Wow, nice topic!!!
Wybacz mi, proszę, za mojego powielać posty z TW forum. Jeśli to możliwe jest, to proszę dodać nasz klan-baner do mody WFaS. Jest wykonana na podstawie opisu jednej z flag Kozaków. Napisałem w tym temacie, ponieważ jest podstawą do tego aspektu i na dalszy rozwój w ten sposób (a w forum TW było więcej reklam).
(Excuse me, please, but if possible, we ask to add a banner of our clan in mod WFaS. He was made on the basis of the description of the flags of Zaporozhian Cossacks):
(on Polish-Google; sorry, please)
C Mid XVI wieku swego rodzaju symbolem Zaporoscy Kozaków został kozak z muszkietu. Drukowanie obrazu przyznano polskiego króla Stefana Batorego, hetmana w 1576 roku. Banery Kozaków był zazwyczaj przedstawiany na żółtym tle, odzież Kozak - czerwony. Kozak z muszkietu została przedstawiona jako główny banery pułku - transparenty i na prapor, setki banerów i ikony.
(on Russian original text; sorry, please) http://www.vexillographia.ru/ukraine/cosaccos.htm
C cередины XVI века своеобразным гербом Запорожского казачества стал казак с мушкетом. Печать с таким изображением была пожалована польским королём Стефаном Баторием гетману в 1576 году.
На знамёнах казак обычно изображался на жёлтом фоне, одежда казака – красного цвета. Казак с мушкетом изображался как на главных полковых знаменах - хоругвях, так и на прапорах, сотенных хоругвях и значках.
(on English-Google; sorry, please)
With middle XVI century a kind of emblem of Zaporizhzhya Cossacks became a Cossack with a musket. Printing with the image was granted to the Polish King Stefan Batory hetman in 1576.
The banners of Cossacks was usually depicted on a yellow background, clothing Cossack - red. Cossack with a musket was depicted as the main regimental banners - banners, and on Prapor, hundreds of banners and icons.
(This banner is our reconstruction)
Życzę powodzenia ten sposób, nasz klan będzie próbował wsparcie ten mod / I wish you success this mod, our clan "Kozak" will try to support this mod!
Excuse me, please, for my Google-translator.