wow ;) Wyczerpująca odpowiedź.
Co do Pysia przeprosiny przyjęte xD
A co do pytań pysia:
Na jakiej podstawie określicie zasięg danej jednostki/klanu bo nie sadze aby był on nieograniczony .
Nie wiem do końca o co Ci chodzi ;p Ale jeżeli chodzi Ci o przemieszczanie "armii klanowej" to myślałem o przemarszu z jednego terytorium na drugie np. w ciągu 24h. Można wymyślić oczywiście co innego, ale na razie to wstępne info.
Czy nie lepiej odpuścić sobie te miasta i pobrać małe zamki z PWmoda gdzie z 12-18 wystarczy aby go obronić .
Właśnie dlatego myślałem o stworzeniu miast. Niezbyt dużych, można to także nazwać zamkiem jest to obojętne. Tak, więc masz pełną rację odnośnie tego i myślę, że można by to przyjąć. Stworzyć nowe "małe zamki" bądź pobrać te z PWmoda.
Czy będzie istniało coś takiego jak Kasa Państwa ? Jak tak to jak ona będzie działać ?
Nie wiem czy będzie to konieczne, ale jeżeli kilka osób które spytam o radę (;D) uzna, że tak to można by wprowadzić drużynę do której można by rekrutować żołnierzy. Można także wykorzystać to do ulepszania zamku. Przykładowo nie ulepszony zamek jest atakowany przez (chodzi mi o sprzęt oblężniczy) 2 drabiny i wieże. A np. taki ulepszony tylko przez wieże. Można, by także dobudowywać wieże i inne tego typu budowle wewnątrz twierdzy. Możliwości jest wiele ;)
Jak będziecie określać ilość respawnów dla jednego team jak i drugiego ? Czy będą to ustalone liczby dla wszystkich bitew ?
Jeżeli chodzi o liczę, to tak będzie określona dla wszystkich bitew. Nie będzie rzecz jasna zmian respów ;p