Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kacik UFO o)  (Przeczytany 3914 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline UFO

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Kacik UFO o)
    « Odpowiedź #15 dnia: Lutego 09, 2012, 18:14:31 »
    Witam!
    Po mojemu Zegewitaki.

Nasza rasa wylądowała na waszej zielonej planecie około 2 lata temu.Miałem za zadanie poznać bliżej ludzi w wieku 16-30 lat.Kiedy wybrałem już cel moich badań odkrywczo naukowych zaciekawiła mnie substancja która ów człowiek spożywał.Tak samo jak u was ocena organoleptyczna jest najważniejsza.Po wypiciu płynu który okazał się być wódką poczułem się błogo.Niestety zwodnicze działanie płynu okazało się zgubne.Moi zostawili mnie na tej planecie.Musiałem przyjąć waszą kulturę.Na szczęście odnalazłem się w tej nędznej grze jaką jest Warband.Oszczepy którymi rzucam są kierowane siłą woli.Moja nadludzka inteligencja sprawia że jestem lepszy od was ziemskich prymitywów.Ostatnio udało mi się połączyć z moją jednostką.Kazali mi zostać i prowadzić recenzje o  meczach i newsach w warbandzie.
    Mój naród któremu obcy był śmiech na początku śmiał się ze świń które ryją we własnych ekskrementach.Teraz śmieją się z klanu REF ktory wylądował dywizje niżej i nadal uważa się za najlepszy klan w Polsce.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #16 dnia: Lutego 09, 2012, 18:19:43 »
    Ja tam sadze ze istnieje inne formy zycia, jednak bardzo prawdopodobne jest ze jestesmy tą najinteligetniejszą(...)

Nie możesz określić prawdopodobieństwa czegoś co ma jedynie niewiadome. ;) Zważywszy jednak na rozmiar Wszechświata (miliardy galaktyk, w której są miliardy gwiazd - niech choć ułamek z nich posiada systemy planetarne, a da to... cholernie dużą liczbę planet :p) i to, że Ziemia ma ok. 5 mld lat (z czego wiek Wszechświata jest szacowany na 13-15 mld to raczej prawdopodobniejsze staje się, że są pozaziemskie formy życia inteligentniejsze od naszej - wszakże miały więcej czasu na ewolucję. Rozumiem, że tutaj piszecie o inteligentnym życiu pozaziemskim, gdyż "życie-życie" możliwe, że występuje w Układzie Słonecznym - część naukowców przypuszcza iż pod skorupą marsa mogło/może istnieć życie pierwotne (tj. bakterie, ekstremofile), podobnie może być na Europie, bądź Io (ta pierwsza dysponuje prawdopodobnie masą wody skutą pod kilometrowymi warstwami lodu; ta druga jest rozciągana poprzez oddziaływania grawitacyjne co skutkuje aktywnością tektoniczną i - mimo oddalenia od słońca - sprzyjającą temperaturą do podtrzymania życia.

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Dziki Pasterz Bandyta
    « Odpowiedź #17 dnia: Lutego 09, 2012, 23:42:16 »
    Ostatnio oglądałem ciekawy program na Discovery Science, gdzie była mowa o pewnym naukowcu.
    Kilka lat temu obserwując Słońce jakąś machiną (konkretnie spoglądał na wybuchy słoneczne) ujrzał dwa ciała wielkości podobnej do Ziemi, które wleciały w Słońce, po czym nastąpił na tej gwieździe duży wybuch. Tylko on to dostrzegł, nawet NASA nie zwróciła na to uwagi.
    Początkowo myślano, że to duże komety, ale...  Sposób poruszania tych ciał był nienaturalny, nietypowy dla jakiegokolwiek ciała niebieskiego w kosmosie.
    Zaczęto w ten sposób twierdzić, że mogą to być pojazdy obcej cywilizacji. 

Kto wie? Mogą mieć rację. W kosmosie może być wiele cywilizacji tysiąc, a nawet milion razy lepiej rozwiniętych i są w stanie od tak latać sobie do gwiazd. 
    Trudno nam sobie wyobrazić możliwości obcych istot.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #18 dnia: Lutego 09, 2012, 23:44:57 »
    Jak możliwe aby dwa ciała wielkości ziemi niezauważone wleciały w słońce? Na pewno wywołałoby to duże "pizgnięcie" na słońcu i mogłoby  nam wyłączyć światło :P Nie mówiąc o tym że takie ciała widziano by z ziemi przez teleskopy, w końcu były takie bycze ;)
    Sława!

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #19 dnia: Lutego 10, 2012, 00:05:56 »
    Jej, myślałem, że chodzi o UFO z żelipapą :p
    Swoją drogą, mej dej, mej dej, kłosmici łatakują.
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Ans

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #20 dnia: Lutego 10, 2012, 07:46:12 »
    Pomijając wszelkie obserwacje i bliskie spotkania ( wiele z nich jest mocno wątpliwych ), to nie rozumiem czemu wszyscy zakładają, że obce cywilizacje ( nawet przy optymistycznym założeniu, ze jest ich kilka ) są lepiej rozwinięte niż my ? To chyba jakiś ziemski kompleks, ze zawsze musi być coś większego, potężniejszego ( coś na kształt Boga - lub alternatywa dla tegoż ). Może właśnie w tej chwili te obce cywilizacje łupią sobie beztrosko kamień i cieszą się z wynalezienia koła?

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #21 dnia: Lutego 10, 2012, 07:59:29 »
    No jak dały rade tu przylecieć to raczej są inteligentniejsze :P
    (click to show/hide)

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Lutego 10, 2012, 09:43:10 »
    Kto wie? Mogą mieć rację. W kosmosie może być wiele cywilizacji tysiąc, a nawet milion razy lepiej rozwiniętych i są w stanie od tak latać sobie do gwiazd. 

To jest o tyle trudne, że Teoria Względności bezwzględnie ogranicza prędkość w całym kosmosie do nieprzekraczalnej szybkości światła - czyli nawet podróż z galaktyki Andromedy trwałaby setki tysięcy lat (podróżując z prędkością światła). Oczywiście Einstein zostawił furtkę w postaci tak zwanych tuneli/mostów Einsteina-Rosena, które to pozwalałyby naginać czasoprzestrzeń i "na skróty" podróżować po wszechświecie. Może właśnie w ten sposób te obiekty wykorzystywały przyciąganie słońca - oczywiście zakładając, że takie zdarzenie miało miejsce? ;)

(...)to nie rozumiem czemu wszyscy zakładają, że obce cywilizacje są lepiej rozwinięte niż my? To chyba jakiś ziemski kompleks, ze zawsze musi być coś większego, potężniejszego. Może właśnie w tej chwili te obce cywilizacje łupią sobie beztrosko kamień i cieszą się z wynalezienia koła?

Nikt nie twierdzi, że "wszystkie". Po prostu ze względu na to, że Droga Mleczna i Układ Słoneczny są dość młodymi układami - w porównaniu do niektórych części wszechświata - to logicznie do tego podchodząc, skoro inne galaktyki, gwiazdy i planety istnieją dłużej, to ewentualne cywilizacje miały tam więcej czasu na ewolucję. Oczywiście (według mnie) jest pewnie i tak i tak. Część cywilizacji jest daleko przed nami, ale pewnie są i takie, które "grzeją się w swoich jaskiniach(?), dopiero zawiązując pierwsze zasady komunikacji werbalnej(?), beztrosko polując na jakieś pozaziemskie mamuty, czy inne chodzące lub fruwające żarcie. :)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #23 dnia: Lutego 10, 2012, 10:18:18 »
    Jest też sprawa ograniczania planet warunkami.. Wszyscy którzy szukają kosmitów wyobrażają sobie ich jako potrzebujących wody czy tlenu. A jeśli to życie zamiast tlenu potrzebuje np pyłu z kamienia? To równie dobrze może sie osiedlić na księżycu :)
    (click to show/hide)

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #24 dnia: Lutego 10, 2012, 10:25:37 »
    Chodzi wtedy o istoty "podobne" nam, albo nadające się do zamieszkania przez ludzi.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Dziki Pasterz Bandyta
    « Odpowiedź #25 dnia: Lutego 10, 2012, 13:25:37 »
    Jeśli istnieją cywilizacje wyprzedzające nas o tysiące, miliony lat to możliwe, że obaliły już dawno temu teorie, które snują ziemscy naukowcy w obecnych czasach. Wszystko jest możliwe. Nam wydaje się, że coś takie jest bo geniusze tacy jak Einstein tak mówią.
    Może obcy dysponują technologią, której działania nie wyjaśni żaden dzisiejszy człowiek.

Co do zjawiska na Słońcu.... NASA nie zwróciła specjalnie na to uwagi bo o Słońce co chwilę się coś rozbija, a po za tym nie odczuliśmy tego bo wybuch nastąpił od innej strony Słońca niż tej skierowanej do Ziemi. Wybuch na nagraniu widoczny był z profilu.

Zaciekawiło mnie to, że w zapiskach starożytnych Egipcjan mowa jest o bogach podróżujących za pomocą Słońca. Coś takiego jest napisane. Naukowcy i na to zwrócili uwagę.

Inna sprawa. Nie wiem skąd u ludzi ten lęk, że obcy chcą nas zniszczyć... Może przez te niby porwania?  Uważam, że cywilizacja o tysiące lat do przodu rozwinięta, ma już taką "lepszą moralność" (bo nie umiem się wysłowić)... Tzn. uznają, że najeżdżanie takich malutkich pod każdym względem istot jak Ziemianie jest bez sensu, skoro w kosmosie mają pod dostatkiem surowców, planetkolonijnych, wszystkiego... Nic nie jesteśmy im w stanie zaoferować jak takie mrówki w stosunku do olbrzyma. Jeśli mają pojazdy wielkości Ziemi to prędzej przypadkiem rozwalą naszą planetę w kolizji ze sobą niż ją zaatakują celem zdobycia. Gdyby chcieli nad nami zapanować to by już dawno to zrobili, ale wiedzą, że nie stanowimy zagrożenia i nigdy im nie dorównamy....

Kręgi w zbożu. Nie taka prosta sprawa jak się niektórym wydaje. Zgniecione kłosy pokryte są czystym krzemem, który w tej postaci na Ziemi nie występuje.

Na wielu farmach na świecie odnajduje się bydło; krowy, byki z powycinanymi genitaliami, uszami i narządami z tak chirurgiczne precyzją, że nie wiadomo jak tego dokonano. Mają też ślady uderzenia, jakby spadły wprost z nieba.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 10, 2012, 13:33:44 wysłana przez Ephedrinum »

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Lutego 10, 2012, 13:32:52 »
    . Gdyby chcieli nad nami zapanować to by już dawno to zrobili, ale wiedzą, że nie stanowimy zagrożenia i nigdy im nie dorównamy....

Chyba nie oglądałeś "Dzień Niepodległości":D

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #27 dnia: Lutego 10, 2012, 13:46:48 »
    A czemu obcy mają mieć moralność? :o Może moralnością dla nich jest zabijanie. Wszystko na temat obcych porównujemy do siebie. Że wyglądają prawie jak my, że myślą prawie jak my, nawet statki mają podobne do ziemskich. Pewnie jak lecą to jedzą grzybową ;)
    Ephedrinum rozbija się, ale nie takie duże obiekty. Chyba nie zdajesz sobie sprawy jak obiekt wielkości ziemi może wpłynąć na cały układ. No i byłby widoczny przez lunety od lat. W słońce dupnąć może jakaś większa skała. Obiekt wielkości ziemi wielkie cholerstwo które mogłoby zagrozić każdej planecie. Póki nie podasz na prawdę wiarygodnego źródła według mnie to totalna pierdoła w stylu Nibiru, planety X :D
    Sława!

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #28 dnia: Lutego 10, 2012, 15:54:10 »
    Zawsze się zastanawiałem dlaczego nikt nie bierze pod uwagę, że na pozostałych planetach jest podział polityczny na państwa. Być może dlatego żadna obca cywilizacja nie dokonała inwazji na naszą planetę. No bo przecież na Ziemi są setki państw, które niekoniecznie ze sobą współpracują, dlaczego więc niby na planecie XYZ miałoby być jedno jednolite państwo? Jeżeli jakiemuś państwu uda się podporządkować całą swoją planetę to miałby szansę pokonać taką podzieloną politycznie planetę jaką jest Ziemia.

[...]Gdyby chcieli nad nami zapanować to by już dawno to zrobili, ale wiedzą, że nie stanowimy zagrożenia i nigdy im nie dorównamy.... [...]

Właśnie przeciwnie jak ktoś jest słaby to się go atakuje. Nikt nie atakuje obcej cywilizacji, która jest tak samo silna lub silniejsza. Konkwistadorzy dlatego tak chętnie wyprawiali się do Nowego Świata bo wiedzieli, że są silniejsi.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 10, 2012, 16:23:27 wysłana przez Gacek3000 »

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Lutego 10, 2012, 16:04:43 »
    Moze jesteśmy zwyczajnym obiektem badan.Cos takiego jak hmm 'Park Narodowy" :D
    Jesteśmy nietykalni przez inne cywilizacje;]

A co 100 lat na naszą planetę przylatują Predatorzy i robią łowy xD