Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak zdobyć wasali z innej frakcji?  (Przeczytany 2553 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DeHardcor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Jak zdobyć wasali z innej frakcji?
    « dnia: Listopada 06, 2011, 17:45:49 »
    Witam, może i było dużo o tym tematów ale ja nic z nich nie rozumiem! Mam własne królestwo przejąłem cały Khanat, przejąłem Veagirów, Nordów, Rhodoków i wasale którzy tam byli przyłączyli się do Swadii i Sarranidów. Ale przejdźmy do rzeczy, nie mogę zdobyć wasali(ale nie tych NPC w tawernach tylko lordów z innych frakcji!) Po prostu zagaduje go pytam się go co sądzi o np. Sułtanie Hakimie mówi że ma wady itd i zaproponowuje mu żeby do mnie dołączył no i tam się pyta co wniosę do Calradii odpowiadam nie raz że dam mu lenno nie raz że zachowam rózne tam ble ble ble itd. No i on się namyśla potem mówi że nie chce być zdrajcą. I tu moje pytanie: Jak zdobyć takiego wasala?( Nie mam żadnych wasali z tawerny )

Dziękuje za odpowiedzi :)

Offline Fingolfin

• Użytkownik
    • Utulie'n aure! Auta i lome!
    Odp: Jak zdobyć wasali z innej frakcji?
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 06, 2011, 18:51:05 »
    Wasali się zdobywa właśnie w taki sposób, jaki opisałeś.
    Może masz za mało prawa do rządzenia ?
    Utulie'n aure! Auta i lome!
    Nadszedł dzień ! Noc przemija !

Offline kuberserk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 05, 2011, 14:15:09 »
    Zwerbuj jakiegoś bohatera np.Lezait i spytaj czy chce lenno wtedy przez parę tur nie będzie go na mapie.
    Jak mu dasz lenno przy jego nazwie pisze Lord.

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 28, 2012, 14:48:29 »
    Ale przejdźmy do rzeczy, nie mogę zdobyć wasali(ale nie tych NPC w tawernach tylko lordów z innych frakcji!)
    Zwerbuj jakiegoś bohatera np.Lezait i spytaj czy chce lenno wtedy przez parę tur nie będzie go na mapie.
    Jak mu dasz lenno przy jego nazwie pisze Lord.
    Czytanie ze zrozumieniem :D
    Wbij Prawo Do Rządzenia na 99 poziom, Perswazję na 10-kę i próbuj gadać z tymi lordami, których królestwo jest w kiepskiej sytuacji (mało miast i zamków). Jak rozmawiasz z lordem to tam jesteś jakaś opcja, że on coś gada o sobie. Na podstawie tego potem wybierz uzasadnienie zdrady. Jedni są bardzo honorowi, inni chcą kasy itd.

Offline lukis421

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 17, 2012, 22:21:31 »
    Mam ten sam problem. Mam prawo rządzenia na 99 i kilka punktów do perswazji a na razie jedynym wasalem którego zdołałem "przekabacić" do siebie jest pewien hrabia. Odszedł bo król go oskarżył o coś. A jak teraz próbuję gadać z kimkolwiek, to nie mogę go nakłonić. Mówią że będę musiał porozmawiać z nim później. Nie mam nawet opcji by im przedstawić czemu mieliby się do mnie przyłączyć ;/

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 17, 2012, 23:25:52 »
    Jeśli są w towarzystwie kumpli ze swojej frakcji, to na pewno nie będą chcieli gadać.