Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Shadows in the desert  (Przeczytany 21811 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Odp: Shadows in the desert
    « Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 19, 2012, 20:56:48 »
    To wypalenie AO w OpenBRFie. Czyli po ludzku, program do edycji plików gry od którejś tam wersji ma wsparcie dla wypalania cieniowania globalnego (od źródła światłą padającego równomiernie ze wszystkich kierunków). Każdy model składa się z pewnej liczby trójkątów i każdy z jego wierzchołków może dodatkowo oprócz textury przybrać pewien kolor który będzie płynnie mieszał się z kolorami pozostałych wierzchołków. Prawie w ogóle nie obciąża to systemu i daje super efekty w tak zacofanych silnikach. Niestety ogromną wadą jest to że modele są precieniowane jeszcze przed uruchomieniem gry, co za tym idzie po mieszczeniu w ciemnym korytarzu skrzyni będzie ona równie jasna. Pierwszą osobą która używała tej techniki był chyba gutekfiutek(tak, ten od PL i PB) ale on oświetlał to przy pomocy 3dsmaxa w czasach gdy openbrf jeszcze nie wspierał tej funkcji. Ciekawe czy ktoś doczytał do tego miejsca. Aktualnie każdy modder może tak wycieniować budynki przy pomocy jednego kliknięcia, szkoda tylko że silnik WB miejscami strasznie idiotycznie traktuje tak przygotowane modele(HDR lubi zwariować).
    PS. Śmieszne, my cieszymy się jak głupi z prerenderowanego AO na vertexach podczas gdy nowoczesne silniki robią to w RT i z o wiele lepszą dokładnością....
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2012, 21:01:28 wysłana przez Mat berserker »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 20, 2012, 16:56:20 »
    Mało wrzucałem Egipcjan, tak więc proszę bardzo:

(click to show/hide)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 21, 2012, 00:32:34 »
    Może jestem tępy ale z twojego monologu Mat, zrozumiałem tylko bełkot...
    Hofik, dzięki za dedykację przy grekach :D . Egipcjanie wyglądają świetnie... w dodatku po minimapce od razu przypomina mi się 1257A.D.

Offline Heru

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 21, 2012, 19:35:34 »
    O! Świetni Egipcjanie! Najbardziej podobają mi się "łaciate" tarczę bo są najbardziej historyczne.
    Ale moja rada na marginesie: zróbcie jeszcze trochę chopierzy (to te egipskie "sierpowate" miecze) i egipskich toporów wojennych, fajne były...

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 21, 2012, 21:14:52 »
    O! Świetni Egipcjanie! Najbardziej podobają mi się "łaciate" tarczę bo są najbardziej historyczne.
    Ale moja rada na marginesie: zróbcie jeszcze trochę chopierzy (to te egipskie "sierpowate" miecze) i egipskich toporów wojennych, fajne były...
    ...

Z twojej wypowiedzi można wywnioskować tylko jedno: nie umiesz czytać. Mod nie jest Hofika! A taki wniosek można wyciągnąć kiedy czyta się twój post.
    Zaś co do modeli, wyglądają naprawdę nieźle.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 21, 2012, 21:38:08 »
    Z twojej wypowiedzi można wywnioskować tylko jedno: nie umiesz czytać. Mod nie jest Hofika! A taki wniosek można wyciągnąć kiedy czyta się twój post.
    Zaś co do modeli, wyglądają naprawdę nieźle.

Obrońca prawdy :D Ale ma rację, Heru, czytaj uważniej, pisałem już trzykrotnie, że mod nie mój.

Apdejt numer trzy, Hetyci i Filistyni:

(click to show/hide)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Heru

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Stycznia 22, 2012, 15:54:00 »
    Sorka, myślałem że Ty też przy nim robisz...

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Stycznia 24, 2012, 19:52:35 »
    Trochę broni:

(click to show/hide)

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Stycznia 24, 2012, 20:02:56 »
    Brakuje mi trochę blachy w tych zbrojach. Trojanie powinni być wykoksowani, w końcu to było wspaniałe królestwo :)
    Mądrym pomagać nie trzeba, głupim nie warto

Nie uciekaj przed snajperem, umrzesz zmęczony ;p

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Stycznia 24, 2012, 20:07:42 »
    Brakuje mi trochę blachy w tych zbrojach. Trojanie powinni być wykoksowani, w końcu to było wspaniałe królestwo :)

Coś takiego?
    (click to show/hide)

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Stycznia 24, 2012, 23:13:21 »
    Nie. Chodziło mi raczej o jakąś zbroje płytowe :) Te 'łuski' mnie aż odtrącają. Ale wspaniale prezentują się szpitalnicy.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #41 dnia: Stycznia 25, 2012, 21:55:53 »
    Ja się zgodzę z Zizką. Budynki (zwłaszcza te greckie) są strasznie porozciągane, dziwnie kolorowe, bez nutki realizmu i brak w nich płynnego przejścia między cegłą a tynkiem. W którymś Babilonie tekstura była tak rozciągnięta, że na jednej cegle położyłoby się kilku chłopa wzdłuż. Oby to poprawili, bo potencjał ma to spory.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #42 dnia: Stycznia 25, 2012, 23:31:09 »
    Nie. Chodziło mi raczej o jakąś zbroje płytowe :) Te 'łuski' mnie aż odtrącają. Ale wspaniale prezentują się szpitalnicy.

Zbroje płytowe? o_O Co do moda - oby dalej był "produkowany" w takim tempie, i oby twórcy sobie nie odpuścili jak inna ekipa przy CWtE

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Stycznia 26, 2012, 16:42:33 »
    Popieprzyły mi się mody. Nieważne ^^...

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Stycznia 29, 2012, 14:10:07 »
    Ostatni update jaki jestem w stanie na razie wrzucić. Twórcy zapowiedzieli, że nie dadzą rady zrobić od nowa całej mapy świata, dlatego będą bazować na Calradii; cypel Nordów posłuży za Turcję, Khergickie góry za syryjskie wyżyny, Sarranidzkie pustynie za Egipt itd. Oczywiście mapa nie będzie identyczna z nativem.

Izraelski piechur:
    (click to show/hide)

Perski łucznik:
    (click to show/hide)

Scytowie:
    (click to show/hide)

Nowe buźki:
    (click to show/hide)

Hetycka lekka piechota:
    (click to show/hide)

Asyryjski łucznik:
    (click to show/hide)

Persko-hetycki piechur:
    (click to show/hide)

NPC - Ajaks:
    (click to show/hide)

Mury egejskiego miasta:
    (click to show/hide)