Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861463 razy)

Opis tematu:

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #2535 dnia: Lutego 01, 2014, 13:02:47 »
    Ja mam pytanie z innej beczki.Kiedy naciskasz DELETE dajesz morale oddziałowi i awansujesz żołnierzy, a dało, by radę zrobić tak, żeby tylko zwiększyć morale bez awansowania.

Offline Sarthas

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Odwaga naszą wiarą...
    « Odpowiedź #2536 dnia: Lutego 01, 2014, 21:28:18 »
    Ja mam pytanie z innej beczki.Kiedy naciskasz DELETE dajesz morale oddziałowi i awansujesz żołnierzy, a dało, by radę zrobić tak, żeby tylko zwiększyć morale bez awansowania.
    Tak. Kup więcej żarcia!!! a co do delete... jak odziały awansują to gdy możesz lub nie możesz wybrać nowej profesji, to exp im nie leci. Więc nie widzę problemu, żeby w ogóle pisać taki post.

Offline Mathew19951

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2537 dnia: Lutego 01, 2014, 22:19:14 »
    morale:

menu oszustw w "obozie" - opcja "zwiększ morale"

Offline Woju27

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2538 dnia: Lutego 02, 2014, 14:22:08 »
    jak koncze bitwe i chce dac lupy moim bohaterom to niemoge bo musze ich ulepszyc wiec co im ulepszyc zeby mozna bylo im dawac te lupy.

Offline kacperek1198

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2539 dnia: Lutego 03, 2014, 17:26:59 »
    No więc mam takie pytanie. Czy jest możliwość usunięcia jednostek mrocznych łowców z dodatku ? Oni nie dają żyć są szybcy i bardzo silni. Jak ktoś wie jak ich usunąć proszę o pomoc :)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2014, 21:02:54 wysłana przez kacperek1198 »

Offline Woju27

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2540 dnia: Lutego 04, 2014, 08:31:59 »
    No więc mam takie pytanie. Czy jest możliwość usunięcia jednostek mrocznych łowców z dodatku ? Oni nie dają żyć są szybcy i bardzo silni. Jak ktoś wie jak ich usunąć proszę o pomoc :)
    zostaw ich bo w przyszlosci jak bedziesz mial lepszy oddzial to bedziesz mial zrodlo stalego dochodu i dobrych zbroii.Tak mi sie wydaje

Offline kacperek1198

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2541 dnia: Lutego 04, 2014, 09:34:53 »
    Jeśli tak mówisz , może masz rację dzięki za odpowiedź :)

Offline Sarthas

• Użytkownik
    • Odwaga naszą wiarą...
    « Odpowiedź #2542 dnia: Lutego 04, 2014, 22:21:32 »

mała porada: w ciągu jednego dnia w grze mroczni łowcy pojawiają się w trzech miejscach na mapie. Rozmieszczenie jest losowe. Należy pamiętać że mroczni łowcy podróżują WYŁĄCZNIE w pobliżu miast. W całkowicie otwartym terenie np. pomiędzy wioskami w ogóle PRAWIE ich niema. -Dlaczego prawie?- gdy kogoś gonią zmieniają swój kierunek, uporządkowują się do trasy po której zmierzają większe jednostki. Jak najlepiej pokonać mrocznych łowców? są 2 sposoby. 1. Mieć oddział co najmniej 2x większy niż ich oddział.(wtedy uciekają) 2. Nie jestem pewny gdzie możesz znaleźć Mroczny karabin zjednoczenia... czy jak się on tak podobnie nazywa, ale w menu oszustw w eq możesz go znaleźć. po jednym wystrzale pada do 3 wrednych Czarnuchów.(mrocznych łowców.)  3. Nie można ich usunąć. PRZYKRO MI, JA TEŻ SIĘ CIESZĘ.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2543 dnia: Lutego 05, 2014, 22:09:00 »
    Zacznijmy od tego, że każdą jednostkę da się usunąć, usuwając po prostu jej pozycję z troops.txt, ale nie polecam, bo mod się spieprzy.

Offline Kamilos446

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2544 dnia: Lutego 08, 2014, 11:54:19 »
    Witajcie
    Ostatni raz jak zadawałem pytanie to było odnośnie modyfikatora morali. Do tej pory byłem przyzwyczajony jeszcze z podstawki, że tego modyfikatora do poszczególnej jednostki nie było. Długi też czas mnie nie było na tawernie i rzadko też co odpowiadałem innym na pytania.
    Przejdźmy więc do wątku. Chciałbym się was zapytać, czy będąc królem na modyfikacji "Nowa Ojczyzna" można zawrzeć sojusz z innym królestwem? Od samego początku co najwyżej można było tylko zawrzeć pakt o nie agresji, co jest dla mnie zrozumiałe. Później, pomyślałem, że żeby mieć sojusz to dany monarcha musi cię uznać za króla. Na szczęście było nim Królestwo Rhodocków (chyba dobrze napisałem ich nazwę). U nich za to odblokowały mi się dwie opcje: "Poproś o pomoc w wojnie z (nazwa królestwa, z którymi walczymy)" i " Chcę podpisać traktat handlowy (jakoś tak on brzmi)". Niestety, Król nie chce się zgodzić na traktat ani na pomoc w wojnie z Khergitami, z którymi toczę bój. Teraz, właśnie nie wiem, czy sojusz jest możliwy w tej modyfikacji chociaż jak patrzę na inne królestwa to one zawierają ze sobą pakty obronne, pakty o nie agresji. Jednak, niestety nie wiem od czego jest to możliwe. W informacjach o tej modyfikacji jest napisane:
    Jako król/królowa: Utwórz przymierze, zawieraj pakty obronne, podpisz traktaty handlowe albo zawieraj pakty o nie agresji z innymi królestwami.
    Jeśli ma to jakieś znaczenie to gram na jednej ze starszych wersji modyfikacji czyli 1.558, lecz co jakiś czas gram też na 1.775 i to samo występuje. Jeśli ktoś potrafi mi odpowiedzieć na to pytanie, byłbym uradowany i wdzięczny.

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #2545 dnia: Lutego 08, 2014, 12:33:42 »
    Aby utworzyć sojusz musisz mieć pakt obronny(Być może traktat handlowy też wystarczy) co wymaga rozpoznania jako monarchy lub otrzymania jego propozycji.

Aby druga strona zaakceptowała sojusz tak jak w przypadku innych traktatów musisz zwiększyć swoje szanse poprzez siłę królestwa(Ziemia, wasale), prawo do panowania, honor, relacje z daną frakcją i co najważniejsze sytuację polityczną - Jeżeli toczą wiele wojen a ty nie posiadasz ich rdzennej ziemi/takiej którą ostatnio posiadali/nie prowokowałeś ich to nie będzie przeszkód w zawarciu traktatu.

Offline Kamilos446

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2546 dnia: Lutego 08, 2014, 16:25:40 »
    Niestety, traktatu handlowego ze mną cały czas nie chcą, pomimo, iż mam z frakcją stosunki 23 (co jakiś czas zgadzali się na pakt o nie agresji). Nie zabrałem im żadnych ziem bo jeszcze wojny nie mieliśmy, a uznali mnie jako monarchę jak Swadianie wypowiedzieli im wojnę (wtedy walczyłem przeciwko Swadi). Problem też jest, że wszystkie frakcje, które ze sobą nie walczą to mają min. 10 stosunków z inną frakcją (Rhodockowie tyle mają z Khergitami). Prawo do panowania mam już pełne i prawie zabrałem wszystkie ziemie Vaegirom i Khergitom (prócz samych zamków). Próbowałem też z Sułtanatem by ci mi pomogli lecz oni mnie nie uznają za monarchę pomimo, iż mam z nimi 82 stosunki (zawsze się zgadzali na pakt o nie agresji więc stąd tak duże stosunki). Próbuję też jakoś skłócić ze sobą narody czyli robiąc zadanie dla danego lorda polegające na napad karawany lub zrabowania wioski. Niestety, albo prowokacja zadziała, lecz żadna ze stron nie zareaguje, albo "niby" to zadanie już wykonałem, lecz w trakcie patrzenia na stosunki w danej frakcji to nie pokazuje mi się ten napis pod stosunkami do innej frakcji "Prowokacja" (ileś tam dni).
    PS: Przepraszam, że od razu nie odpowiedziałem, ponieważ przez kilka godzin nie miałem internetu.

Offline piotron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2547 dnia: Lutego 14, 2014, 07:39:15 »
    Hej mam problem nie mogę uruchomić tego moda

1. mam zwykłego WB i zainstalowałem patch na 1.134
    2 kopiuje moda do katalogu odpalam wybieram nowa ojczyzna i w trakcie ładowania wyskakuje błąd   
    Unable to open file: CommonRes\wb_mp_objects_a.brf

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #2548 dnia: Lutego 14, 2014, 07:53:06 »
    Zainstaluj najnowszy patch

Offline piotron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2549 dnia: Lutego 14, 2014, 09:02:11 »
    ok a który bo mod jest pod 1.134, 1.143 i 1.153  a z postów wyczytałem że właśnie najlepiej chodzi pod 1.134