Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Spadki relacji z lordami i problem z małżeństwem.  (Przeczytany 3453 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grzybo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Spadki relacji z lordami i problem z małżeństwem.
    « dnia: Czerwca 27, 2011, 18:23:46 »
    Witam mam dwa problemy mam nadzieję , że pomożecie.

1. Otóż tak założyłem własne królestwo podbiłem Vaegirskie ziemie i mam 13 lordów z których czterej to bohaterowie z karczm. Porozdawałem wszystkie lenna (paru lordów nie ma lenna bo nie starczyło) i jak sobie wygodnie odpoczywam w Reyvadin to mi co jakiś czas pokazują się informacje , że relacje z tym i tym lordem uległy pogorszeniu lub czasami polepszeniu. Dzieje się tak z każdym lordem oprócz tymi z tawern. Nie wiem o co w tym chodzi , kiedy ich przekabacałem to brałem pod uwagę czy jeden z drugim nie są w sporze i wszystko było dobrze. Nie jestem pewien czy to przez to , że mianowałem marnida lordem i teraz się ciągle kłóci z alayenem i większość lordów jakich poznaje mówią , że źle zrobiłem mianując marnida lordem. To może być powód? Pomóżcie!

2.Drugim moim problemem jest to , że jak pytam się lorda o to czy mogę się ożenić z jego córką lord odpowiada mi np. Lord Mleza lub Król Yaroglek jest moim zwierzchnikiem to tyle co mogę powiedzieć w tej sprawie lub nic nie jest napisane. Proszę o szybką pomoc !

Jak coś mam oryginalnego warbanda z półki w empiku.

Offline raga

• Użytkownik
    Odp: Spadki relacji z lordami i problem z małżeństwem.
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 27, 2011, 19:10:08 »
    Marnida musisz wygnać z królestwa bo wzbudza on konflikt.
    Każdy Lord będzie miał do ciebie pretensje że mianowałeś na Lorda kogoś nie będącego szlachcicem, a Marnid nie jest wysoko urodzony.
    Ziemie po Maranidzie oddaj tym którzy jej nie mają, Lord będzie pogarszał stosunki nie mając chociaż wsi.

Co do drugiego punktu to nie wiem, może masz złe relacje z władcą Lorda którego podopieczną chcesz za żonę.
    Masz dwa wyjścia:
    - przekonać ja do ucieczki wbrew woli opiekuna
    - poprawić relacje z opiekunem i jego władcą

Dodam tylko od siebie, że ja żonę zdobywam przed założeniem królestwa - mniej problemów potem.
    Let us drink to the power drink to the sound
    Thunder and metal are shaking the ground
    Drink to your brothers who are never to fall
    We're brothers of metal here in the hall

Offline Grzybo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 27, 2011, 19:38:23 »
    Ok dzięki za odpowiedź na pierwsze. Ale to nie chodzi o to , że mam złe relacje bo nawet jak się pytam lodra z mojego królestwa z którym mam chyba +60 relacji to też mi opdowiada podobnie. Ostatnio odpowiedział mi "Lord Mleza" xD

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 27, 2011, 19:52:20 »
    Więc to może problem ze spolszczeniem. Spróbuj przełączyć na język angielski i sprawdź czy jest normalnie. Bo wnioskuję, że korzystasz ze spolszczenia.

Offline Grzybo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 27, 2011, 20:02:18 »
    Na początku pobierałem warbanda i wgrałem spolszczenie ale potem coś było nie tak i się cały zwalił. Kupiłem oryginalnego i były napisy pl więc grałem sobie normalnie. Już pytałem się o ten problem to jeden użytkownik powiedział żebym usunął spolszczenie więc usunąłem bo po co mi skoro mam polską wersję?Ale dalej nic. Czyli będe musiał grać po angielsku?

EDIT
    Sprawdziłem po angielsku wszystko dobrze. To co mam robić?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2011, 20:05:35 wysłana przez Grzybo »

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Tovarisch Volksdeutsch
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 27, 2011, 20:20:50 »
    Czyli jednak to była wina spolszczenia.
    Teraz będziesz albo grał po angielsku albo znajdziesz jakie spolszczenie.

Offline Grzybo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 27, 2011, 20:27:37 »
    Tylko teraz pojawiło się coś takiego. Jak włączyłem grę po angielsku a później po polsku to jak zapytałem czy mogę być kandydatem to on mi odpowiedział , że pierwsze rozmawiałem z jego córką a nie z nim i prosił żebym więcej nie poruszał tego tematu. Tylko jak się innego lorda (takiego z którym nigdy nie rozmawiałem) zapytałem czy mogę być kandydatem powtórzył się mój problem. Czyli mam inne spolszczenie pobrać czy co?

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Tovarisch Volksdeutsch
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 27, 2011, 20:48:42 »
    Sam takiego problemu nigdy nie miałem, ale jak widać problemem jest właśnie spolszczenie, które posiadasz. Jeśli chcesz komfortowo grać po polsku, potrzebujesz widocznie innego.

Offline Grzybo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 27, 2011, 20:53:30 »
    Ok , spróbuje dzięki za pomoc.

EDIT
    1.A dałbyś jakieś dobre spolszczenie bo jak wpisuje google to mi wyskakuje tylko to , które mam zainstalowane.
    2.Dodałbyś mnie do znajomych na steam? :)
    3.Nie dało się , w ogóle cały warband się zwalił kiedy chciałem zainstalować spolszczenie pisało , że M&B został nie poprawnie zainstalowany.Reinstallnołem i mi się cały folder z warbandem  usunął. PROSZĘ POMOCY !
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 28, 2011, 15:02:34 wysłana przez Grzybo »

Offline mat1818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 02, 2012, 20:14:36 »
    Ja natomiast mam taki problem. Zaręczyłem się z córką Lorda Duro, on zgodził się powiedział, że zorganizuje wesela jak wszyscy się zejdą, minęło już 50 dni i wesela nie ma?
    Czy ja mam ich przyprowadzić na to wesele?

Offline Fingolfin

• Użytkownik
    • Utulie'n aure! Auta i lome!
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 03, 2012, 16:00:51 »
    Musisz czekać, czekać, czekać aż lord urządzi ucztę w swoim zamku, dostaniesz wiadomość, że "Lord Doru organizuje ucztę w miejscowości XXX i ciebie również zaprasza" czy coś takiego. Wtedy wchodzisz na ucztę i zagadujesz do ukochanej, po czym zaczyna się ceremonia ślubna.
    Utulie'n aure! Auta i lome!
    Nadszedł dzień ! Noc przemija !

Offline mat1818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 03, 2012, 19:28:02 »
    Aha dzięki. Trochę irytująca sprawa, że to tak długo się odwleka.