Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Test Polityczny.  (Przeczytany 11702 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Test Polityczny.
    « Odpowiedź #30 dnia: Marca 10, 2012, 15:38:12 »
    Tusky ty k*****e, masz jazde tylko po kwasie:)

Tak, to jest naprawdę przykład hasła narodowego, nie ma co. Jestem ciekaw tylko co za (wycięte) to wymyślił...

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #31 dnia: Marca 10, 2012, 16:03:33 »
    Takie tam różne o Tusku,Palikocie i innych tego podobnych.
    Wole nie cytować:)

Chociaż:
    Gdyby Polska nie miałaby tylu żydów nigdy by nie było rozbiorów to tekst Dmowskiego

lub

Tusky ty k*****e, masz jazde tylko po kwasie:)

Nie wiem co np hasło np "tylko idiota glosuje na Palikota" czy inne np twoje o Tusku ma wspólnego z Polskim ruchem narodowym....
    Albo kwesta żydów i ich przyczynienie się w pewnym stopniu do zaborów.To ,że Dmowski tak sądził to nie znaczy ,że to jeden z punktów PRN.Rodzice byli zapraszani pewnie z powodu niecenzuralnych słów.

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #32 dnia: Marca 11, 2012, 00:18:55 »
    Oto Twoje wyniki:
    Wolność gospodarcza: -12
    więcej od 16.1% uczestników testu
    Tradycjonalizm:36
    więcej od 79% uczestników testu
    Wolności obywatelskie:-7
    więcej od 16.8% uczestników testu
    Najbliższa Ci ideologia to: Konserwatyzm

Konserwatyzm jest ideologią, w której założeniach na pierwszym miejscu znajduje się obrona obecnego ładu i poszanowanie dla tradycji. Konserwatyści w swoich działaniach wykazują dążenia do umacniania wartości tradycyjnych, takich jak religia, naród, państwo, rodzina czy własność prywatna. Co istotne, konserwatyzm nie uznaje "jedynych słusznych założeń" - dla konserwatystów to, co może być dobre dla jednego społeczeństwa, nie musi sprawdzić się w drugim.
    Partie posiadające frakcje konserwatywne: Prawica Rzeczpospolitej, Liga Polskich Rodzin, Prawo i Sprawiedliwośc, Platforma Obywatelska, Polskie Stronnictwo Ludowe

No, wynik mnie nie zaskoczył ;) Jak dla mnie ten test jest wiarygodny.

Offline Syrjan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Marca 11, 2012, 22:21:34 »
    Oto Twoje wyniki:
    Wolność gospodarcza: 0
    więcej od 26.5% uczestników testu
    Tradycjonalizm:30
    więcej od 73.2% uczestników testu
    Wolności obywatelskie:5
    więcej od 29.6% uczestników testu

Konserwatyzm jest ideologią, w której założeniach na pierwszym miejscu znajduje się obrona obecnego ładu i poszanowanie dla tradycji. Konserwatyści w swoich działaniach wykazują dążenia do umacniania wartości tradycyjnych, takich jak religia, naród, państwo, rodzina czy własność prywatna. Co istotne, konserwatyzm nie uznaje "jedynych słusznych założeń" - dla konserwatystów to, co może być dobre dla jednego społeczeństwa, nie musi sprawdzić się w drugim.
    Partie posiadające frakcje konserwatywne: Prawica Rzeczpospolitej, Liga Polskich Rodzin, Prawo i Sprawiedliwośc, Platforma Obywatelska, Polskie Stronnictwo Ludowe

Czy ja wiem... zawsze popierałem socjaldemokrację na zachodnim modelu.
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci sku*wiele umierali za swoją."

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #34 dnia: Marca 11, 2012, 22:45:38 »
    Oto Twoje wyniki:

Wolność gospodarcza: 47
    więcej od 73.2% uczestników testu

Tradycjonalizm:-22
    więcej od 14.9% uczestników testu

Wolności obywatelskie:35
    więcej od 71.3% uczestników testu

Najbliższa Ci ideologia to: LiberalizmLiberalizm to ideologia, odwołująca się do indywidualizmu. Głosi ona wolność jako wartość najwyższą, stawia prawa jednostki powyżej praw wspólnoty. Poglądy liberalne są często uważane za najbardziej tolerancyjne wobec poglądów i czynów innych ludzi. Współcześni europejscy liberałowie opowiadają się przede wszystkim za rozszerzeniem swobód obywatelskich oraz zmniejszeniem (lecz nie likwidacją) ingerencji państwa w rynek.
    Partie posiadające frakcje liberalne:Unia Polityki Realnej, Partia Demokratyczna, Platforma Obywatelska

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Marca 12, 2012, 16:53:52 »
    Partie posiadające frakcje liberalne:Platforma Obywatelska

huehuehuehue

Offline sheep6665

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Marca 15, 2012, 16:24:11 »
    HAHA!!PO jako frakcja konserwatystów...dobre :]

Na tle PiSu czy PSLu nie wyróżnia się jakoś specjalnie. Gowin dla przykładu to typowy konserwatysta.

Mi w tym teście wyszedł socjaldemokrata, political compass mówi o mnie anarchista.
    Prędzej uwierzę w to drugie.
    « Ostatnia zmiana: Marca 15, 2012, 16:28:54 wysłana przez sheep6665 »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #37 dnia: Marca 15, 2012, 16:58:51 »
    Mi w tym teście wyszedł socjaldemokrata, political compass mówi o mnie anarchista.
    Prędzej uwierzę w to drugie.

Od początku pisałem, że ten dupny test ma się nijak do całkiem niezłego political compass'u.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Marca 15, 2012, 17:56:22 »
    Dupny bo wykazał Ci to co nie chciałeś w przeciwieństwie do tamtego;]?

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #39 dnia: Marca 15, 2012, 18:25:26 »
    Nie. Po prostu nie potrzebuje żadnego marnego testu by określić swój światopogląd i moje przekonania - również polityczne. Poza tym podział na "dwuosiowy" jest obecnie uznawany za najbardziej trafny, ponieważ ze względu na zatarcie sztywnego podziału - prawica i lewica - rozgraniczenie kwestii ekonomicznych i "aksjologicznych" daje dużo lepsze odzwierciedlenie rzeczywistych poglądów. Simple and clear.

Poza tym, przytaczając przykład "danych" według tego testu.
    Wolność gospodarcza: 1
    więcej od 28.2% uczestników testu

Tradycjonalizm:-2
    więcej od 33.3% uczestników testu

Wolności obywatelskie:5
    więcej od 29.6% uczestników testu

Jak można określić liberałem osobę, która ma wolność gospodarczą oraz swobody obywatelskie bliskie zeru. xD Doprawdy zacny test...

Wolności obywatelskie:17
    więcej od 45.2% uczestników testu
    Najbliższa Ci ideologia to: Pinochetyzm (kapitalizm dyktatorski)

Dodatnie wolności obywatelskie przy dyktaturze Augusto Pinocheta, który niejednokrotnie sięgał po terror i środki przymusu.

Naprawdę potrzeba więcej argumentów na poparcie marności "testu politycznego"? Widać, że ten twór sklecony był na kolanie przez człowieka, który za źródło polityki uważa Fakt i Onet. Dodatkowo aż bije z niego nachalność tego, iż brak tam jakiejkolwiek uniwersalności i jest to test skierowany stricte dla narodu polskiego. Dlatego właśnie political compass bije to coś na głowę i proponuję właśnie na nim sprawdzać swoje przekonania.

http://www.politicalcompass.org/index

Tutaj jest tłumaczenie pytań jeśli ktoś miałby problemy: http://www.sondazownia.eu/index.php?cid=58&title=tlumaczenie-pytan-do-testu-political-compass

edit: Dlatego właśnie żałuję, że brak już na tym forum takich osób jak Grievous, Van Hauzer czy Cadd, z którymi dyskusja była przyjemnością. Nawet gdy było ostro każdy odpisywał na posty merytorycznie i na poziomie, co w chwili obecnej na forum się już nie zdarza - naprawdę przejrzyj sobie inne tematy o polityce, a może choć ździebko zostanie. Adieu paniers, vendanges sont faites.
    « Ostatnia zmiana: Marca 15, 2012, 19:33:42 wysłana przez proud »

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Marca 15, 2012, 18:57:56 »
    Moze ocena niemiecka tu obowiązuje;]?

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    « Odpowiedź #41 dnia: Marca 30, 2012, 20:13:17 »
    Oto Twoje wyniki:
    Wolność gospodarcza: -22
    więcej od 10.4% uczestników testu
    Tradycjonalizm:45
    więcej od 85.8% uczestników testu
    Wolności obywatelskie:13
    więcej od 39.4% uczestników testu

:D

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline Wolerak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Kwietnia 01, 2012, 21:57:30 »
    Możecie mnie brać za tyrana ale to moje wyniki:

Wolność gospodarcza: -38
    więcej od 6.5% uczestników testu
    Tradycjonalizm:69
    więcej od 96.8% uczestników testu
    Wolności obywatelskie:4
    więcej od 28.2% uczestników testu
    Najbliższa Ci ideologia to: Nacjonalizm (narodowa demokracja)

Tradycja jest ważna.

Offline Dawidous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #43 dnia: Kwietnia 02, 2012, 19:51:24 »
    Oto Twoje wyniki:

Wolność gospodarcza: 6
    więcej od 32.2% uczestników testu
    Tradycjonalizm:38
    więcej od 80.8% uczestników testu
    Wolności obywatelskie:-46
    więcej od 3.8% uczestników testu

Najbliższa Ci ideologia to: FaszyzmFaszyzm jest to totalitarny ustrój, istniejący w latach 1921-1943 we Włoszech. Zakłada on centralizację władzy, władzę dyktatorską, militaryzm, walkę z innymi ideologiami, system monopartyjny, niechęć w gospodarce zarówo do komunizmu, jak i gospodarki liberalnej. Faszyzm włoski nie był wedle założeń ustrojem rasistowskim - skrajne elementy pojawiły się w nim dopiero pod wpływem III Rzeszy. Najbardziej znanym przedstawicielem faszyzmu jest duce Włoch, Benito Mussolini.
    Cytat:Państwo faszystowskie, najwyższa i najpotężniejsza forma osobowości, jest siłą, ale siłą duchową - Benito Mussolini

W drugim teście nie znam tak dobrze angielskiego, aby robić to bez tłumaczenie (które jest trochę dziwne) i brakuje opcji pomiędzy np pytanie: "Biznesmen i wytwórca są ważniejsi niż pisarz czy artysta."
    Wyszło mi  Economic Left/Right: 1.75
    Social Libertarian/Authoritarian: 3.44
    Czyli za bardzo nie pisze to dokładnie.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 02, 2012, 20:32:22 wysłana przez Dawidous »

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #44 dnia: Kwietnia 02, 2012, 20:20:25 »
    Wolność gospodarcza: 27
    Tradycjonalizm: 97