj, a "kijowska wycieczka" Piłsudskiego i "warszawska rewizyta" bolszewików z samą wojną domową wspólnego nie miały wiele. A wpływ na przebieg wojny miały o tyle, że Polacy nie współpracowali z Białymi (co akurat było logiczne bo ci chcieli powrotu cesarstwa w granicach z 1914 roku) i z wojskami interwencyjnymi. Skoro mod ma być "historyczny" to Polaków w nim być nie powinno;-)

Offline ggpaw

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 01, 2013, 20:43:30 »
    Są jakieś postępy ,wiecie coś ?

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 01, 2013, 23:49:14 »
    Jakby coś było, to byśmy napisali. Nie pytaj się niepotrzebnie. I sprawdzaj sobie temat oryginalny na forum taleworlds.
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline Piecka22

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 19, 2013, 12:24:01 »
    Hmm pobrałem dwie wersje moda - do Warbanda i do podstawowego Mount & Blade.
    I teraz mam pytanie - na jakie wersje gier są przeznaczone mody?

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 19, 2013, 12:43:22 »
    Na Warbanda to chyba działa pod 1.143 i pod 1.153 ale nie jestem pewien, ja odpalałem na 1.143 i działało.

A na M&B to na 1.011
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline Piecka22

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 19, 2013, 12:46:53 »
    Dzięki ! To dlatego pewnie mi nie działało, bo miałem złe wersje. Już pobieram patche