Hej, mam problem z którym nie mogę sobie za nic poradzić. Otóż po zrobieniu dużej części mapy niefortunnie okazało się, że mapa za którą robię podmiankę nie ma ustawionej wody prawidłowo a mianowicie woda ani nie zabija gracza, gdy ten zejdzie poniżej poziomu lustra wody ani nie niszczy jego amunicji. Próbowałam edytować kod mapy w pliku scenes.txt, ale mimo wielu prób zmieniało to jedynie wysokości na mapie a nie czyniło wody zabójczą. Próbowałam też podmienić moją mapę za jakąś na której woda działa prawidłowo, ale tworzy to kolejne komplikacje a mianowicie wysokości na mapie całkowicie się zmieniają a naprawa tego jest w zasadzie niemożliwa a przynajmniej bardzo trudna, dodatkowo przy takim rozwiązaniu tworzą się na krawędziach mapy czarne tereny, których nie można edytować a da się na nie wchodzić. Wątpię, że jest jakaś opcja ustawienia tej wody w edytorze, ale może da się to zrobić w jakimś innym pliku? Jeśli ktoś wie jaka wartość odpowiada za takie a nie inne działanie wody i gdzie ją można znaleźć to chętnie się dowiem jak temu zaradzić.
Ewentualnie w razie braku rozwiązania chętnie też usłyszę propozycje jak można uniemożliwić graczom bieganie po dnie morza, gdyż mój początkowy pomysł na głębokie dno , które spowoduje natychmiastową śmierć nie zadziała z powodu występowania wybrzeży, którymi można by zejść na dno pomimo jego głębokości, która zabiłaby każdego kto tam normalnie by spadł.