Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Architektura] Zdjęcia, Opisy, pomysły  (Przeczytany 15138 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    Odp: [Architektura] Zdjęcia, Opisy, pomysły
    « Odpowiedź #30 dnia: Listopada 26, 2012, 18:01:27 »
    Tak się zastanawiam czy nie lepiej przerobić mapy fort na Chreptyijów. Nazwa znana, zdaje się że to typowy wygląd "fortu" na kresach.
    Materiały jakie w tej chwili udało mi się zdobyć:
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Poza samym wyglądem fortu, jego otoczenie by się nie zmieniło.

Co Wy na to?

Zauważyłem że tworzy sie sporo map z głowy, a jest sporo materiałów z filmów i internetu na lokalizacje.

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #31 dnia: Listopada 26, 2012, 18:24:12 »
    Barus, tak tak z głowy. :D
    Chętnie coś stworzę tylko pytanie z czego.
    pozdrawiam
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #32 dnia: Listopada 26, 2012, 18:26:39 »
    Nie pytaj z czego. bo nie wiem. Trzeba zrobić kilka obiektów... Jednostek już trochę mam, więc jak skończę to i obiektów scen się trochę porobi...Kiedyś tam...

Offline Irgen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Listopada 26, 2012, 18:29:00 »
    Bartek, spokojnie.
    Każdy chyba wie, że modele to odwieczny problem DLG :D
    Skończ jednostki wówczas zajmij się modelami do scen...
    pozdrawiam
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #34 dnia: Listopada 26, 2012, 19:22:37 »
     Ja już bym dawno przesłał kilka map, przerobionych swoich z nativa czy nowych całkiem, ale przez ten durny path z tw działa mi tylko gra, a ,,opcje,, w launherze w ogóle się nie włączają, co za tym idzie nie kliknę ,,tryb edycji,, :<

EDIT:
    Działać Ci będzie, jak ściągniesz wersje 1.143 Warbanda i zainstalujesz następnie do tego The Deluge 0.55 to Ci będzie działać.
    Heh, wprawdzie mam no steama stara wersja, ale The Deluge mi się osobno stworzył. No nic pokombinuje, dzięki ;)
    Tylko, że w wersji portable nie działa launcher.
    Jak już byś chciał Filcefix, to uruchom zwykłe M&B Warband, włącz w trybie okna, uruchom i wyłącz i następnie The Deluge i powinien być domyślny u Ciebie tryb okienkowy właśnie. Przynajmniej u mnie tak jest.
    Pozdrawiam

>>Panowie proszę na temat...
    b@rtu$<<
    « Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2012, 22:11:55 wysłana przez b@rtu$ »

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #35 dnia: Listopada 27, 2012, 20:11:23 »
    "Zamki kresowe Rzeczypospolitej - rekonstrukcja wyglądu": http://www.facebook.com/media/set/?set=a.528641550479794.125098.100000018616032&type=1
    Sporo ich.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #36 dnia: Listopada 27, 2012, 22:11:26 »
    Ładnie Zbaraż jest narysowany. Wystarczy połączyć go ze szkicami linii obronnych przed kozakami w bitwie pod Zbarażem i mamy poprawnie, a może nawet i bardziej grywalnie zrobioną mapkę.

Offline Irgen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Listopada 27, 2012, 22:50:32 »
    Rysunki ładne, Bartek kończ szybciej te ubranka i zabieramy się za poprawianie map oraz tworzenie nowych :D
    pozdrawiam
    ~Józef Piłsudski

Offline BiLLyPL

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Respice finem
    « Odpowiedź #38 dnia: Lutego 07, 2013, 14:28:22 »
    Pomysł Zamościa też byłby fajny.
    To jest bardzo rozpoznawalne miasto i takie,które właśnie w całej okazałości przywodzi na myśl wiek 17.
    Dlatego też fajnie by było jakby to była mapa tak jak Uliczki Krakowa,lub mapa do Inwazji albo Oblężenia,czyli raczej w większej części przedmieścia,mur i to co przed nimi.
    Oczywiście jest od groma miejsc,zdjęć i wiadomo że za jednym patchem tego się nie zrobi.
    Ale przydałoby się prócz tych dużych zmian,kilka mapek a uważam że fajnie by wyglądał dobrze odwzorowany Zamość.
    O mnie: W M&B od 08.2011.
     m.i : były dowódca Regimentu Hetmańskiego (OiM: DP), Generał Regimentu Gwardii Pieszej Koronnej (The Deluge), Twórca i dowódca pierwszej wśród polskich pułków formacji piechoty lekkiej (Woltyżerowie 5. Pułku Piechoty), reprezentant Polski w NWEC (2014), były Sierżant, zaś po przerwie szeregowy, następnie gwardzista 5. Pułku Piechoty (mm russia 3, Napoleonic Wars).
    Od momentu wystąpienia z Pułku 7 czerwca 2014, samotny wilk w każdym zakątku M&B.