Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: ASG  (Przeczytany 41130 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    Odp: ASG
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 23, 2009, 15:47:55 »
    Mam kumpla co się na tym zna i jeśli myślisz o ASG naprawdę na poważnie to jest to wydatek rzędu 1200 zł minimum, bo chyba nie będziesz biegał po polu bitwy w dresie nie? Mój kumpel ma pełne wyposażenie tzn.
    hełm
    karabin, AK 74 z koli
    mundur polski
    kamizelkę k.odp.(z kieszonkami ^^)
    desanty
    gogle
    krótkofalówkę
    i inne takie
    I wydał na to ponad 1,2k zł pomimo że kupował po dobrych cenach od sprawdzonych kumpli co się znają na rzeczy :)
    To jest strasznie kosztowny sport mówię ci :/ To nie jest to samo co kupienie pistoletu za 20 zł w zabawkowym i strzelanie do kotów na podwórku xD

Offline Petros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 24, 2009, 13:45:30 »
    Względnie kosztowny, tu 1,2k cały sprzęt a za tyle dobrej wiatrówki nie kupi. 

Offline konarjg

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 29, 2009, 19:18:18 »
    Tak się składa że gram w ASG od dłuższego czasu ;) Dla początkujących którzy dopiero zaczynają polecam karabinki sprężynowe które można już zakupić w cenach 100-200zł. Jak ktoś potrzebuje coś lepszego to karabin  elektryczny może kupić już od 400zł ;) Mundury są tanie jak ktoś nie ma na to dużo pieniędzy to nawet komplet flectarn czy DPM demobilu można kupić za 50zł. No i wiadomo ochrona oczu najważniejsza więc na to lepiej nie żałować pieniędzy , porządne gogle kosztują około 100zł ;)
    "Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyznę, tylko sprawić by tamci skurwiele zginęli za swoją." -G. C. Patton

Offline Crusader

• Użytkownik
    • 7,62mm
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 29, 2009, 23:44:00 »
    Hmm.. twój kolega chyba przesadził z tymi krótkofalówkami. Sam mam mundur flecktarn i AK47 cymy. Wyniosło mnie to jakieś... 450zł lub mniej. A drogo to mają snajperzy bo sama dobra snajpera kosztuje 1500zł (nie licząc umundurowania). I tak ASG jest tanie w porównaniu do np. paintballa.

" Albowiem Bóg stworzył ludzi, a Samuel Colt uczynił ich równymi.. "

Offline KAz

• Użytkownik
    ASG-Sklepy
    « Odpowiedź #19 dnia: Marca 10, 2009, 20:10:16 »
    Jest już jeden temat podobny do tego. Ale w nim tylko opowiadaliście jaki macie sprzęt i ile na niego wydaliście. Tu proponuję zamieścić linki do sklepów które sprzedają tego typu rzeczy. Które z nich polecacie a jakich lepiej unikać i dla czego.

Offline Troublesome

• Użytkownik
    • White N.I.G.G.A
    Odp: ASG-Sklepy
    « Odpowiedź #20 dnia: Marca 10, 2009, 20:12:05 »

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Marca 10, 2009, 20:33:51 »
    Nie ma sensu zakładać wielu wątków o jednym, dlatego scalam.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #22 dnia: Marca 10, 2009, 20:51:37 »
    Szczerze mówiąc nie polecam tego sklepu nikomu. Leci w kulki z klientami jeszcze bardziej niż taniemilitaria.pl
    Jeżeli chcecie kupić broń to lepiej z tej strony http://www.taiwangun.com/
    I tu mam pytanie gdyż jeszcze nie znalazłem odpowiedzi. Czy ten karabin naprawdę jest taki dobry i wart swojej ceny? http://www.taiwangun.com/shop,show,1415
    Zastanawiam się nad kupnem, ale gdybym dołożył jeszcze troche, to mógłbym kupić replikę od TM.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Crusader

• Użytkownik
    • 7,62mm
    « Odpowiedź #23 dnia: Marca 10, 2009, 21:41:26 »
    Powiem Ci że raczej nie - na taiwangunie ostatnio przesadzają z cenami - poczekaj aż stanieje. Ja swojego CM.028 (AK-47) kupiłem za 299zł gdy teraz kosztuje on grubo ponad 330zł. Tak samo mój kumpel kupił w promocji M16A1 za 299zł a teraz kosztuje ona 509zł. Czekaj na okazje radze i nie spiesz się z kupowaniem szczególnie teraz gdy jest kryzys i ceny idą w górę.
    link do mojego AK:
    http://www.taiwangun.com/shop,show,172

Wymieniłem w nim sobie body na metalowe a poza tym to hula bezawaryjnie już pół roku (to sprawdzona replika, sprawdź se na forach ASG). A jak chcesz coś co będzie ci działać przez 4 lata i dłużej (bezawaryjnie) to musisz się liczyć z wydatkiem ok. 1000zł lub więcej (mam na myśli repliki Tokio Marui, Classic Army, Systema czy Real Sword - nie produkowane w Chinach jak większość).

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #24 dnia: Marca 10, 2009, 21:45:04 »
    Crusader, jak zobaczyłem:
    Materiał     plastik + metal
    Materiał korpusu    plastik

to trochę zwątpiłem xD Plastikowa replika na ASG? xD

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #25 dnia: Marca 10, 2009, 21:48:56 »
    cm.028 Mam już od roku i też nie narzekam, ale że tak powiem znudził mi się jego wygląd, no i osiągi też nie są cudowne, ale tu podkreślę, że niczego nie wymieniałem. Nawet prec lufy nie wpakowałem i dlatego nie zwalam na replikę. I tu właśnie liczyłem na porady, bo za trochę więcej mam już replikę od TM. Ten akm jeszcze wczoraj kosztował 750 ^^

Kuroi: Nie żaden plastik tylko ABS. Poza tym okładziny i body jest z abs, reszta metalowa.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Marca 11, 2009, 12:29:13 »
    Musze powstrzymać się od śmiechu- dorośli(lub późna  młodzież) ludzie którzy bawią sie pistolecikami na kulki- Taki obraz najbardziej mnie smieszy. A na youtubie jak uslyszalem te "wojenne krzyki" w trakcie tej zabwy do zmoczylem krzeslo- Idz do afgansitanu- taka sama zabawa, nic nie placisz i dostajesz za to kase.
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #27 dnia: Marca 11, 2009, 14:04:06 »
    A chociaż raz sie strzelałeś? Pewno nie więc się nie wymądrzaj.

Idz do afgansitanu- taka sama zabawa, nic nie placisz i dostajesz za to kase.
    Sam idź ja wole polecieć. 2 Spawa jak chcesz dostać porcje ołowiu w czachę lub wybuchnąć po wjechaniu na minę to idź lepiej skocz z mostu. Oszczędzisz roboty arabom.

Offline Crusader

• Użytkownik
    • 7,62mm
    « Odpowiedź #28 dnia: Marca 11, 2009, 14:09:41 »
    Dzumol ty chyba nie widzisz różnicy między ASG a prawdziwą wojną - gdybyś pojechał do Afganistanu to też byś się zlał tyle że ze strachu. Kulka w łeb i wąchasz kwiatki od spodu. No nie gadaj głupot proszę. Bo może Ciebie wyślemy jak takiś odważny?
    Musze powstrzymać się od śmiechu- dorośli(lub późna  młodzież) ludzie którzy bawią sie pistolecikami na kulki
    Trzymałeś kiedyś w ręku prawdziwą replikę? Czy masz pojęcie czym się ona różni od zabawki dla dzieci? I czy wiesz chociaż skąd się wzięło ASG? Nie? To się nie odzywaj.

Crusader, jak zobaczyłem:
    Materiał     plastik + metal
    Materiał korpusu    plastik

to trochę zwątpiłem xD Plastikowa replika na ASG? xD
    Ja sobie wymieniłem korpus na metalowy i teraz mam full metal :D (tylko jeszcze drewna mi brakuje :/ )
    « Ostatnia zmiana: Marca 11, 2009, 14:24:32 wysłana przez Crusader »

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Marca 11, 2009, 14:29:51 »
    O ilu śmierciach powiedziały media - o jednej? dwóch? Więcej żołnierzy umiera z powodu np. choroby.

Co do ASG - prawdopodobnie wymyślił to jakiś durny amerykanin (lub ktoś pokroju amerykanina) który chciał się poczuć jak na wojnie bo sam był takim tchórzem że przed poborem(tym przymusowym) nawet zwiał.
    « Ostatnia zmiana: Marca 11, 2009, 14:34:10 wysłana przez Dzumol »
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?