Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [cRPG][the_Grey] Grey Order  (Przeczytany 77384 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    Odp: Grey Order
    « Odpowiedź #1500 dnia: Sierpnia 27, 2011, 13:13:48 »
    Powedz mi Gorn kiedy był trening i gdzie była ogłoszona jego data. To też nazywa się słaba organizacja.

Zamiast wyśmiewać moje argumenty, napisz jakiś kontrargument. To co próbujesz zacząć to nie jest nawet dyskusja, tylko flamewar.

Offline gorNN

• Użytkownik
    • Piwa: 42
    « Odpowiedź #1501 dnia: Sierpnia 27, 2011, 13:24:42 »
    Powedz mi Gorn kiedy był trening i gdzie była ogłoszona jego data. To też nazywa się słaba organizacja.

Zamiast wyśmiewać moje argumenty, napisz jakiś kontrargument. To co próbujesz zacząć to nie jest nawet dyskusja, tylko flamewar.
    Gdybyś chciał być treningu to gwarantuje Ci, że byłbyś na nim. Zreszta jak ci się nie podoba to ... ( sam wiesz co :) ), poradzimy sobie bez ciebie i twojej krytyku - obiecuje ci to

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #1502 dnia: Sierpnia 27, 2011, 13:36:36 »
    Nie można nic powiedzieć, wielcy się nie mylą Hrabio Dariuszu i nic nie poradzisz... :(

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #1503 dnia: Sierpnia 27, 2011, 13:38:36 »
    Gdybym chciał byc na treningu o którym nie wiedziałem, to musiałbym cały dzien przesiedziec na komputerze.

Ale przeciez jesteśmy niezatapialnym statkiem.

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1504 dnia: Sierpnia 27, 2011, 14:14:54 »
    Panowie, basta.

1. Trening był ogłoszony na TS. Frekfencja to odrębny temat.

2. Jesli ktoś ma coś do powiedzenia na temat dowolnej bitwy - to forum do również tego służy. KONSTRUKTUWNA (czyli z propozycjami zmian) krytyka nie jest czymś złym.

3. Nie ma niezatapialnych statków, ze wszystkiego można się czegoś nauczyć. Wczoraj poszło tak jak poszło, trzeba myśleś o tym co dalej. Co chcę podkreślić - wczorajsza bitwa to nie jest klęska strategiczną, wpisałbym ją do kategorii "czkawka".

4. Przygotowanie bitwy, i dowodzenie w bitwie nie jest łatwą sprawą. Blackitt, Hetman, obsługa katapult, wszyscy zaangażowani - ja osobiście uwazam że było nieźle. Straty znikome jak na siege, a i w toku bitwy wcale nie szło źle.

Niewątpliwie o kolejnym ataku trzeba porozmawiać. Na TS. Wszyscy muszą trochę ochłonąć i racjonalnie i z dystansem podejść do tematu. Nadmiary energii rozładujemy na wrogu.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 27, 2011, 14:25:51 wysłana przez Fraa_Erasmas »

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Harpag

• Użytkownik
    • Ave Imperator Morituri Te Salutant xD
    « Odpowiedź #1505 dnia: Sierpnia 27, 2011, 15:05:59 »
    Dość marudzenia. Wasza pseudo konstruktywna krytyka sprowadza się do filozofowania i niczego więcej. Mogliście się do tego przyłożyć i nam pomóc, zarówno w bieżącym administrowaniu zasobami jak i w samym przygotowaniu bitwy.
    Ktoś kto nie wkłada energii i czasu w bieżącą pracę nad kondycją frakcji nie powinien obniżać morale. To moje zdanie i go nie zmienię. Może i jestem nieprzyjemny, ale naprawdę jestem zmęczony ciągłym pilnowaniem każdego aspektu każdej sprawy.
    Chcecie żeby było lepiej - super, ja też tego chcę, więc pomóżcie zamiast gadać.

Wieczorem powinniśmy ponowić atak,więc do roboty. Przygotujcie trening, taktykę, uzbrojenie, roster i wszystko co jest potrzebne. Nie zapomnijcie o kasie na upkeep i innych niezbędnych sprawach.  Zapraszam do współpracy!

Rozpatrywanie wczorajszej bitwy w kategoriach klęski to naprawdę ostre nadużycie. Liczy się efekt. Zaczynaliśmy bitwę przy stosunku biletów 2:1, (10000:4500) a pechowo skończyliśmy przy proporcji 14:1, (7000:500) więc gadanie o naszej słabości wkurza mnie do białości, szczególnie że eksperymentalnie wypełniliśmy roster praktycznie samymi Greyami, gdzie wielu to byli mniej doświadczeni gracze, szczególnie w porównaniu do śmietanki, która jest na takie bitwy wybierana spośród najlepszych graczy z całej sceny.

Tak będziemy trzymać, o ile was nie zabraknie, zawsze roster będziemy wypełniać samymi naszymi. W końcu gdzieś kiedyś trzeba nabrać doświadczenia.

Chłopaki, było świetnie, jesteście wspaniałymi graczami, naprawdę jestem z Was dumny. Niech drobna wpadka taktyczna nie przyćmi wam całokształtu obrazka.

Wieczorem przyjdę sprawdzić na jakim etapie przygotowań jesteście i jakie są efekty. Do roboty... bo ja biorę dzisiaj wolne, które należny mi się jak psu buda...

EDIT:
    PS. Blackitt, było bardzo dobrze! Mam nadzieję, że dasz radę ich dorżnąć, szczególnie, że nie powinniśmy zwlekać ani dnia, bo się mendy odradzają...
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 27, 2011, 15:39:23 wysłana przez Harpag »

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1506 dnia: Sierpnia 27, 2011, 15:16:41 »
    Ja wpadłem na dziko, bez przygotowań. Wieczorami siedziałem w pracy więc nie miałem możliwości jakkolwiek pomóc. Postrzelałem z katapulty, z różnym skutkiem. Nie wiem czemu, potem te strzały były albo za słabe, albo za mocne, przy niewielkiej różnicy naciągu. Uważam, że było dobrze. Trzeba tylko porozmawiać o obronie flagi. Krzyczenie "flaga, flaga" doprowadza do szału, bo momentalnie, przy pierwszych tego typu krzykach cały oddział zawraca. Potem już większość miała to w dupie i dostaliśmy. Bo ile razy można biec do flagi tylko dlatego, że jakiemuś golasowi udało się przedostać na tyły. Szczerze mówiąc, oni mogli nas od razu zajechać, przy przewadze 20 graczy. Licząc, że atakujący są "bliżej" swojego respa to przewaga 20 wyrównuje szansę. Natomiast lepsze eq przechyla szale na korzyść obrońców.
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #1507 dnia: Sierpnia 27, 2011, 15:45:08 »
    Pamiętajcie też że zjadło nam 400 materiałów do budowy sprzętu oblężniczego przez co nie daliśmy rady zniszczyć murów. Ktoś kto gdzieś zgłosił? Wiadomo o co chodziło? Czy to jakiś niezydentyfikowany bug?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1508 dnia: Sierpnia 27, 2011, 21:07:33 »
    DOBITKA TEVARIN CASTLE:

Niedziela 20.46
    - godzina może się zmienić bo o 20.24 jest bitwa 6k vs 2 k

ZAPISYWAĆ SIĘ !!!

Jeszcze nie wiadomo ilu nas będzie. Roster będzie akceptowany wcześniej. Szczegóły na TS.

ponadto

W niedzielę o 15.14 jest OBRONA RULUNS przed 8 panami. Proszę sie zapisywać również, nie olewamy takich pierdółek!
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 27, 2011, 21:12:51 wysłana przez Fraa_Erasmas »

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Meph

• Użytkownik
    • Tu powinien być tekst osobisty.
    « Odpowiedź #1509 dnia: Sierpnia 27, 2011, 22:27:29 »
    Kurde, jutro to akurat cały dzień mam zawalony.
    Jeśli chodzi o zamek to uważam że było dobrze... tylko niech ktoś mi objaśni jakie były cele główne naszych katapult, bo to jest jedyna rzecz która nie daje mi spokoju?
    Tutaj powinien być Podpis.

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1510 dnia: Sierpnia 27, 2011, 23:47:02 »
    Chyba chodzilo o pozorny atak z przodu, wszyscy obroncy nastawili sie na przód a Greyowcy poszli na tyły, wszystko byłoby fajnie gdyby jakiś obrońca sobie nie afczył na tyłach i nagle zobaczył pod sobą drabine i sporą grupe ludzi, tutaj niestety pech się zdarzył (co do katapult to nie wiem , takie jest moje przypuszczenie ;P bo ponoć się zbugowały) ale w walce w zwarciu było zajebiście ^^
    Retarded are everywhere

Offline Kolaczow

• Użytkownik
    • Ja stawiam Ty płacisz!
    « Odpowiedź #1511 dnia: Sierpnia 28, 2011, 00:57:23 »
    Celem katapult było obniżenie 1 bramy(tej większej) by obrońcy nie mogli się na nas wylewać. Celowały one tez w druga mniejszą bramę i mury by utrudnić komunikację. Z katapultami poszło by lepiej gdyby nie zbugowały się się materiały na ich budowę. Wiem bo byłem w drużynie katapult.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2011, 01:08:10 wysłana przez Kolaczow »

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #1512 dnia: Sierpnia 28, 2011, 15:29:30 »
    Hmm... Dlaczego w wiosce nie było ticektów? :o

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1513 dnia: Sierpnia 28, 2011, 20:30:59 »
    Hmm... Dlaczego w wiosce nie było ticektów? :o

Bo to był rajd, a nie atak na wieś w celu jej przejęcia. Wtedy populacja wsi nie liczy się jako tickety, a tylko armia jaka tam jest. A armii akurat nie było :-) Zresztą niczego poważnego do grabienia też ... i tak być powinno - dlatego SOŁTYSI! proszę regularnie sprzątać we wsiach!

UWAGA

Godzina ataku na zamek : 23.12

Offline Kolaczow

• Użytkownik
    • Ja stawiam Ty płacisz!
    « Odpowiedź #1514 dnia: Sierpnia 29, 2011, 00:15:14 »
    Zamek został zdobyty mimo obrony czarnych puszek. GRATULUJE całemu GO!