Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Mamy zamiar dodac wkrótce mozliwość pchnięcia bagnetem/uderzenia kolbą lub bronią zamiast walki na noże. Którym przyciskiem powinno się wg. was atakowac? (żeby było jak najwygodniej)

Prawy przycisk myszy
    387 (48.9%)
    Scroll
    96 (12.1%)
    Któryś z Ctrl lub Alt
    70 (8.8%)
    Q, E, F lub jakaś inna litera
    172 (21.7%)
    Mi tam wszystko jedno.
    67 (8.5%)

Głosów w sumie: 766

Autor Wątek: Festung Breslau (II wojna światowa)  (Przeczytany 177034 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Festung Breslau (II wojna światowa)
    « Odpowiedź #285 dnia: Lutego 16, 2009, 12:12:40 »
    Mam taki debilny pomysł... gdy np. slużysz rosjanom, to żeby porozumiewać się z niemcami, trzeba przeczytać jakąś książke by nauczyć się języka niemieckiego.
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #286 dnia: Lutego 16, 2009, 12:15:28 »
    Pomysł nie jest zły tylko poco z nimi gadać repiej po Rosyjsku rozstrzelać strzałem w tył głowy.

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #287 dnia: Lutego 16, 2009, 12:27:01 »
    No, żeby w sklepie coś kupić itp.
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #288 dnia: Lutego 16, 2009, 12:32:11 »
    Poczekaj sądzisz że na wojnie szło sie do obozu wroga do sklepu kupić mp40 lub trochę jedzenia?

Offline Crusader

• Użytkownik
    • 7,62mm
    « Odpowiedź #289 dnia: Lutego 16, 2009, 18:36:41 »
    Taaa... od razu Hans Klos bedzie! Hmm... nie taki głupi ten pomysł ale to narazie odstawmy na później. :)

UWAGA!!! DLA ZIELONYCH!!! ANKIETA DOTYCZY TEGO KARABINU!!!
    « Ostatnia zmiana: Lutego 17, 2009, 15:10:39 wysłana przez Crusader »

" Albowiem Bóg stworzył ludzi, a Samuel Colt uczynił ich równymi.. "

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #290 dnia: Lutego 17, 2009, 15:32:36 »
    Ja tam bym dał go jako stacjonarny, ;) Albo kompromis, stacjonarny noszony przez piechotę :P

Offline Jack

• Użytkownik
    « Odpowiedź #291 dnia: Lutego 18, 2009, 20:31:10 »
    Czy jest już link do pobrania na v1.10 ? jak gdzieś był to sorka bo jestm ślepy... ;-)

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #292 dnia: Lutego 18, 2009, 20:42:46 »
    Zobacz na pierwszej stronie w 2 poście.

Offline Elavion

• Użytkownik
    • I love all of Stargates!
    « Odpowiedź #293 dnia: Lutego 19, 2009, 10:28:02 »
    Możecie dodać grafikę wybuchu do panzerfausta? I jeszcze jedno, ZAWSZE jak się z niego strzela, jest napisane, że cel sam się zabił.

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #294 dnia: Lutego 19, 2009, 15:05:19 »
    Pytanie do ankiety. Broń która ważyła 11.5 kilo to była jeszcze broń ręczna (oczywiściście biegnac strzelać się nie dało) ale stojąc można bylo stzrelać

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #295 dnia: Lutego 19, 2009, 19:22:00 »
    Też mi się wydaje, żę 11,5 kg to nie tak dużo jak na jakiegoś wyszkolonego wojaka. A z tym strzelaniem podczas stania to jest jeszcze większy kłopot od ciężaru - odrzut. Taki karabin miał chyba porządną siłę odrzutu, przy której nikt nie mógł ustać i jednocześnie strzelać. Także w ankiecie dałem, że wszystko mi jedno, byle strzelał ;D

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #296 dnia: Lutego 20, 2009, 09:35:19 »
    Były cięższe karabiny nie stacjonarne, m.in. Rusznice przeciwczołgowe.

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #297 dnia: Lutego 20, 2009, 15:48:14 »
    Też mi się wydaje, żę 11,5 kg to nie tak dużo jak na jakiegoś wyszkolonego wojaka. A z tym strzelaniem podczas stania to jest jeszcze większy kłopot od ciężaru - odrzut. Taki karabin miał chyba porządną siłę odrzutu, przy której nikt nie mógł ustać i jednocześnie strzelać. Także w ankiecie dałem, że wszystko mi jedno, byle strzelał ;D

Raczej nie, bo im większy ciężar broni to tym mniejszy odrzut. Strzelanie na stojąco  z takiego karabinu było możliwe.
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #298 dnia: Lutego 20, 2009, 16:54:50 »
    No wiesz ja tam się nie znam ale zawsze mi się wydawało, że jakś tam mały pistolet ma mniejszy odrzut niż Kałach czy coś w tym stylu.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #299 dnia: Lutego 20, 2009, 17:02:05 »
    No wiesz ja tam się nie znam ale zawsze mi się wydawało, że jakś tam mały pistolet ma mniejszy odrzut niż Kałach czy coś w tym stylu.
    To już jest specyfika broni(poza tym pistolet nie strzela seriami) A ja mam dobra wiadomości udało mi się naprawić skrypt pola minowego (100% by me jeżeli komuś potrzebny niech pisze) i działa bardzo dobrze a znaczy to że kolejna beta coraz bliżej.