E tam, WFAS to zawsze będzie tylko "mod" nie pełna produkcja. Dla mnie nawet najlepiej zrobiony mod będzie stał niżej w hierarchii niż pełna produkcja taka jak OiM. Zawsze obawiałem się bugów i niedoróbek które są w modach, zawsze może link wygasnąć, a to znowu twórcy postanawiają wstrzymać prace nad modem. Produkt gotowy - taki jak OiM, zawsze będzie dostępny w sklepach, czy to zwykłych czy internetowych.
Grałem w WFAS'a parę miesięcy temu, bo SRT miało grać na nim jakiś sparing czy coś takiego, i powiem szczerze że mod mnie zbytnio nie zainteresował. Co prawda są niezłe bajery typu kopanie okopów i tak dalej, ale nie jednak wolę DP - czyli Warband przeniesiony w XVIIw, bez zbędnych bajerów.
Zauważyłem, że większość po prostu obawia się niedoróbek patrząc na poprzednią część - zwykłe OiM. Ludzie, nie bójcie się - naprawdę wszystko zostało ulepszone - kupujcie grę. Gdyby wszyscy co się "wahają" kupili, to nie byłoby problemów z mniejszą ilością graczy na serwerach multiplayer.
Cóż, póki co nie zamierzamy się przesiadać na żadne mody. Gramy w OiM:DP. Jeśli WFAS zostanie ukończony w 100%, a w DP będzie grało jeszcze mniej ludzi niż teraz, to może wtedy nad tym pomyślimy.
Co do spraw klanu:
Z tego co mi wiadomo to twórcy zablokowali możliwość wrzucania własnych bannerów, ale może uda się to jakoś ogarnąć, jeśli tak to zgodnie z podpowiedzią sir Luki planujemy używać tego oficjalnego banneru Rzeczpospolitej. Jeśli się uda - nasz grafik zrobi nam lepszy banner, więc ten "prawdziwy" będzie dostępny dla osób nie mających bannerpacka, a my natomiast będziemy cieszyć oko pracą naszego grafika. Aha, bannerpack będzie dostępny dla wszystkich.