Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861316 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #2445 dnia: Listopada 25, 2013, 16:25:59 »
    ale w multi możesz grać?
    Zainstalowałeś skąd grę, pobrałeś ogólniedostępnego warbanda, czy z płyty, czy znów jakiegoś pirata?
    Grę pobrałem  z http://www.taleworlds.com/ ale klucz kupiłem gdzie indziej.W multi nie mogę grać nie wiem, co się dzieje miałem wersję gry 1.153 i było wszystko ok. dodam jeszcze, że właśnie wyczyściłem dane aplikacji, ale nie wiem, czy dobrze, bo nigdy tego nie robiłem.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2446 dnia: Listopada 25, 2013, 18:16:03 »
    Jak chcesz się dostać do Danych aplikacji, to najprościej jest Start-> Uruchom i wpisać %appdata%  tam będzie folder mount&blade warband
    Ciągle nie wiem czy usunąłeś te klucze z rejestru... Start -> Uruchom, wpisujesz regedit, potem dajesz chyba edycja->znajdź i wpisujesz MountAndBladeWarbandKeys i cały ten 'folder' usuwasz.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2447 dnia: Listopada 25, 2013, 19:11:31 »
    Jak chcesz się dostać do Danych aplikacji, to najprościej jest Start-> Uruchom i wpisać %appdata%  tam będzie folder mount&blade warband
    Ciągle nie wiem czy usunąłeś te klucze z rejestru... Start -> Uruchom, wpisujesz regedit, potem dajesz chyba edycja->znajdź i wpisujesz MountAndBladeWarbandKeys i cały ten 'folder' usuwasz.
    HUtH jesteś wielki wszystko jest teraz ok.nie wyczyściłem rejestru, bo nie wiedziałem jak, ale jak mi powiedziałeś, to od razu się wziąłem do roboty i udało się DZIĘKI WIELKIE.

spoko.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2013, 20:57:39 wysłana przez HUtH »

Offline Persiv

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2448 dnia: Grudnia 01, 2013, 19:25:46 »
    Ten mod jest genialny szkoda tylko że już skończyły się nad nim prace .
    Najlepszy mod w jaki do tej pory grałem wciągnął na długie godziny .
    pozdrawiam

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2449 dnia: Grudnia 08, 2013, 03:17:00 »
       Jest to jeden z lepszych modów ale jedna rzecz obrzydza mi grę. Mam wrażenie, że nazwy (czegokolwiek) w tym modzie wymyślał jakiś przygłup albo dzieciak... Jak widzę "opancerzenie łba/platfusa" jakieś bananosy, nazwy miast typu Cyckowa, Zadupow albo reksiowa to szlag mnie trafia i ch*j strzela cały klimat moda -_-... Nie ma to jak zobaczyć zamek, którego właścicielem jest Szlachcic Matołek... "To się ktoś kur*a wysilił" chciało by się rzec:/. Ani to śmieszne ani pasujące do klimatu a chwilami zwyczajnie żenujące.

Błagam niech ktoś mi powie, że istnieje angielska wersja moda. Albo przynajmniej polska bez tych idiotyzmów mordujących klimat:[.

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #2450 dnia: Grudnia 08, 2013, 12:27:39 »
    Tego moda robił Polak i miał on na celu być raczej humorystyczny, a chcesz sobie zagrać z pełną powagą zapraszamy do "Floris Mod Pack"...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2451 dnia: Grudnia 08, 2013, 14:51:16 »
    Te "idiotyzmy" właśnie robią klimat, tylko nie taki jak ty byś chciał.

Chcesz poważne mody z klimatem? Brytenwalda, AD 1257, inne mody historyczne, Silverstag
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 08, 2013, 15:46:07 wysłana przez HUtH »

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2452 dnia: Grudnia 09, 2013, 00:21:35 »
    Dyskutował bym z tym robieniem klimatu;]. Nawet jeśli założenia były takie, że mod miał być zabawny to ja tego nie widzę. Wygląda to trochę  jak by ktoś na siłę starał się być zabawny ale ostatecznie wychodzi raczej żenująco. Ale co kto lubi.

Offline Sarthas

• Użytkownik
    • Odwaga naszą wiarą...
    « Odpowiedź #2453 dnia: Grudnia 09, 2013, 14:08:11 »
    Ten mod jest genialny szkoda tylko że już skończyły się nad nim prace .
    Najlepszy mod w jaki do tej pory grałem wciągnął na długie godziny .
    pozdrawiam

w związku z tym,  iż Autor moduła, 'Akosmo" ma dość prac nad projektem NO, ustanowiliśmy iż ja przejmuję prace nad tym projektem.
    Możliwe że za około miesiąc zobaczycie : Nowa Ojczyzna v.1.2 o ile uda mi się wreście skontaktować z autorem pod skryptów, bo potrzebuję zgodę nie tylko Akosmo.
    Prace nad nową wersją idą mi bardzo pomyślnie, lecz zostało mi jeszcze wiele do poprawienia, i pare żeczy do dodania. Mogę wam już zdradzić pewną żecz która się pojawi w v1.2
    Mroczni łowcy- (wasi ulubieni) Ich oddział bedzie zredukowany do 5-10 osób w bandzie. Ale, będą posiadali poziomy około 70, i lepsze wyposarzenie, przypominający te zjednoczone. Dlatego wcale nie będzie łatwiej, a po 3x zwiększone ich morale niż standardowy oddział, sprawi że będą dalej gonili oddziały nawed po 200 os.
    Będzie także więcej legendarnych części wyposarzenia, ale prubuję by miejsce ich występowania było losowe.
    nowy interface, gdzie żaddna czcionka nie bedzie się na siebie nachodzić ani nic zasłaniać.
    Większe Księstwo polmarskie, po dodaniu przezemnie wyspy.
    Polmarczycy wreście mają preteneta do tronu!!!
    osobny slot na amunicję.
    crafting przedmiotów
    własne sztandary
    i wiele wiele innych.
    niedługo dowiecie się nieco więcej,

Pozdrawiam Sarthas

Offline SantaClaus

• Użytkownik
    • Hej! Hej! Tuhaj-Bej!
    « Odpowiedź #2454 dnia: Grudnia 09, 2013, 14:34:36 »
    Powodzenia ;D
    Polacy nas do mieszka wsadzili, zapomnieli go jeno zawiązać.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2455 dnia: Grudnia 09, 2013, 15:35:22 »
    To morze zrób trochę inną mapę trochę terenów górzystych i popraw te skaczące wielbłądy, bo to mnie naprawdę dobija, ale to  tylko takie moje lekkie sugestie.

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #2456 dnia: Grudnia 09, 2013, 16:18:53 »

Jak wiele byków ortograficznych narąbałeś :D Proszę, popraw je, bo aż w oczy kłuje :) Powodzenia chłopie, na pewno ja będę czekał na tą wersję moda, GL

Offline Sarthas

• Użytkownik
    • Odwaga naszą wiarą...
    « Odpowiedź #2457 dnia: Grudnia 09, 2013, 16:36:24 »
    (click to show/hide)

Jak wiele byków ortograficznych narąbałeś :D Proszę, popraw je, bo aż w oczy kłuje :) Powodzenia chłopie, na pewno ja będę czekał na tą wersję moda, GL

Sorki kolego ale wiedz że się spieszyłem bo o mało co nie spóźniłem się do roboty.

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #2458 dnia: Grudnia 09, 2013, 22:04:07 »
    Zrób bitwy morskie to możemy gadać :D

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #2459 dnia: Grudnia 10, 2013, 03:00:50 »
    w związku z tym,  iż Autor moduła, 'Akosmo" ma dość prac nad projektem NO, ustanowiliśmy iż ja przejmuję prace nad tym projektem.
    Dlaczego kłamiesz? przecież nie miałem dość tylko straciłem module system do moda, a bez niego to co ja mogę ważnego zrobić?
    Co do pozwoleń to jak będziesz miał już wszystko załatwione to możesz założyć oddzielny temat bo to co robisz to nie jest kontynuacja tylko "twoja" wersja moda i niema nic wspólnego z moją wersją.
    Dyskutował bym z tym robieniem klimatu;]. Nawet jeśli założenia były takie, że mod miał być zabawny to ja tego nie widzę. Wygląda to trochę  jak by ktoś na siłę starał się być zabawny ale ostatecznie wychodzi raczej żenująco. Ale co kto lubi.
    Rozumiem że nie jest dla ciebie zabawny jak i dla innych ale on nie był robiony dla ciebie tylko dla mnie i moich znajomych i dla nas jest zabawny. Osobiście mam dość modów typu "mega realizm" a NO miało być odskocznią od tego typu a nie konkurencją itp.
    Zrób bitwy morskie to możemy gadać :D
    Bez module systemu niestety nie zrobi. Bitwy morskie będą w następnej wersji CoM, w 90% takie jak chciałem zrobić od początku czyli będzie kilka metod walki, od ostrzału do abordażu. Statki będą bardzo "DROGIE" ale będzie możliwość ich przejęcia i oczywiście straty, będzie też dodatkowa umiejętność "Żeglarstwo" która będzie do rozwinięcia od poziomu 1-5 (każdy z nich odblokuje dodatkowe funkcje np. poziom 1 pozwoli w ogóle na pływanie statkiem, poziom 2 do 5 to poziomy które będą pozwalały na wybór rodzaju walki i możliwość abordażu). Oczywiście tą umiejętność będzie można rozwijać tylko poprzez naukę u odpowiedniego nauczyciela, będzie też droga jak i nauka będzie zajmować sporo czasu. Na początku sceny będą tylko 3 (nienawidzę robić scen w edytorze). Praktycznie wszystko mam już zrobione tylko naprawię jeden błąd związany z chorobą morską (nie działa tak jak należy).