Coraz częściej takie debilne wpisy czytam - ludzie pomyślcie zanim napiszecie coś takiego. Ekipy rządzące były jakie były i są jakie są, jest sporo pierdów i przeszkód w prawie itp. ale naprawdę w Polsce jest coraz lepiej. Nie wierzcie w propagandę opozycji która chce nas pokazać jako kraj 3 świata, mieszkańcy krajów 3-go świata chcą mieć takie problemy jakie my mamy. Dziwna moda na dramatyzowanie nadal trwa, jakby było tak strasznie źle tobyś nie napisał tak debilnego posta bo po prostu nie miałbyś z czego. A jednak widać masz internet i jedzenie, do tego nie jesteś analfabetą - pomyśl trochę. Nie jest idealnie ale do tragedii daleko.
* ale tak - zagrożenia nie ma bo nieroby przyjezdne nie dostaną zasiłków.
Pytanie zasadnicze to czy pracujesz by zarobic na wlasne zycie jesli tak to czy znalazles prace samemu czy moze ktos Ci pomogl?
W ktorym regionie kraju mieszkasz ze masz tak dobrze?Zachod?Wroclaw,Poznan?
W pracy u mnojego ojca po przejeciu zakladu z rak obcokrajowca do rak Polaczka doprowadzono do takiej sytuacj ize zniszczono zwiazki zawodowe.Gosc ktory wykupil zaklad na praktycznie wszedzie wtyki.Od Starostwa po sady rejonowe.
Kiedy pracownicy zalozyli mu spraweto ich zwyczajnie wywalil.
Zlikwidowanop wszystkie dodatki jakie mieli wczesniej.Obnizono pensje mimo ze pracy ile bylo tyle jest.
W mojej miejscowosci dosc malej bo to jakies 1k ludzi co trzecia nie ma pracy.Nie ma dzieci praktycznie.Dwojka na rok to jest wszystko.
Cos z Polski.
Klasy Politycznej nie ma.To co mamy w sejmie to jest cyrk a nie sejm.
Stoczni nie ma
Koleje leza i kwicza.
LOT dogorywa.
Dlug publiczy rosnie.
Okazuje sie ze zalozenia budzetu panstwa byly na wyrost i trzeba zmieniac.
Drogi ...Jak ktos troche kojarzy temat to czytal jak sie w Poslce drogi buduje.W mojej okolicy drogi wygladaja jak by jakies dzialania wojenne prowadzono.Dziura przy dziurze.
Inflacja rosnie a zarobki nie w wyniku czego konsumcja rowniez nie rosnie lub spada(w tym roku spada) i kolo sie zamyka.
Karetki nie wyjezdzaja do chorych.Lekarze odsylaja dzieci do domow ktore potrzebuja natychmiastowej pomocy.Bylo o tym glosno ,dwoje dzieci zmarlo.Przynajmniej dwoje bo o tym rozdmuchano temat.A o ilu nie wiemy?
Polski sejm w bardzo duzej mierze uzalezniony od instytucji poza naszego kraju.UE.Cholera jak za zaborow....
Co ty porownujesz Polske do krajow trzeciego swita.Polska nie lezy w Afryce tylko w Europie.Mamy dostep do wiekszosci co trzeba by stworzyc silna gospodarke aby ludzie nie musieli uciekac za granice by na zycie zarobic.Jak tak dobrze jest to dlaczego 2 mln ludzi jest poza polska a nadal w Polsce mamy ponad 13 % bezrobocia(2 mln ludzi) i te liczby rosna.
Gdzie ty ta poprawe widzisz?Faktycznie na zachodzie jest pieknie.Bywam tam.Ale jedz do centrum albo na wschod.Rozwalenie jaj na fotelu i wypisanie takich glupot jest latwe ale zastanowienie sie nad ogolem juz troche trudniejsze.Szczegolnie jak ktos ma gruby portfel.
Poza tym.
Wkur**a mnie w tym chorym spoleczenstwie jedna rzecz.Jesli ktos krytykuje ta zielona wyspe to musi byc koniecznie z PiSu.Kurw** mdlosci mam juz od tego jak takie pieprzenie widze w internecie albo w mediach.
Jak nosze czerwona koszulke to nie znaczy ze jestem czerwony albo ze jestem pedziem.