Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ilość serwerów do Native'a  (Przeczytany 2828 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ramsay

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Ilość serwerów do Native'a
    « dnia: Sierpnia 04, 2011, 19:53:22 »
    Witajcie. Pograłem trochę w Warbanda (na singlu-trialu oczywiście, gdyż brzydzę się piractwem) i urzekła mnie ta gra. Zanim jednak ją kupię mam pytanie, a mianowicie:
    Czy jest dużo serwerów? Głównie interesuje mnie Native, mam lekką awersję do modów. Nie mówcie dużo/mało, tylko jeśli będzie wam się chciało to policzcie ile wam wyskoczy z pingiem powiedzmy do 100.

Pytam zanim kupię, bo gra już swoje lata ma i może się zdarzyć, że świeci pustkami.

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
    Z poważaniem,
    Richard Sorge

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    Odp: Ilość serwerów do Native'a
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 04, 2011, 19:58:14 »
    Polskich serwerów jest z 10 około .
    A po jednym gra przynajmiej do 10 ludzi zwykle .
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png

Offline pat25

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 04, 2011, 20:00:02 »
    Ale polakow w to  duzo gra wiec nie martw sie kupuj-warto.
    Alea iacta est

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 04, 2011, 20:08:46 »
    Nie martw się, serwerów jest dość dużo. Wszystkich może z 150. W każdym bądź razie jest wiele porządnych serwerów na których można grać bez przerwy. W każdym bądź razie, są nawet serwery gdzie ping jest wyższy niż 100 (pokazywany w wyszukiwarce), a w grze jest tak samo stabilny jak na innych serwerach. Nie radzę grać na chińskich i amerykańskich, a polecam serwery Katapulty - serwery najczęściej klanowe, najbardziej uczęszczane z tych polskich - ogólnie bardzo porządne.

Pozdrawiam!

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 04, 2011, 20:21:45 »
    Nie słuchaj tych wyżej;O

Prawda jest taka że do 100 pingu masz kilkanaście serwerów...zazwyczaj 4-5 jest po 10-30 graczy, 2 może są pełne...Polskie serwery nigdy nie są pełne i nigdy nie gra na nich więcej osób (łącznie na wszystkich) niż 50.

Co do modów...możesz ich nie lubić ale dziś rozwija się tylko cRPG...mod prosty do zainstalowania a zmienia grę diametralnie i to on trzyma ludzi przy WB...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 04, 2011, 20:28:53 »
    Nie słuchaj tych wyżej;O

Prawda jest taka że do 100 pingu masz kilkanaście serwerów...zazwyczaj 4-5 jest po 10-30 graczy, 2 może są pełne...Polskie serwery nigdy nie są pełne i nigdy nie gra na nich więcej osób (łącznie na wszystkich) niż 50.

Co do modów...możesz ich nie lubić ale dziś rozwija się tylko cRPG...mod prosty do zainstalowania a zmienia grę diametralnie i to on trzyma ludzi przy WB...

Pogrubiłem wybitnie subiektywną opinię Argaleba, która raczej nie powinna brać pod uwagę. Jest wiele innych, popularnych modów, i chociaż cRPG jest jednym z największych, to na 100% nie jest on jedyną siłą napędową Warbanda.

Nie wiem co masz do modów Ramsay, ale jeżeli z jakiegoś powodu nie lubisz w nie grać, to odradzam Ci kupowanie Warbanda, zwłaszcza jeżeli masz podstawkę.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Ramsay

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 04, 2011, 20:40:26 »
    Zwyczajnie zraziłem sie grając w bezsensowne mody na przykład do LoTRa (Bitwa o Śródziemie). W większości wypowiadaliście się o polskich serwerach. To dlatego, że tylko one mieszczą się w mojej magicznej barierze, czy zwyczajnie nie lubicie gadać z obcokrajowcami ;]?
    Dziwi mnie różnica zdań, z jednej strony Argaleb, który twierdzi, że ludzi jest mało, z drugiej strony reszta. Może bym się przekonał do modów, ale chciałem wiedzeć czy jest sens kupować gdybym się jednak nie przekonał. Dziękuję jeszcze raz za wypowiedzi przyszłe i przeszłe

Pozdrawiam,
    Richard Sorge.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 04, 2011, 20:47:43 »
    100% modów do Warbanda to totalne konwersje gry. Nie ma miejsca dla przysłowiowych ,,zrobiłem-moda-który-dodaje-2-nowe-miecze''. Mogę Ci zadać listę serwerów w skrócie:

Musket Mod (Czasy napoleońskie)                                   180 ludzi na serwie
    cRPG (samodzielne budowanie postaci, kampania online)   120 ludzi na serwie
    Native                                                                           113
    cRPG                                                                           111
    Persistent World (Role Play)                                           102
    Native                                                                           50
    Musket Mod                                                                   46
    Native                                                                           28

Tak to wygląda. Jak widzisz, mody stanowią lwią część serwerów, w ,,dolnych partiach'' listy też jest ich dużo. Moim zdaniem graczy wciąż jest sporo.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2011, 21:11:38 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 04, 2011, 21:47:00 »
    Dziwi mnie różnica zdań, z jednej strony Argaleb, który twierdzi, że ludzi jest mało, z drugiej strony reszta.

Nie zamierzam się z nikim przekrzykiwać. Tu masz screena na którym jest wszystko. To lista serwerów WB z godziny 21:30.

Dwa pierwsze serwery to mod cRPG. Dalej jest oficjalny serwer PW Moda (rzadko kiedy gra w niego tyle osób) i serwer MM Moda. Potem kolejne dwa serwery cRPG, serwer z jakimś inny modem i dopiero potem serwer Native. Potem dwa Amerykańskie serwery cRPG i dopiero serwery Native. Widzisz 5 serwerów Native z czego tylko 4 nadają się do gry (jeden ulokowany w USA). Z tych czterech serwerów tylko jeden jest ulokowany w Polsce (1_Polish_Eagles). Potem znowu cRPG, jeden z Vikingr, jeden z MM i jeden z Native. Sam widzisz....

Pogrubiłem wybitnie subiektywną opinię Argaleba, która raczej nie powinna brać pod uwagę. Jest wiele innych, popularnych modów, i chociaż cRPG jest jednym z największych, to na 100% nie jest on jedyną siłą napędową Warbanda.

Nie wiem co masz do modów Ramsay, ale jeżeli z jakiegoś powodu nie lubisz w nie grać, to odradzam Ci kupowanie Warbanda, zwłaszcza jeżeli masz podstawkę.

cRPG to około 50% graczy, zazwyczaj...w przypadku lepszych dni czy eventów dochodzi nawet do tego że 75% ludzi gra w tego moda...to nie jeden z największych modów tylko zdecydowanie najpopularniejszy mod do tej gry.

EDIT; Teraz powinno wyświetlać się wszystkim;)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2011, 22:25:55 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Ramsay

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 04, 2011, 22:22:43 »
    Eee, wprowadziłeś mnie w pewne zakłopotanie, bo albo stanowczo muszę się skontaktować z moim okulistą, albo... tu nie ma żadnego screena ;]. Mimo wszystko wierzę na słowo. Mod cRPG polega pewnie na upodobnieniu multi do singla w samej swojej mechanice?
    Richard Sorge

Edit:
    Damn, odświeżyłem i jest, dzięki bardzo za informację.
    Edit2:
    Aha, to nie ja jestem głupi, tylko ty zmieniłeś posta, cieszy mnie to ;]
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2011, 22:26:58 wysłana przez Ramsay »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 04, 2011, 22:26:47 »
    Teraz powinno się wyświetlać;) Na wszelki wypadek wstawię go jeszcze raz.
    Kliknij w spoiler:

(click to show/hide)

Offline Ramsay

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 04, 2011, 22:31:48 »
    Strasznie wysokie pingi, da sie na czymś takim grać, jak ma na przykład 265 jak ten drugi cRPG?

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 04, 2011, 22:46:07 »
    Dwa pierwsze serwery z listy to serwy, na których każdy europejczyk ma 20-80 pingu. Argaleb po prostu zrobił screena w złym momencie. Zgadzam się w 100% co do wypowiedzi Argaleba, Native umiera, gdyby nie cRPG w ogóle w Warbanda grałoby o połowę mniej ludzi. W godzinach szczytu w cRPGa gra nawet 500 osób, poza tym tylko tutaj doświadczysz bitew 100 vs 100 bez większych lagów.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 04, 2011, 23:32:05 »
    Strasznie wysokie pingi, da sie na czymś takim grać, jak ma na przykład 265 jak ten drugi cRPG?

Wszystkie serwery EU mają jak napisał Glaedr 20-80 pingu. Po prostu mi nigdy wyszukiwarka nie wyszukuje poprawnych pingów;) To i tak nic, czasem dochodzi do kilku tysięcy;P Jedyne niegrywalne serwery na wysłanej liście to:

NA_Siege_Community

ACW_Offical_Battle

NA_cRPG_1

NA_PW4_RolePlay

US_GK_Siege

Ru_cRPG

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 05, 2011, 00:19:58 »
    Oj tam! Gdyby się uprzeć to i na Ru_cRPG można pograć. :)