Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861999 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lazybones

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #2745 dnia: Lipca 30, 2014, 12:14:35 »
    Witam mam problem, jestem szczęśliwym graczem Nowej Ojczyzny, mam aktualnie dzień 1420 i moje państwo dopiero co się formuje w śnieżnych krainach Vaegirów. (Gram na wersji NO 1.22) Mając dzień setny wpłaciłem do banku sto tysięcy denarów. Z czasem ta suma przeistoczyła się w ogromne miliony. Miałem już ponad 2400 000 000 denarów w banku, gdy NAGLE CHCĄC WYPŁACIĆ PARE GROSZA DO SKARBCA PRZED MOJĄ SUMKĄ POJAWIŁ SIĘ MINUS (-). Jestem teraz winien bankowi miliardy i nie mam pojęcia co mam z tym faktem zrobić. Jakim cudem pojawił się tam minus? Czy da radę usunąć go jakoś w plikach gry? Spoglądałem na linijki z save'a, używałem ctrl+F ale nic kompletnie tam nie mogę znaleźć związanego z bankiem i ową kwotą.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2746 dnia: Lipca 30, 2014, 12:57:58 »
    Rozczaruję cię: bug, i nic z tym nie zrobisz. Są edytory save'ów do M&B, ale wątpię żeby działał w tak rozbudowanych modach.

Offline Lazybones

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2747 dnia: Lipca 30, 2014, 13:17:10 »
    Choleeeeeeeeeera. Najgorsze jest to że mam zapis automatyczny i nijak innych save'ów nie mam. Zostało mi 5 milionów denarów w skarbcu, mam nadzieję że z czasem uda mi się ustabilizować finanse mojego królestwa. Albo podbiję całą calradię zanim wyczerpią mi się środki ;)

Offline JeremusPL

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Lubie cytaty
    « Odpowiedź #2748 dnia: Lipca 30, 2014, 15:22:16 »
    Sarranidzi mają ogarnięte jednostki do walki wręcz i łuczników?
    Śmierć jednego jest tragedią, śmierć milionów jest tylko statystykom. - Józef Stalin
    --------------------------------------------------------------
    Woj­ny zaczy­nają się, kiedy chcesz, ale nie kończą się, kiedy prosisz. - Niccolò Machiavelli
    Na woj­nie ten wyg­ry­wa, kto naj­mniej błędów popełnia. - Napoleon Bonaparte

Offline Lazybones

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2749 dnia: Lipca 30, 2014, 16:08:42 »
    Łucznicy są zajebiści z tego co mi się wydaje :) Z piechotą jak wiadomo są lepsi nordzi i rhodocy ale mamelucy są zajebiści razem z vaegirskimi rycerzami, słowiańskimi zbrojnymi i swadiańskimi rycerzami.

Offline JeremusPL

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Lubie cytaty
    « Odpowiedź #2750 dnia: Lipca 30, 2014, 16:20:15 »
    to zarypiście :D
    Śmierć jednego jest tragedią, śmierć milionów jest tylko statystykom. - Józef Stalin
    Woj­ny zaczy­nają się, kiedy chcesz, ale nie kończą się, kiedy prosisz. - Niccolò Machiavelli
    Na woj­nie ten wyg­ry­wa, kto naj­mniej błędów popełnia. - Napoleon Bonaparte

Offline Kylish

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2751 dnia: Sierpnia 01, 2014, 08:56:27 »
    Witam, czy mógłby ktoś zamieścić screen ze swoją postacią w pełnej zsbroi zjednoczenia? U mnie jest pewien problem z powodu tego, że mój napierśnik wygląda zupełnie inaczej niż na screenach od innych ludzi. Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Kylish

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #2752 dnia: Sierpnia 01, 2014, 09:01:35 »
    Czyli albo patrzysz na screeny ze starych wersji, albo sam masz starą wersję, albo większość ludzi przywróciła sobie za radą aksomo stary wygląd Zbroi Zjednoczenia, bo ten nowy jest IMO słaby.

Offline Kylish

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2753 dnia: Sierpnia 01, 2014, 09:52:06 »
    A jak mógłbym przywrócić stary wygląd? Mógłbyś mi w tym pomóc?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #2754 dnia: Sierpnia 01, 2014, 10:11:15 »
    ONE - możesz skopiować z starszej wersji z pliku item_kinds1.txt model zbroi (szukaj - itm_guardian_body)
    przykład - to jest wpis z najnowszej wersji:  itm_guardian_body Zbroja_Zjednoczenia Zbroja_Zjednoczenia 1  ak_nozbroja_a 0  16781325 0 18000 704643238 22.000000 100 0 70 38 0 0 0 0 0 0 0 0
     0
    0
    Zamień to pogrubione, tylko się nie pomyl bo będzie klapa! czyli nie będzie zbroi, nie będzie wczytania gry i nie będzie nawet uruchomienia moda.

Offline Kylish

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2755 dnia: Sierpnia 01, 2014, 10:19:09 »
    Dziękuję Ci za pomoc, zostało mi jeszcze ostatnie pytanie, mianowicie która starsza wersja jest tą właściwą?( w sensie znajdę w niej odpowiednią teksturę)

Offline Lazybones

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2756 dnia: Sierpnia 02, 2014, 13:09:49 »
    Nordowie, Veagirzy oraz Rhodocy nie mają żadnych ziem od dłuższego czasu. Rhodocy ogłosili upadek, mimo to Król Graveth wciąż plądruje mi wioski - o co chodzi? Nordowie oraz Vaegirzy nie mają żadnych ziem, jest u nich tylko król oraz po 2-3 wasali i biegają po całym świecie i plądrują mi wioski. Chcąc ich dorwać nie daję rady, ponieważ typki są SAMI (1 osoba w oddziale - sam lord/król) i mają prędkość poruszania się około 9-10. Ja sam gdy wywalę wszystkich żołnierzy poruszam się z prędkością 7.5 i nie mogę ich po prostu złapać.

Mam więc pytanie - czy oni z czasem znikną, czy po prostu muszę ich olewać? Jak jakimś cudem ich pokonam to albo uciekają i za chwilę plądrują mi następną wioskę, albo chce ich przekonać do siebie to mówią "Król jakiśtam? Niech nam długo żyje!"

Offline Mathew19951

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2757 dnia: Sierpnia 04, 2014, 14:46:54 »
    Jak nie mają miast, to musisz ich teraz tylko wytropić i wybić jednego po drugim. Nie będą mieli miejsc do regeneracji i zmienią stronę.

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #2758 dnia: Sierpnia 04, 2014, 17:27:56 »
    Jak nie mają miast, to musisz ich teraz tylko wytropić i wybić jednego po drugim. Nie będą mieli miejsc do regeneracji i zmienią stronę.
    To nie jest takie proste.Miałem taką sytuację i nie mogłem ich upolować też cały czas mi uciekali i stawali w innym miejscu(dodam, że grałem 3 realne dni i nic).

Offline Mathew19951

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2759 dnia: Sierpnia 04, 2014, 23:16:06 »
    Ew. możesz włączyć menu oszustw i sprawdzić na ctrl+T, jeśli chcesz lub kazać swoim lordom patrolować okolice/wypuszczać samodzielne patrole.