Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861299 razy)

Opis tematu:

Offline Torgy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #2565 dnia: Marca 12, 2014, 15:08:49 »
    Dla tych, którzy chcą wiedzieć, gdzie są unikalne przedmioty:
    (click to show/hide)

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #2566 dnia: Marca 15, 2014, 08:06:59 »
    Da się jakoś naprawić zadania turniejowe? Bo według mnie jest jakiś błąd. W opcjach są ustawienia konsekwencji za nie wzięcie udziału w turnieju ale w ogóle nie ma zadania turniejowego. Gdy grałem chwilę na Folrisie to gdy jakiś turniej się rozpoczynał dostawałem o tym info i faktycznie zadanie pojawiało się w dzienniku zadań a tutaj nic.
    Bo ja te zadania wyłączyłem tylko zapomniałem zablokować menu opcji.
    Jest jakiś lepszy host niż egofiles czy 3 db albo chomikuj?
    Nima bo jest zima!
    Dla tych, którzy chcą wiedzieć, gdzie są unikalne przedmioty:
    (click to show/hide)
    Oj i popsułeś mi grę!

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #2567 dnia: Marca 16, 2014, 10:55:48 »
    Akosmo, a może rozważysz zrobienie paru patch'y do NO? Bo mi jakoś brakuje XVIII/XIX wiecznej broni palnej.

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #2568 dnia: Marca 16, 2014, 11:20:50 »
    Nie jest już w stanie tego zrobić. O ile dobrze pamiętam, stracił dawno temu module system do moda, a bez tego de facto nic ważnego się zrobić nie da, więc prace nad modem zostały zakończone. Sądzę, że akosmo to tyle razy powtarzał, że chyba każdy to wie, pamiętam, że nawet Tobie ktoś w tym temacie to mówił ok. miesiąc temu...

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #2569 dnia: Marca 16, 2014, 15:34:14 »
    adriankowaty - zawsze możesz samemu pobawić się Morgh's Editorem i dodawać przedmioty np. z paczek OSP, to naprawdę nie jest trudne :P

Morgh's Editor o ile pamiętam nie wymaga Module system, działa też na zwykłych plikach .txt, tak więc jest uniwersalnym narzędziem :)
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2570 dnia: Marca 17, 2014, 01:42:44 »
    Akosmo, a może rozważysz zrobienie paru patch'y do NO? Bo mi jakoś brakuje XVIII/XIX wiecznej broni palnej.
    Rozważyć to ja mogę ale tak jak już pisał AdamOr i ja wieleee razy bez ms nic z tego. Itemki możecie sami dodawać ale pamiętajcie by były nie na samym końcu pliku items a przed tymi z turnieju, poza tym itemy będą działać tylko gdy zaczniecie nową grę, inaczej będziecie mieć błędy podczas turniejów. Wiele razy pisałem też by nie grzebać żadnymi tweakami w plikach od NO (na 98%) uwalicie zawsze jakiś skrypt który jak nie na początku gry to w późniejszym czasie zacznie się walić i pociągać za sobą inne. Pliki które możecie sobie edytować to jedynie: item_kinds1 i to jedynie tak jak opisałem. Plik party_templates, tylko zmiany rozmiaru oddziałów nie jak ktoś tam kiedyś napisał że można skasować mrocznych. Kasowanie oddziałów skończy się tym że że sobie nie pograsz w NO. Można też sobie pozmieniać staty lub uzbrojenie woja w pliku troops, i nic więcej. Pamiętajcie że pliku skills też nie edytujemy (wszystkie umiejętności mają swój skrypt i zwiększenie ich lub zmniejszenie spowoduje błędy w grze, nie tylko dla gracza ale też dla lordów). Na koniec napiszę że na pewno dam za jakiś czas (nie pytaj się kiedy bo sam nie wiem) małą poprawkę i może coś jeszcze dla NO, ale będzie to niestety nic wielkiego, 2 błędy które znam wiem jak naprawić ale bez ms niestety nie jestem w stanie tego zrobić. Jedyną podpowiedzią jest to by przed każdą bitwą zapisywać grę i tyle. Jedynie co mnie teraz łączy z M&B jest dokończenie Adalonii i mała poprawka w CoM na mapie świata i finito! Potem jak wyjdzie M&B 2 i będzie mi się podobać to pomyślimy o NO 2 w innej krainie z innymi lordami i laskami, przepraszam z innymi lady itp. Na dzień dzisiejszy NO jest zakończone, tak naprawdę to każda wersja mogła być ostateczną, po prostu ja sobie wybrałem numerek 2.0 że będzie on ostatecznym (było blisko).

Z wyrazami szacunku, smutku i wesołości pozdrawiam wszystkich miłych, tych mniej miłych a nawet tych niemiłych którzy dobrze bawili lub nie bawili a nawet tych którym NO się nie uruchomiło.

P.S. Muszę podziękować niektórym kretynom (wiem że tu macie też swoje profile) którzy idą na strony z udostępnionymi plikami i sabotują lub piszą takie komentarze które składają się wyłącznie z słów które są pod cenzurą. A więc dziękuję wam za to że zachęcacie mnie do tego by już nic nie robić. Oczywiście pozdrawiam też wasze zbanowane konta na tych stronach.

Offline szalek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2571 dnia: Marca 21, 2014, 20:22:23 »
    @ Torgy
    Wielkie dzięki długo szukałem tego miecza :)

I pytanie do akosmo czy są ukryte jeszcze inne itemy nie licząc tych co wymienił je Torgy ?

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #2572 dnia: Marca 21, 2014, 22:03:32 »
    Nie nie ma, przynajmniej innych nie znalazłem.

Offline Sarthas

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Odwaga naszą wiarą...
    « Odpowiedź #2573 dnia: Marca 22, 2014, 14:54:16 »
    @ Torgy
    Wielkie dzięki długo szukałem tego miecza :)

I pytanie do akosmo czy są ukryte jeszcze inne itemy nie licząc tych co wymienił je Torgy ?

jest jeszcze mistyczny miecz dwuręczny, oraz najlepsza broń dystansowa jakiś karabin anty mrocznych jeźdźców nie wymagający amunicji ale lokacji nie znam. Możesz w menu oszustw wszystko znaleźć.

Offline keroloth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2574 dnia: Marca 22, 2014, 20:26:06 »
    Może ktoś odswieżyc mirrory? chodzi mi o starsze wersje, bo nowa mi się nie podoba, za dużo misz - maszu. Chcialbym tylko podstawowe ulepszenia rozgrywki jak w wersji 1.135, bo taka mnie interesuje, ale na chomikuj nie ma a w tamtym drugim tez nie działa. Z góry dziękuję.

Offline raplem

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2575 dnia: Marca 24, 2014, 01:23:07 »
    Witam , właśnie wgrałem sobie ten mod i przy pierwszym odpaleniu gry , kliknąłem Stwórz Nową Grę i automatycznie po lewej stronie wyskoczyło mi iż iluś tam lordów wyznaczyło nagrodę za moją głowę /dodam iż to były napisy w kolorze zielonym , rzekłbym "oczojebnym" , nie było tego aż tak sporo ale chciałbym po prostu wiedzieć czy to normalne czy po prostu już od początku mam jakiś błąd , być może źle wgrałem modyfikację.
    Z góry dziękuję za pomoc , piwko poleci :>
    Pozdrawiam
    Raplem

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2576 dnia: Marca 24, 2014, 06:56:36 »
    Witam , właśnie wgrałem sobie ten mod i przy pierwszym odpaleniu gry , kliknąłem Stwórz Nową Grę i automatycznie po lewej stronie wyskoczyło mi iż iluś tam lordów wyznaczyło nagrodę za moją głowę /dodam iż to były napisy w kolorze zielonym , rzekłbym "oczojebnym" , nie było tego aż tak sporo ale chciałbym po prostu wiedzieć czy to normalne czy po prostu już od początku mam jakiś błąd , być może źle wgrałem modyfikację.
    Z góry dziękuję za pomoc , piwko poleci :>
    Pozdrawiam
    Raplem
    To nie błąd. Na początku gry NO generuje (losowo) którzy lordowie nie będą za tobą przepadać w grze (u nich szybciej będą spadać ci z nimi relacje niż z innymi).

Zaktualizowałem linki do najnowszej wersji gry (na prośbę, wersja instalacyjna) na egofiles. Dla tych którzy mają problemy z niektórymi teksturami (menu turniejów itp.) a nie mają wersji NO w rar, tej wcześniejszej niedługo też dorzucę oddzielnie paczkę do podmiany.
    LINK tu i na pierwszej stronie
    Dorzucam też tutaj linki do Collection of mods dla wersji 1.153 i aktualizacji do 1.158 (niektórzy piszą mi że mają problemy z pobraniem na nexusie, a że nie będę zakładał nowego tematu dla moda linki będą na pierwszej stronie NO. Jak ktoś chce to może sobie temacik o modzie założyć (ja się wstydzę, ot już mam taką wstydliwą naturę) LINKI>
    (click to show/hide)

Co do tego karabinu to go nie znajdziecie. To jest cheat (tylko dla oszustów) i jest dostępny tylko poprzez menu oszustw. Lubię sobie robić jaja ale z tego co pamiętam to ten karabin ma w nazwie "CHEAT" i jak zauważyliście ma specjalny dźwięk wystrzałów.

P.S. Starszych wersji linków nie będę aktualizował (zresztą z gamefrontu da się pobrać, wystarczy poczytać tu na forum jak to zrobić).

Offline raplem

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2577 dnia: Marca 24, 2014, 20:46:46 »
    Dziękuję za odpowiedź , przegrałem całą wczorajszą noc na Twoim modzie (jeśli mogę pisać na "Ty" bo zakładam ,że nie chcesz być postarzany ;D ) i szczerze mówiąc jestem zadowolony jak cholera. Niby przegrałem może z 10 godzin lub więcej ale już mnie kusi , żeby grać i grać :D Choć gram , krótko to smutek mnie ogarnia w momencie kiedy wiem , że następnej wersji nie będzie bo sam mam masę pomysłów , które by moim zdaniem pasowały :>
    Mod zabawny , dopracowany (żadnych  błędów nie znalazłem jeszcze i mam nadzieję , że nie znajdę).
    Jest tylko jedna rzecz , która mnie nieco zdziwiła , wchodząc do Tawerny w byle jakim mieście , spotykamy czasem Hazardzistę , który losuje przedmioty i można od niego kupić. Nie wiem czy to było przewidziane czy też nie ale tak można losować sobie w nieskończoność  gdyż wystarczy wyjść na np. rynek i spowrotem do tawerny a on losuje świeże przedmioty.
    Nieco się rozpisałem ale ten mod tak mnie wciągnął . Liczę , że wybaczycie :>
    Pozdrawiam Raplem

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2578 dnia: Kwietnia 01, 2014, 05:33:30 »
    A jednak się udało! Oto dwa linki do Nowej Ojczyzny w wersji 2.0 DELUXE z wieloma usprawnieniami i dodatkami. Miłej zabawy!!!
    https://hostr.co/x7rLPiIJv1V4
    Module system NO 2.0 "Wersja informatyczna"
    https://hostr.co/0upjT6EdAAbN

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2579 dnia: Kwietnia 01, 2014, 06:46:14 »
    Haha, bardzo zabawne, mogłem się spodziewać, w końcu Prima Aprilis... Świetny ten nowy NO! Zajebiście że ci się udało aksomo, gram już 2 godziny i obawiam się że nie pójdę do szkoły, żeby więcej pograć! :D