Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [DzikiePola][RP] Rzeczpospolita  (Przeczytany 22004 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    [DzikiePola] Rzeczpospolita [RP]
    « Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 14, 2010, 19:21:13 »
    (...)
    wstawienie
    (...)

Przepraszam za spam ale już któryś raz widzę ten błąd i aż mnie skręca... Wstawia to się szyby w okna. Na zebranie to można się co najwyżej stawić...

Aha, wracając do tematu. Jesteście świadomi, że klan nosi nazwę "Rzeczpospolita" czyli powinien reprezentować całą ówczesną Rzeczpospolitą Obojga Narodów ale baner macie już litewski. Ja dostrzegam pewną niekonsekwencję...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 14, 2010, 19:46:27 »
    Zdajemy sobie z tego sprawę, natomiast polski banner w grze (właściwie to polsko-litewski) jest po prostu strasznie brzydki i w ogóle nie kojarzy się z Polską, poza mało rzucającym się w oczy rozczapierzonym orłem. Dlatego wolimy mieć banner litewski, który o dziwo bardziej kojarzy się z Rzeczpospolitą... Moglibyśmy użyć "banneru frakcji" i wtedy mielibyśmy najprawdziwszy herb Polski, ale niestety twórcy nie udostępnili go graczom, a używanie "banneru frakcji" odpada ze względu na to, że głupio klanowi o nazwie Rzeczpospolita latać z dziwnymi herbami (oczywiście klan nie gra w OiM tylko Rzeczpospolitą). Chcemy być rozpoznawani po bannerach dla ludzi nieposiadających bannerpacka (którego zrobimy gdy wróci nasz grafik i o ile twórcy udostępnią pliki... prawdopodobnie to będzie herb Polski taki sam jak w grze występujący tylko przy frakcji Rzeczpospolita)

PS. Dzięki za zwrócenie uwagi w sprawie banneru. ;)

EDIT: DOWN:
    Jak wróci nasz grafik to pomyślimy, ale najpierw to trzeba załatwić kwestię zablokowanych plików gry. :| Dzięks za propozycję! :)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2010, 08:47:07 wysłana przez MikiBar »

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 14, 2010, 23:08:59 »
    http://www.um.sejny.pl/img_news/491d4a0f5bb70.jpg

To możecie przerobić na banner i nikt się nie czepnie :)

Offline Wambo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 15, 2010, 18:37:03 »
    Przypominam jeszcze raz, za półtorej godziny jest zebranie. Kto nie może się pojawić niech mi napiszę na PW. O godzinie 20:00 chce widzieć na TS jakieś grono chętne do rozmowy.

Pozdrawiam
    Wambo

PS. Ewentualnie ci którzy chcą dołączyć do klanu też mogą przyjść.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2010, 18:58:15 wysłana przez Wambo »

Offline cardon

• Użytkownik
    • Historię piszą zwycięzcy
    « Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 16, 2010, 20:58:30 »
    Szlachetni Panowie,

Chciałbym wstąpić w wasze szeregi.
    Wznieść szable i wraz ze szlachetnymi braćmi ponieść wojnę i ogień wszystkim wrogom Rzeczypospolitej.

W Warbanda trochę pograłem(ok. pół roku), za to w Ogniem i Mieczem gram od roku, teraz w DP można mnie spotkać na serwerach. Najlepiej czuję się grając strzelcem, mogę również zagrać piechurem, konnica raczej słabo u mnie. Będę instalował TS, mikrofon może później.
    Lat:17
    Mój nick w DK to : Roberto
    Pozdrawiam Waćpanów.

Offline MikiBar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 16, 2010, 21:05:15 »
    Nie ma sprawy, zainstaluj TS i wbijaj do nas.

Dnia 2 stycznia rekrutacja zostanie zaostrzona jak w normalnym klanie. Jak ktoś chce jeszcze dołączać do niech się spieszy. ;)

Offline cardon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 16, 2010, 21:24:13 »
    Znaczy zostałem przyjęty tak ? To jaką mam klasę postaci ? Strzelec ?

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 16, 2010, 21:44:53 »
    Oczywiście że tak jednak jeżeli czujesz że strzelec to twoja profesja główna dodaj to do nicku zgodnie z naszymi zasadami, jednak na przyszłość prosiłbym o składanie podań na naszym forum w dziale rekrutacji, i przypominam wszystkim szlachcicom żeby rejestrowali się na forum.

Link:
    http://rzeczpospolitaklan.dbv.pl/forum/viewforum.php?forum_id=2

No i zamieszczam sweet focie z bitwy liniowej z botami na moim pro serwerze dla 8 osób xD.

(click to show/hide)

Od lewej Jędruś, Wambo, Dydynśki, MikiBar. Chyba :x.

Pozdrawiam
    Wambo

EDIT1: Cardon jesteś z pierwszej fali rekrutów czyli członkiem klanu inaczej szlachta.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2010, 22:21:00 wysłana przez Wambo »

Offline Mires

• Użytkownik
    • Miecznik Wielki Koronny
    « Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 16, 2010, 22:12:03 »
    Myślę mości panowie, że nie głupim pomysłem będzie (oczywiście po wydaniu finalnej wersji) przerzucenie na WFAS, ponieważ ten mod ma wiele ciekawych i nowatorskich rozwiązań, których OiM może tylko pozazdrościć. Poza tym skoro macie (będę miał) OiM:DP i WB to nie będzie chyba wielkim wysiłkiem przerzucić się na WFAS.
    „Polska nie ma wiecznych sojuszników, ani wiecznych wrogów; wieczne są tylko interesy Polski i obowiązek ich ochrony”

Offline cardon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 16, 2010, 22:17:02 »
    Jestem zaszczycony:-)
    Mam też ostatnie pytanie : jestem pospolite ruszenie czy szlachcic ?
    Dodam jeszcze, że fajna fotka:-)

A i co to WFAS? sory że pytam ale niewiem.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 17, 2010, 08:19:25 »
    With Fire and Sword, czyli OiM po angielsku. Świetny mod do WB, a gdy zostanie ukończony, będzie dużo więcej wart niż OiM ;d
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline MikiBar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 17, 2010, 14:22:20 »
    E tam, WFAS to zawsze będzie tylko "mod" nie pełna produkcja. Dla mnie nawet najlepiej zrobiony mod będzie stał niżej w hierarchii niż pełna produkcja taka jak OiM. Zawsze obawiałem się bugów i niedoróbek które są w modach, zawsze może link wygasnąć, a to znowu twórcy postanawiają wstrzymać prace nad modem. Produkt gotowy - taki jak OiM, zawsze będzie dostępny w sklepach, czy to zwykłych czy internetowych.

Grałem w WFAS'a parę miesięcy temu, bo SRT miało grać na nim jakiś sparing czy coś takiego, i powiem szczerze że mod mnie zbytnio nie zainteresował. Co prawda są niezłe bajery typu kopanie okopów i tak dalej, ale nie jednak wolę DP - czyli Warband przeniesiony w XVIIw, bez zbędnych bajerów.

Zauważyłem, że większość po prostu obawia się niedoróbek patrząc na poprzednią część - zwykłe OiM. Ludzie, nie bójcie się - naprawdę wszystko zostało ulepszone - kupujcie grę. Gdyby wszyscy co się "wahają" kupili, to nie byłoby problemów z mniejszą ilością graczy na serwerach multiplayer.

Cóż, póki co nie zamierzamy się przesiadać na żadne mody. Gramy w OiM:DP. Jeśli WFAS zostanie ukończony w 100%, a w DP będzie grało jeszcze mniej ludzi niż teraz, to może wtedy nad tym pomyślimy.

Co do spraw klanu:
    Z tego co mi wiadomo to twórcy zablokowali możliwość wrzucania własnych bannerów, ale może uda się to jakoś ogarnąć, jeśli tak to zgodnie z podpowiedzią sir Luki planujemy używać tego oficjalnego banneru Rzeczpospolitej. Jeśli się uda - nasz grafik zrobi nam lepszy banner, więc ten "prawdziwy" będzie dostępny dla osób nie mających bannerpacka, a my natomiast będziemy cieszyć oko pracą naszego grafika. Aha, bannerpack będzie dostępny dla wszystkich.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 17, 2010, 14:25:20 »
    E tam, WFAS to zawsze będzie tylko "mod" nie pełna produkcja. Dla mnie nawet najlepiej zrobiony mod będzie stał niżej w hierarchii niż pełna produkcja taka jak OiM. Zawsze obawiałem się bugów i niedoróbek które są w modach, zawsze może link wygasnąć, a to znowu twórcy postanawiają wstrzymać prace nad modem. Produkt gotowy - taki jak OiM, zawsze będzie dostępny w sklepach, czy to zwykłych czy internetowych.

Grałem w WFAS'a parę miesięcy temu, bo SRT miało grać na nim jakiś sparing czy coś takiego, i powiem szczerze że mod mnie zbytnio nie zainteresował. Co prawda są niezłe bajery typu kopanie okopów i tak dalej, ale nie jednak wolę DP - czyli Warband przeniesiony w XVIIw, bez zbędnych bajerów.

Zauważyłem, że większość po prostu obawia się niedoróbek patrząc na poprzednią część - zwykłe OiM. Ludzie, nie bójcie się - naprawdę wszystko zostało ulepszone - kupujcie grę. Gdyby wszyscy co się "wahają" kupili, to nie byłoby problemów z mniejszą ilością graczy na serwerach multiplayer.

Cóż, póki co nie zamierzamy się przesiadać na żadne mody. Gramy w OiM:DP. Jeśli WFAS zostanie ukończony w 100%, a w DP będzie grało jeszcze mniej ludzi niż teraz, to może wtedy nad tym pomyślimy.

Co do spraw klanu:
    Z tego co mi wiadomo to twórcy zablokowali możliwość wrzucania własnych bannerów, ale może uda się to jakoś ogarnąć, jeśli tak to zgodnie z podpowiedzią sir Luki planujemy używać tego oficjalnego banneru Rzeczpospolitej. Jeśli się uda - nasz grafik zrobi nam lepszy banner, więc ten "prawdziwy" będzie dostępny dla osób nie mających bannerpacka, a my natomiast będziemy cieszyć oko pracą naszego grafika. Aha, bannerpack będzie dostępny dla wszystkich.

Grałem w obie produkcję i OiM może WFASowi co najwyżej buty czyścić..

Ale każdy lubi co innego, ja zdecydowanie odradzam zrobioną dla kasy.. słabą, niedopracowaną produkcję zwaną Dzikie Pola . Dziwi mnie że ktoś może się nabrać na ten sam numer dwa raz . Już sam fakt że olali podstawkę i wydali dla kasy DP.. powinno wyrobić osobom zdanie o tej firmie.. i jak ona traktują graczy.

Nie chciałem tego pisać, ale chyba muszę - proszę o zaprzestanie spamu w tym temacie. Temat dot. klanu RP w grze Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola, a nie porównywania JakiegośTam moda z DP. Owszem, można trochę podyskutować, ale coś czuję że bez interwencji będzie tutaj syf i wojna - WFASowo - DP'owska.

Posądzasz mnie o coś co sam przed chwilą zrobiłeś, ale komentarz zostawiam twojemu sumieniu.

« Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2010, 17:52:01 wysłana przez ^IvE »

Offline MikiBar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 17, 2010, 14:42:28 »
    Dobra, dobra. Każdy ma prawo do własnego zdania i prawo wyboru. My wybraliśmy DP, i mało nas obchodzi że KtośTam uważa tę grę za dno. Koniec kropka.

Wszystko za co się płaci jest zrobione dla kasy.

Nie chciałem tego pisać, ale chyba muszę - proszę o zaprzestanie spamu w tym temacie. Temat dot. klanu RP w grze Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola, a nie porównywania JakiegośTam moda z DP. Owszem, można trochę podyskutować, ale coś czuję że bez interwencji będzie tutaj syf i wojna - WFASowo - DP'owska.

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 19, 2010, 00:54:03 »
    Dołączacie do bitwanarodow.pl ? Jak tak to pod którą chorągwią?
    Dziś kupiłem DP i chciałbym wziąć udział w tej bitwie i wolę mimo wszystko grać w jednej chorągwi z graczami którzy mają spore doświadczenie w Mount & Blade niż z kimś kto ma dopiero "od dziś" z tą grą styczność.