Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861326 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline maciek3108

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #2475 dnia: Grudnia 27, 2013, 09:17:56 »
    Ja mam taki problem że niektóre textury są czarne i wywala mnie często na pulpit mam wersje 1.158 a wersje moda 1.9 czy jest jakaś łatka albo można zmienic na wcześniejsze wersje jakoś Wardbarda

Offline Woju27

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2476 dnia: Grudnia 27, 2013, 13:10:39 »
    Jak i czy można zmienić obraz tła np w opcjach turnieju albo oknie drużyny bo sa troche nieczytelne(szczególnie w oknie turnieju?

Offline ggpaw

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #2477 dnia: Grudnia 29, 2013, 11:42:01 »
    mam takie pytanko najnowsza wersja moda 1.191 jest na jaka wersje warbanda 1.158 czy starszą

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #2478 dnia: Grudnia 29, 2013, 12:09:48 »
    Don't worry, spokojnie chodzi na 1.158

Offline ggpaw

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #2479 dnia: Grudnia 29, 2013, 13:03:21 »
    dzięki :) 0===(::::::::::::::>

Offline Woju27

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2480 dnia: Grudnia 29, 2013, 17:34:59 »
    Wie ktoś gdzie są skrzynie do znalezienia,jedna jest w Twierdzy łowców głow(zbroja),w rivacheg buty a reszta...?

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #2481 dnia: Grudnia 29, 2013, 19:02:38 »
    Wie ktoś gdzie są skrzynie do znalezienia,jedna jest w Twierdzy łowców głow(zbroja),w rivacheg buty a reszta...?
    (click to show/hide)

Offline huczu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2482 dnia: Grudnia 29, 2013, 19:54:16 »
    Wczoraj pobrałem najnowsza aktualizacje moda Nowa Ojczyzna 1.191w2 i zauważyłem że po jakiś 10 minutach gry zawsze pojawia się problem (najczęściej w bitwie ale nie tylko) w postaci tego że gra się ścina i zaczyna cofać sie w obrazie o to co było 1 sek wcześniej a potem wraca do czasu ścięcia i tak ciągle. Pomaga w tym wyjście do paska windows ale błąd po jakiejś minucie wraca a ciągłe wychodzenie jest męczące i uniemożliwia zabawe z gry. Jest jakiś sposób aby to naprawić ??

Offline Thiago

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2483 dnia: Grudnia 30, 2013, 01:43:06 »
    Szukam zleceniodawcy do questa "Odnaleźć zgubę" czy może ktoś wie gdzie tą osobę znaleźć?

Offline Woju27

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2484 dnia: Grudnia 30, 2013, 10:49:23 »
    Wczoraj pobrałem najnowsza aktualizacje moda Nowa Ojczyzna 1.191w2 i zauważyłem że po jakiś 10 minutach gry zawsze pojawia się problem (najczęściej w bitwie ale nie tylko) w postaci tego że gra się ścina i zaczyna cofać sie w obrazie o to co było 1 sek wcześniej a potem wraca do czasu ścięcia i tak ciągle. Pomaga w tym wyjście do paska windows ale błąd po jakiejś minucie wraca a ciągłe wychodzenie jest męczące i uniemożliwia zabawe z gry. Jest jakiś sposób aby to naprawić ??
    ja zmienilem detale na nizsze i to mi pomoglo

Offline huczu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2485 dnia: Grudnia 30, 2013, 11:06:04 »
    Ustawiłem wszystkie detale na minimum ale nadal jest ten sam błąd. Wspomne jeszcze że wszystkie poprzednie wersje działały bez problemów na najwyższych ustawieniach

Offline Woju27

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2486 dnia: Grudnia 30, 2013, 11:18:46 »
    Ustawiłem wszystkie detale na minimum ale nadal jest ten sam błąd. Wspomne jeszcze że wszystkie poprzednie wersje działały bez problemów na najwyższych ustawieniach
    możliwe ze to jakiś błąd,ale nie wiem.

Offline GORGOS CHAN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2487 dnia: Grudnia 31, 2013, 12:52:50 »
    Nie wiem czy akosmo sprawdza jescze ten temat ale mam do niego dwa  pytania.
    nie chodzi mi konkretnie o warbanda tylko o m&b ogniem  i mieczem ale wydaje mi się że powinno się robić tak samo albo bardzo podobnie bo gry mają  ten sam silnik. 
    1 w którejś wersji (nie pamiętam numeru ) NO dodałeś tych polmarów. moje pytanie brzmi :  ja mogę stworzyć w Mount & Blade ogniem i mieczem nową frakcję lub dodać istniejącym dodatkowych szlachciców żeby liczniejsze armie były. nie mam pewności czy to tak zadziała na oim ale jakbyś mi napisał jak to zrobiłeś z warbandem pewnie dalej bym sobie poradził
    2. pododawałeś w NO jednostki elitarne jak rycerze polmarscy. i pozmieniałeś uzbrojenie niektórych oddziałów standardowych. jaki plik trzeba edytować aby np. kawalerzyście z mieczem i tarczą dodać opcjonalną lancę.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2013, 13:03:42 wysłana przez GORGOS CHAN »

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #2488 dnia: Grudnia 31, 2013, 13:50:06 »
    Nie wiem czy akosmo sprawdza jescze ten temat ale mam do niego dwa  pytania.
    nie chodzi mi konkretnie o warbanda tylko o m&b ogniem  i mieczem ale wydaje mi się że powinno się robić tak samo albo bardzo podobnie bo gry mają  ten sam silnik. 
    1 w którejś wersji (nie pamiętam numeru ) NO dodałeś tych polmarów. moje pytanie brzmi :  ja mogę stworzyć w Mount & Blade ogniem i mieczem nową frakcję lub dodać istniejącym dodatkowych szlachciców żeby liczniejsze armie były. nie mam pewności czy to tak zadziała na oim ale jakbyś mi napisał jak to zrobiłeś z warbandem pewnie dalej bym sobie poradził
    2. pododawałeś w NO jednostki elitarne jak rycerze polmarscy. i pozmieniałeś uzbrojenie niektórych oddziałów standardowych. jaki plik trzeba edytować aby np. kawalerzyście z mieczem i tarczą dodać opcjonalną lancę.

@1 - module system
    @2 - może być program : Morghs M&B WB-WFAS Editor
    Pamiętaj aby żołdakowi któremu dodasz lancę, to musisz zaznaczyć także umiejętność posługiwaniem się broni drzewcowej. Oczywiście jeśli takowej nie ma.

Ps. Nie jestem Akosmo do którego skierowane było pytanie, ale mam nadzieję, że pomogłem ;)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2013, 14:21:16 wysłana przez BodziuRat »
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline tomsik13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2489 dnia: Grudnia 31, 2013, 15:03:54 »
    Takie małe pytanko. Ile muszę mieć stosunków z lordem, żeby na pytanie czy mogę zawrzeć sojusz z jego rodem nie odpowiadał mi, że nie mam szans, a on mnie nie lubi i mnie nie poprze. Z jednym mam 28 i dalej tak jest. Z góry dzięki za odpowiedź ;)