Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dynasty Warrior / ROTK  (Przeczytany 4454 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Dynasty Warrior / ROTK
    « dnia: Lipca 13, 2011, 21:16:18 »
    Wersja na Warbanda nazywa się "Storm Of The Three Kingdom" ale cały dział na forum Taleworlds ma tytuł taki sam jak nazwa tego tematu. Mod jest w klimatach chińskich, historyczność przeplata się z fantazją. Niektórzy mogą go znać z wersji na M&B. Myślę że jest wart uwagi już za samo to że nie ma chyba innego moda który rozgrywał by się w Państwie Środka (nie licząc tego z II wojny światowej) a dodatkowo jest już w pełni grywalny z zupełnie nowymi zbrojami, brońmy i mapą Chin i Korei.

Link do działu: http://forums.taleworlds.com/index.php/board,207.0.html
    Link do ściągnięcia: http://www.mbrepository.com/file.php?id=2949

Kilka screenów z mojej rozgrywki:

Link do screenów z przyszłej aktualizacji: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,181796.0.html
    « Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2011, 22:14:26 wysłana przez Araden »
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Dynasty Warrior / ROTK
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 14, 2011, 14:11:02 »
    O ile nie przepadam za orientem o tyle ten mod nie wiedzieć czemu mnie zainteresował. Czy mógłbyś podać jakieś szersze info na temat moda zwłaszcza interesują mnie potencjalne nowości na tle skryptów czy innych ciekawych rozwiązań urozmaicających rozgrywkę.

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 14, 2011, 17:00:47 »
    W menu obozu nowe opcje gry
    W raportach możesz zobaczyć drzewka wszystkich frakcji wraz ze statystykami i uzbrojeniem
    Nowe opcje u podróżnika i wiosce.
    Towarzysze mają swoje własne plecaki z których możesz korzystać. Więc nie trzeba się martwić że nie zbierzesz wszystkich przedmiotów po bitwie.
    Wojska lordów i garnizony są silniejsze niż w Nativie.
    Oprócz tradycyjnych rozbójników chodzą też całe bandy z przywódcą mającym swój własny sztandar . Na jednego mam chyba nawet zadanie ale jeszcze żadnej takiej bandy nie pokonałem bo może tam być nawet 300-400 woja. Może być jakaś ciekawa zdobycz.
    Można też przed bitwą wybrać dowódcę którym będzie się walczyło .
    Jeszcze wielu rzeczy nie poznałem w grze dlatego nowości może być jeszcze więcej.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2011, 18:06:57 wysłana przez Araden »
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 15, 2011, 10:56:12 »
    Widzę dużo opcji i skryptów, które mnie przyciągnęły do Florisa;]. Mod od wczoraj już na dysku pobrany ale jakoś czasu znaleźć nie mogę żeby przetestować ;/.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 15, 2011, 13:57:27 »
    Mod bardzo ładny szczególnie unikatowe postacie prezentują się świetnie. Ciekawie rozwinięto pierwsze zadanie z kupcem ( nie jest już tak łatwo zarobić te pierwsze pieniążki xD ) Najlepsze w tej modyfikacji są te pojedynki z wrogim lordem tuż po rozpoczęciu bitwy. Normalnie jak w Warhammer mark of chaos solo pomiędzy dowódcami a bitwa toczy się w koło. Jedyne co denerwuje to brak kontynuacji bitwy po ogłuszeniu gracza, wnerwia to szczególnie gdy przegra się ten pojedynek i zanim bitwa zacznie się rozkręcaj już się kończy.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 16, 2011, 14:59:01 »
    W końcu przetestowałem i mam mieszane uczucia. Jak napisał adamk23 unikatowe postacie są świetne. Wyglądają jak żywcem przeniesione z Dynasty Warrior. Nowe modele zbroi są świetne ale jest ich zaledwie kilka. Bardzo małe oddziały lordów(to akurat łatwo zmienić we własnym zakresie). Całkiem dobry balans frakcji i jednostek ale drzewka rozwoju są strasznie ubogie. Zbyt łatwe awansowanie jednostek. Po 20 dniach w grze latałem już z maksymalnie rozwiniętymi łucznikami a pokonałem ledwie kilkanaście grup bandytów i dwóch lordów.
    Wszystko to pewnie rozwiążą w finalnej wersji a wtedy dostaniemy naprawdę mocnego moda;]

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 16, 2011, 18:07:37 »
    Mi latają lordowie po 250 ludzi a królowie to nawet do 700 dochodzą, to dużo w porównaniu z nativem.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 16, 2011, 18:57:39 »
    Mod naprawdę mi się spodobał już nie mogę się doczekać na wersję 1.3 xD. Fajnie zrobiona jest ta premia za cios z tyłu, teraz trzeba bardzo uważać w czasie bitwy bo nawet kiepski wojak może nas nieźle zdzielić po łbie jak się zagapimy :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 16, 2011, 19:22:20 »
    Ahhh, wspaniały mod! Jak tylko odbędą się bitwy w Strategusie natychmiast ściągam, dobra robota Araden ;]
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl