Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [cRPG][the_Grey] Grey Order  (Przeczytany 78129 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Liveon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Grey Order
    « Odpowiedź #900 dnia: Kwietnia 13, 2011, 16:48:45 »
    Niestety, muszę chwilowo(mam nadzieję) ograniczyć swoją aktywność organizacyjną, zwłaszcza na TS - wyłożył mi się main komp( zasilacz, a przy okazji sfajczyła się chyba płyta główna), do chwili reanimacji siedzę na starym gracie,o parametrach prawie stricte biurowych(bez mikrofonowego wejscia, lol). Przy okazji, teraz dopiero zaczynam rozumieć ból ludzi, którzy tną w Warbanda/cRPG na kompach starszej generacji... makabra
    Ponieważ w wyniku tego, już całość spraw organizacyjno-dyscyplinarno-wychowawczych ;) spadnie na głowę umęczonego Harpaga( wiem, że Erasmas z innych przyczyn  jest zmuszony ograniczyć swoją aktywność w GO) , bardzo proszę, bądźcie grzeczni, słuchajcie się Go, dbajcie o Niego i chodźcie ciuchutko na palcach, żeby Harpag przez Was nie cierpiał:D

Pzdro

PS Dravic,bardzo proszę, zakończ tę wenezuelską telenowelę i nie pokazuj się już nigdy w tym wątku.
    A w przypadku, gdyby powyższa prośba nie poskutkowała, kolegów z GO, bardzo proszę o bezwzględne ignorowanie wpisów Dravica od tej chwili.
    (click to show/hide)

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 13, 2011, 16:56:22 wysłana przez Liveon »

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #901 dnia: Kwietnia 13, 2011, 16:53:15 »
    Dravic, mam dla Ciebie bojowe zadanie...Przejrzyj ten temat i zobacz ile mniej-więcej osób powiedziało Ci "pa-pa", machając rączką. Pożegnało się z Tobą większość GO (o ile nie całe), które ma konta na forum i ich używa. Na prawdę, donosić nikt Ci nie zabrania, ale czemu akurat wybrałeś nasz temat? Równie dobrze możesz napisać do Hardkorowego Koksa, o tym, że ktoś zrobił cośtam, ale zrozum, że mnie, jako członka GO, za przeproszeniem, gó*** to obchodzi. Może i kiedyś Cię lubiłem, ale po Twoich zmianach barykad, straciłem do Ciebie sympatię. W spoilerze taka mała Niespodziewajka dla Dravica. :P

(click to show/hide)

Edit: O, jeszcze taka mała "pa-pajka" od Liveona, dla Dravica. Jak miło. :P

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #902 dnia: Kwietnia 13, 2011, 19:49:19 »
    TURNIEJ (FALLEN):

Grupa A - 16 GMT (18.00)
    1.Grey Order
    2.Risen
    3.Strangers
    4.FaGs
    5.Turks
    6.Ninja

Grupa B - 18 GMT (20.00)

1.Mercenaries
    2.Druzhina
    3.HRE
    4.Fallen Brigade
    5.SoA
    6.Caravan Guards

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Ludwik

• Użytkownik
    • Fanatyk Speedwaya :D
    « Odpowiedź #903 dnia: Kwietnia 13, 2011, 21:16:29 »
    , do chwili reanimacji siedzę na starym gracie,o parametrach prawie stricte biurowych(bez mikrofonowego wejscia, lol). Przy okazji, teraz dopiero zaczynam rozumieć ból ludzi, którzy tną w Warbanda/cRPG na kompach starszej generacji... makabra
    .

Liveon, Ja mam tak na codzień i jakoś daje radę. Ale tak z ciekawości napisz na PW parametry swojej "maszyny"

Offline Ferdek

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #904 dnia: Kwietnia 14, 2011, 15:43:27 »
    ciężka grupa :// ale GO napewno ogarnie :DD

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #905 dnia: Kwietnia 15, 2011, 14:22:06 »
    Liveon, Ja mam tak na codzień i jakoś daje radę. Ale tak z ciekawości napisz na PW parametry swojej "maszyny"

Już podesłałem, choć zapewniam, że to nie będzie  ciekawa lektura:)

ciężka grupa :// ale GO napewno ogarnie :DD

Na mój gust to silniejsza i bardziej wyrównana jest grupa B, w naszej jedynymi groźnymi przeciwnikami będą Riseni, bo już STR  mają  zdecydowanie słabszą ekipę, a reszta to raczej chłopcy do bicia(ewentualnie FAG's mogą stawiać jakiś silniejszy opór)

Z ciekawostek/newsów*-
    -nie będzie restartu/redukcji modifierów
    - przyrost masy jest tylko do >10 skillpointów, wszystko co powyżej to tylko efekt placebo:)
    -(edit): no i o zbalansowaniu(gry/itemek)  decyduje, tylko i wyłącznie, wspomniana  już poniżej świta(a zatem to oni są autorami zbliżającego się patcha- chadz nie ma praktycznie z tym nic wspólnego), dlatego warto zwracać uwagę , na to, czym oni grają- to na bank nie ulegnie znerfieniu(o ile pamieć mnie nie myli , nie ma wśród nich zdeklarowanego łucznika, co sporo  mi wyjaśnia:)

*- o ile, oczywiście, można zaufać temu, co ma do powiedzenia/napisania król Troll wraz ze swą świtą:

PS znalazłem starego soundblastera, więc będę mógł już pospamować na TS

EDIT: PS1 Bjord wypada z gry, więc jeśli ktoś ma ochotę go pożegnać(albo mu nawtykać;) to tu ma okazję to zrobić:

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 15, 2011, 15:08:48 wysłana przez Liveon »

Offline Harpag

• Użytkownik
    • Ave Imperator Morituri Te Salutant xD
    « Odpowiedź #906 dnia: Kwietnia 15, 2011, 16:11:08 »
    Przypominam o turniejach!

Sobota: 16 GMT czyli nasza 18:00. Turniej Fallenów.
    Nastąpiły zmiany w grupach:

Group A - 16 GMT
    1.Grey Order
    2.Mercenaries
    3.Strangers
    4.FaGs
    5.Turks
    6.Ninja

Group B - 18 GMT
    1.Risen
    2.Druzhina
    3.HRE
    4.Fallen Brigade
    5.SoA
    6.Caravan Guards

Eliminacje są trochę dziwne, więc przeczytajcie koniecznie zasady z poniższego linka:
    http://forum.c-rpg.net/index.php/topic,3918.0.html

RULES AND INSTRUCTIONS FOR THE QUALIFIERS
    1 - Clan team size is 5 people, 1 clan can form only 1 clan team
    2 - Qualifiers are melee only, no ranged allowed.
    3 - The qualifiers will be held in a 5x3 vs 5x3 system. This means all clans from one group will fight every match in different combinations. Yes, you will be fighting alongside 2 other clans against an enemy team of 3 clans.
    4 - Points will be awarded based on the already established k:d system - clans from the winning team each get 24 points, clans from the losing team each get max 21 points, depending on how many enemies they killed.
    5 - As this is a new system and it can't be seen how it works without testing it I reserve the right to offer an additional +6 point bonus to the winners if the results will be too close (to be clear, by too close I mean 3-4 clans with same number of points).
    6 - When called, first 3 clans will join upper faction, the other 3 will join lower faction.
    7 - Below is the picture of the arena the fights will take place in. First team will form a line along the left wall, second team another line along the right wall.
    (click to show/hide)
    8 - Considering the fights are 15 vs 15, after a fight is over, the survivors will need to line up as shown in the picture below to be counted before leaving the arena. Leaving the arena earlier means you are considered killed and your enemies get more points.
    (click to show/hide)
    9 - With the new system being a little more complicated, before the ranked fights there will be a test fight so everyone understand what they need to do.

Finał następnego dnia o 18GMT czyli naszej 20:00 (ten sam link co wyżej) jednak pamiętajcie, że o 16GMT czyli o 18:00 mamy 10vs10 z Shogunatem!!! ( http://forum.c-rpg.net/index.php/topic,3792.0.html )

RULES AND INSTRUCTIONS FOR THE FINALS
    1 - Clan team size is 8 people, 1 clan can form only 1 clan team
    2 - Maximum 2 ranged weapons / team (1 ranged weapon = 1 bow OR 1 xbow OR 1 stack of throwing weapons)

3 - Finals will consist in  8vs8 fights like at the previous tournament but every match will be fought twice. There will be a 15 match session where everybody fights 5 times, a short break while I will do the math and announce the partial results, than the first 15 match session is repeated.
    4 - When your names are called you will join the appropiate faction - first team joins upper faction, second team joins lower faction and enter the arena. You will not start fighting untill the tournament master gives you the start.
    5 - After calling the current fight I will announce the next fight as well. People who fight next must join the appropiate faction and gather at the arena gate so they are ready to enter the arena when called. This way everything will go a lot quicker and everybody will wait less between fights.

Zasadyturnieju Belmonta:

Clan Battle Rules:

Game mode: Battle.
    10 versus 10 players. If one clan has less players it is up to the other clan to decide whether to fight with 10 members or to fight with the same amount of members as the other clan.
    8 rounds with spawn switch at 4 rounds for each map. (For a total of 16 rounds)
    2 maps, only native and open field maps. Each clan gets to pick one map.
    8 minute time limit.
    No weapon restrictions in place unless agreed by both clans. Armor restrictions: Only two players are allowed to take armors above Transitional. The rest of the team has to use Transitional or armor below it. Only one heavy horse (anything above Destrier) is allowed.
    All clan battles will have a neutral referee (not from one of them two clans fighting) that will enforce the rules, change the map and give penalties if necessary.
    All clan battles can be recoded if wanted.
    Class restrictions are in effect: maximum of 3 ranged (can use multiple stacks and weapons) and maximum of 3 cavalry. Exception to this are throwing lances, only one player may take AND use them. Only two archers, two crossbowmen or two throwers are allowed at the same time. You could take two throwers and one archer for example but not three throwers.
    Horse archers, horse throwers and horse crossbowman/woman are counted as one ranged and cavalry unit.
    Equipment looting is allowed. This means that the class restrictions can be bypassed if the enemy clan loots a horse or a ranged weapon.
    All clan battles will take place in our servers at a time both clans agree on. (Shogunate_Dojo)
    Results for the matches must be submitted in a one week time limit unless there are special circumstances.
    Use of constructions sites and ladders is forbidden. Siege shields are allowed.
    OFFICIAL EU SERVER RULES ENFORCED
    Additional rules might be added (they will be marked with a different color).

(click to show/hide)

KAŻDY KONIECZNIE MUSI ZAPOZNAĆ SIĘ Z ZASADAMI, ŻEBY NIE BYŁO AKCJI JAK OSTATNIO... PAMIĘTAJCIE, ŻE W KWALIFIKACJACH MAMY 10 PKT. W PLECY, WIĘC TRZEBA DOCISNĄĆ!!!

PS. Liveon, dobrze, że się ogarniasz powoli, bo robi się tu bez Ciebie smutno oraz źle... :-)

Offline Sancho_Pancha

• Użytkownik
    « Odpowiedź #907 dnia: Kwietnia 15, 2011, 16:43:23 »
    Chciałbym tylko powiedziec ze byl u mnie wtedy kolega ktory gral chwilowo za mnie. Oczywiscie wiem ze nic to nie zmieni i nie umkne otrzymanej karze wiec trudno.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #908 dnia: Kwietnia 15, 2011, 20:25:24 »
    Chciałbym tylko powiedziec ze byl u mnie wtedy kolega ktory gral chwilowo za mnie. Oczywiscie wiem ze nic to nie zmieni i nie umkne otrzymanej karze wiec trudno.

To rzeczywiście nic nie zmieni. Istotne jest to że na polu bitwy pojawił się Sancho_Pancha_the_Grey i narozrabiał, a nie to, kto siedział wtedy przy klawiaturze...

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #909 dnia: Kwietnia 16, 2011, 19:27:01 »
    Na tę* chwilę sytuacja wygląda świetnie (po rundzie kwalifikacyjnej) w naszej grupie:

Results Group A:

1. Grey Order 124
    2. Turks 134-15=119*
    3. Strangers 118
        FaGs 118
    5. Mercs 116
    6. Ninja 92

Daliście z Siebie wszystko. Gratulacje Panowie.

*-
    (click to show/hide)

EDIT: A jednak... doliczyli się pod namową el perro del hortelano, heh...
    Ostatecznie tabelka wygląda tak:

1. Turks 134-15=119*
    2. Strangers 118
    3. FaGs 118
    4. Mercs 116
    5. Grey Order 124-10=114*
    6. Ninja 92

*Turks were penalised 15 points for constant kicking and punching eachother, even after Beauchamp's warnings and kicks.
    *Grey Order started with a 10 points penalty from last tournament.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 16, 2011, 19:47:22 wysłana przez Liveon »

Offline Bartlomiej

• Użytkownik
    • Honor! Zniszczenie! Ojczyzna!
    « Odpowiedź #910 dnia: Kwietnia 17, 2011, 19:07:35 »
    Powodzenia w walkach o honor i chwałę!

PS. Ok. już nic na temat Dravica nie napiszę.

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 18, 2011, 19:58:03 wysłana przez Bartlomiej »

Offline Harpag

• Użytkownik
    • Ave Imperator Morituri Te Salutant xD
    « Odpowiedź #911 dnia: Kwietnia 18, 2011, 02:36:31 »
    Może rzeczywiście ten weekend nie ułożył się nam idealnie, jednak głowa do góry Panowie!

Generalna klasyfikacja turnieju Fallenów mówi sama za siebie. Zwróćcie uwagę, że Merce są jeden turniej do przodu.

System przedstawiania punktacji został nieco zmodyfikowany (nowa, graficzna forma), jednak widać wyraźnie, kto jest najlepszy :-)

Następny etap za 2 do 3 tygodni.

W turnieju Shogunatu, też dopiero wszystko przed nami:
    (click to show/hide)

Najbliższy mecz z BIA, w następny wtorek 26.04 o 18:00 (potwierdzę)

Dobrze jest! Wszystko przed nami! Wyciągamy wnioski,  mod ma swoje specyficzne niuanse, ale wszyscy nabierają potrzebnego doświadczenia. Jeszcze chwila i będziemy niepokonani :-)

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 19, 2011, 12:54:32 wysłana przez Harpag »

Offline Arris

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • MAL Profile
    « Odpowiedź #912 dnia: Kwietnia 20, 2011, 02:08:56 »
    Osoby, którym winny jestem sygnaturki GO, niech się mi przypomną poprzez wiadomość na PM.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #913 dnia: Kwietnia 23, 2011, 13:20:38 »
    Oprócz świątecznego jajeczka proponuję skonsumować  kilka mini-modów  wspomagających audiowizualnie cRPG.

O ile MORE METAL SOUNDS jest  zapewne wielu osobom już znany z wcześniejszych wersji(pod M&B), to CALADRIA IN DARKNESS(realistic colors nie testowalem) otwiera przed naszymi oczami  nowy świat(polecam też instalację znajdujących się wewnątrz CID mini-minimodów zmieniających nieboskłony i florę):

(click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

EDIT: no tak... zabrakło najważniejszego...:

Ważne! Przed instalacją proszę się dokladnie zapoznać z instrukcją i wykonać koniecznie backup'y.
    Uprzedzam, że parę osób miało problemy z poprawną instalacją.

PS Bylbym zapomniał... Wesołych Świąt!
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 23, 2011, 14:16:25 wysłana przez Liveon »

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #914 dnia: Kwietnia 23, 2011, 17:17:38 »
    Bylem swiadkiem progresu instalacji co niektorych kolegow i zaprawde powiadam wam,bylo baardzo wesolo :) Mimo wszystkich ochow i achow na temat poprawy wygladu nie bede sie na to decydowal.Nie chce aby mi ktos podpowiadal na TS gdzie mam skierowac strzale lub jak isc :P poza tym wole sie skupic na celu niz podziwiac kwiatki.
    Wesołych Świąt:)
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.