Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband: Total War (beta-pomysł)  (Przeczytany 3809 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nikt_Ważny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband: Total War (beta-pomysł)
    « Odpowiedź #15 dnia: Września 26, 2011, 17:53:06 »
    Nie wyjdzie :D

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #16 dnia: Września 26, 2011, 19:25:35 »
    wow ;) Wyczerpująca odpowiedź.

Co do Pysia przeprosiny przyjęte xD
    A co do pytań pysia:

Na jakiej podstawie określicie zasięg danej jednostki/klanu bo nie sadze aby był on nieograniczony .
    Nie wiem do końca o co Ci chodzi ;p Ale jeżeli chodzi Ci o przemieszczanie "armii klanowej" to myślałem o przemarszu z jednego terytorium na drugie np. w ciągu 24h. Można wymyślić oczywiście co innego, ale na razie to wstępne info.
    Czy nie lepiej odpuścić sobie te miasta i pobrać małe zamki z PWmoda gdzie z 12-18 wystarczy aby go obronić .
    Właśnie dlatego myślałem o stworzeniu miast. Niezbyt dużych, można to także nazwać zamkiem jest to obojętne. Tak, więc masz pełną rację odnośnie tego i myślę, że można by to przyjąć. Stworzyć nowe "małe zamki" bądź pobrać te z PWmoda.
    Czy będzie istniało coś takiego jak Kasa Państwa ? Jak tak to jak ona będzie działać ?
    Nie wiem czy będzie to konieczne, ale jeżeli kilka osób które spytam o radę (;D) uzna, że tak to można by wprowadzić drużynę do której można by rekrutować żołnierzy. Można także wykorzystać to do ulepszania zamku. Przykładowo nie ulepszony zamek jest atakowany przez (chodzi mi o sprzęt oblężniczy) 2 drabiny i wieże. A np. taki ulepszony tylko przez wieże. Można, by także dobudowywać wieże i inne tego typu budowle wewnątrz twierdzy. Możliwości jest wiele ;)
    Jak będziecie określać ilość respawnów dla jednego team jak i drugiego ? Czy będą to ustalone liczby dla wszystkich bitew ?

Jeżeli chodzi o liczę, to tak będzie określona dla wszystkich bitew. Nie będzie rzecz jasna zmian respów ;p

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #17 dnia: Września 27, 2011, 06:09:52 »
    oj zamki nie mogą byc az tak male.. bez sensu jak oblezenie bedzie trwalo z 10 min..
    Retarded are everywhere

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Września 27, 2011, 17:01:15 »
    I to jest też racja. Dlatego myślałem nad zrobieniem czegoś takiego jak jest w single. Czyli: Najpierw zdobywamy mury następnie walka wewnątrz zamku gdzie można, by zrobić wiele "przeszkód" i tym podobnych. Tylko jak już mówiłem potrzebna jest osoba do zrobienia z 10 zamków.

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Października 01, 2011, 14:29:43 »
    W pierwszym poście pojawiło się kilka informacji.

Ruchy wojsk po mapie
    Co się tyczy danych frakcji (klanu) ?
    Bitwy i oblężenia
    Pakty i sojusze
    Budowa zamków

Chciałbym także prosić wszystkich o zadawanie pytań i prezentowania swoich pomysłów ;)

To z pewnością mogłoby pomóc.