Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 860606 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Domestos

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -9
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #1710 dnia: Stycznia 01, 2013, 17:35:04 »
    No to zmień IP :P
    VPN Cyber Ghost mnie jeszcze nie ugryzł

Offline Emil99771

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1711 dnia: Stycznia 01, 2013, 20:32:43 »
    ej no to jak ja mam cokolwiek teraz ściągnąć

Offline Emil99771

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1712 dnia: Stycznia 01, 2013, 20:34:57 »
    poprosze o nowy link

Offline Vass

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1713 dnia: Stycznia 01, 2013, 21:37:45 »

Offline Miszkin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1714 dnia: Stycznia 02, 2013, 13:11:25 »
    Ja mam parę pytań:

1. : Dałby rade ktoś dodać jakiś inny link do pobrania tego Item Pack'a najnowszego? Bo żaden z tych 3 nie działa :p

2. : Ostatnio próbowałem dodać nowych towarzyszy (czyt. NPC,których można dodać do oddziału) i w którymś skrypcie,tzn. dokumencie,tam się tworzy nową postać, zamiast zdolności które posiada NPC są zapisane jakieś cyfry, choć nie skończyłem tworzyć postaci to do teraz nie wiem co te cyferki oznaczają :P

3. : Całkiem pospolite pytanie, kiedy wychodzi finałowa wersja moda, 2.0?

Z góry dziękuje za odpowiedzi ;)

EDIT: A, jeszcze jedno, gdzieś w grze (chyba w planie gry) jest napisane,że jest cos takiego jak regeneracja zdrowia w czasie walki, albo jakoś tak. Chodzi o to że jak kogoś zabijesz to regeneruje ci zdrowie. U mnie to nie działa :)

Offline Eljah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1715 dnia: Stycznia 02, 2013, 15:36:34 »
    Miszkin, co do 1. to zawsze można pobrać na chomikuj, transfer jest bardzo szybki, a 2zł z groszami to wcale nie jest tak dużo. A na pyt. nr 4, to chyba chodzi o witaminki. U handlarzy z bronią są, ale nie jestem pewny czy to chodzi o to.

Offline Vass

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1716 dnia: Stycznia 02, 2013, 16:01:44 »
    Po co placić jak można ściagać przez serwer proxy? Jesli wybierzemy europejski serwer to szybkość ściagania bedzie porównywalna z oryginalną.

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1717 dnia: Stycznia 02, 2013, 16:42:38 »
    Miszkin wszyscy chcą najnowszej wersji ale jak byś czytał dokładnie to byś wiedział że akosmo pisał że finalna wersja będzie prawdopodobnie w połowie stycznia

Offline Miszkin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1718 dnia: Stycznia 02, 2013, 22:56:22 »
    Wielkie dzięki Eljah, tylko że witaminki to jakby używalny item, a ta regeneracja zdrowia to jakiś popsuty skrypt :D
    A w każdym razie tak myśle :P
    Mk1, jak w połowie stycznia to całkiem fajnie :D No i w sumie masz racje że pewnie nie dokładnie czytałem, jakoś ostatnie parę stron żeby nie powtarzać pytań.

A, i dzisiaj znalazłem pare bugów:

1. Jak wybieramy że udajemy się do Praven (na starcie gry) to na początku walcze ze zwykłym bandytą ( czy kto to tam jest :P ) a potem zamiast kupca przychodzi do mnie... Instruktor Jeździectwa...? :D

2. W zamku Undiga jest miedzy murem a budynkiem cienkie przejście, AI nie potrafi tam wejść przez co samemu jestem w stanie zabić nieskończoność wrogów, w niewielką szczelinę wchodzi max 2 żołnierzy a po chwili wychodzą.

3. Cytat z: /Warband/gra/modules/Nowa Ojczyzna/languages/pl/info_pages.csv:
    "ip_dplmc_healt|Regeneracja Zdrowia za Zabijanie
    ip_dplmc_healt_text|Wszystkie jednostki odzyskują część zdrowia za każdym razem kiedy oni zabijają kogoś.  Oczywiście dotyczy to też wrogów.  Regeneracja zdrowia jest różna dla oddziałów (zwykli żołnierze, towarzysze, lordowie, królowie) otrzymają  oni różniące się  punkty zdrowia.^^ Siła daje mały bonus do regeneracji.^^ Przywództwo daje mały bonus do regeneracji dla jednostek, które nie są liderami.  Nie zyskasz jakiejś korzyści z tego dla siebie, ale twoje oddziały tak, jeśli masz przyzwoitą umiejętność przywództwa.^^ Poziom regeneracji jest podany tutaj i tyczy się on bitwy czyli nie zostaje na stałe - Królowie 20%, Lordowie 15%, Towarzysze 10%, Regularne Jednostki 5% i Gracz 5%, premia za siłę 4% i premia za przywództwo2%.^^ Poziom trudności został ustawiony tak że wrogowie mają 4% dodatkowo do regeneracji zdrowia a oddziały sprzymierzone -3%."

4.Nie wiem czy to błąd, ale i tak napiszę :D :
    Królestwo Swadiańskie startuje z wojnami z każdym krajem + 1 dodatnie relacje z Sułtanem Sarranidzkim? To jest chyba jedyna frakcja która początkowo ma wojnę ze wszystkimi :P

5. O ile dobrze pamiętam gdzieś na pierwszej stronie jest napisane coś o możliwości rozstawienia przed sobą jakiejś tarczy za pomocą przyciska "G" ta opcja nie działa, nie odnalazłem nawet tego w module.ini

EDIT: Jak w folderze moda wejdziemy w module.ini i skoczymy na sam dół mamy opcję "can_crouch = 0" jak zmienimy to na "can_crouch = 1" to w grze można w sterowaniu ustawić którym przyciskiem kucamy ;)

I tutaj mam jeszcze jedno pytanie, znalazł ktoś kufer we wsi, nie ten z Mistyczną Tarczą i Papieroskami tylko jak sie nie mylę jakąś bronią?
    Jeśli tak mógłby ten ktoś podpowiedzieć w jakim kraju znajduje się ta wieś? Ja mogę powiedzieć że ta tarcza znajduje się we wsi w Królestwie Swadiańskim, na samym początku wsi :P

Jakby ktoś miał problem ze znalezieniem elementów Zbroi Zjednoczenia śmiało piszcie, z chęcią podpowiem :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2013, 23:20:00 wysłana przez Miszkin »

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #1719 dnia: Stycznia 02, 2013, 23:49:59 »
    Ja sam również z nudów zacząłem modyfikować NO. Tyle że robię dość spore zmiany w przedmiotach i w nacjach. Większość przedmiotów zdobyłem za zgodą twórców z Extra Extra Invasion.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #1720 dnia: Stycznia 03, 2013, 16:16:18 »
    W NO wystarczy w sumie broń dystansową tylko podkoksić :)
    (click to show/hide)

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #1721 dnia: Stycznia 03, 2013, 17:02:33 »
    Wiem że to pytanie nie na miejscu w sprawie NO ale je zadam, czy ktoś wie jak w "Morghs M&B WB-WFAS Editor" ustawić tak aby dany hełm w ogóle nie był zdejmowany podczas rozmowy, bądź z niewolenia danej jednostki? Jest mi to potrzebne do zrobienia jednej nacji. Co do podkoszenia broni palnej myślałem również o dołożeniu granatów, ale żeby nie dawały jakiś kosmicznych obrażeń. I przy okazji wie ktoś jak zrobić tak aby gra się nie przycinała w trakcie działania jak w Florisie? Bo u mnie tak się zaczęło robić.

Offline Gorgonek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1722 dnia: Stycznia 04, 2013, 19:18:50 »
    Witam, jak pobrać najnowszą wersje, czyli 1.185? Pobieram plik exe, ale jak chce zapisać na pulpicie, to pokazuje mi się plik html :D Jak mogę pobrać?

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1723 dnia: Stycznia 04, 2013, 19:22:47 »

Offline Gorgonek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1724 dnia: Stycznia 04, 2013, 21:44:50 »
    Sprawdzone, działa, dzięki. Musiałem dać 2zł, ale myśle, że kultura słowiańska, która występuje w tej wersji jest tego warta :)