Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: League of Legends  (Przeczytany 6673 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    Odp: League of Legends
    « Odpowiedź #15 dnia: Lutego 14, 2015, 12:31:44 »
    Też grałem najpierw w LoLa, nie wiem, może z 1.5h roku. Potem była beta Doty, więc stwierdziłem, że spróbuje zagrać. Pierwsze wrażenie było bardzo słabe i chciałem to usunąć, lecz po kilku grach wciągnąłem się. Dota na pewno jest trudniejsza do ogarnięcia przez co odstrasza nowych graczy, aczkolwiek po rozegraniu kilkunastu gier już można większość rzeczy ogarnąć. Jest tylko jedna rzecz, której mi brakuje w Docie - jest to opcja "surrender", a tak to w Dota jest o niebo lepsza IMHO.
    DANCE OR GET BANNED

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #16 dnia: Lutego 14, 2015, 16:01:34 »
    Biorąc pod uwagę aktualną sytuację w Docie, gdzie wygrany teamfight potrafi zmienić oblicze gry, nie wiem czy jest potrzebny "surrender". Może lepiej pozostać bez tego i skupić się na tym, aby odwrócić losy meczu? :)

Offline Rome

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Lutego 14, 2015, 16:25:52 »
    W moim jednym z ostatnich meczów gdzie było 2-24 wygrany teamfight nie pomógł. Mecz oczywiście przegraliśmy aczkolwiek dopiero w ~50 minucie, ponieważ nasi cudowni przeciwnicy nie chcieli tego skończyć, bo mieli dobry ubaw zabijając nas jak boty. Więc jeśli byłaby opcja "surrender" mecz można byłoby skończyć w 20 minucie.
    DANCE OR GET BANNED

Offline Arthasan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Lutego 14, 2015, 17:33:46 »
    Macie karę, żeście takie nooby, że doszło do 2-24! :D

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #19 dnia: Lutego 14, 2015, 17:44:15 »
    Może to dlatego, że najpierw zacząłem grać w lola a dopiero później w dotę, ale odnoszę wrażenie, jakby to pierwsze było o wiele bardziej przejrzyste w kwestii tego co się dzieje na mapie, jak i teamfightów. Na przykład w lolu masz tylko kilka skillów globalnych, kiedy w docie, z tego co wiem, ma je przynajmniej z 10-15 postaci

Ciekawi mnie zdanie osób, które poznały te gry w odwrotnej kolejności; co sądzicie?

Jestem graczem LoL'a, więc myślę, że mogę się wypowiedzieć nieco na ten temat. Moim zdaniem jeśli ktoś miał wcześniej styczność z Dotą, niż z LoLem, to nie lubi LoL'a, tylko Dotę. Działa to także na odwrót. Nie wiem jakim cudem obie te gry wywołują na naszą psychikę taki wpływ, że miłośnicy tych gier nienawidzą siebie nawzajem.

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Arthasan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Lutego 14, 2015, 17:56:51 »
    Może po prostu jeśli zaczniesz od Doty, jesteś przyzwyczajony do skomplikowanej rozgrywki i konieczności dłuższej nauki. Kiedy spojrzysz na LoLa widzisz po prostu prostszą wersję "dla casuali". Jeśli zaś zaczniesz od LoLa, to nie chce Ci się potem uczyć od nowa wszystkiego, jeśli w jednej grze już coś potrafisz...

Offline Rome

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lutego 14, 2015, 18:32:17 »
    Tak, to prawda, że LoL jest stosunkowo prosty, odstrasza to troszkę. A! No i najważniejsze, w każdym możliwym meczu jest wyzywanie siebie od cebulaków i innych takich oraz moje ulubione "enjoy yor ban, my dad work in riot" pisane przez jakiegoś Polaka ofc. To jest główny czynnik dlaczego przestałem grać w LoLa.
    DANCE OR GET BANNED

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #22 dnia: Lutego 14, 2015, 19:27:56 »
    A ja tam wolę Warcrafta, zwłaszcza "trójeczka" daje radę.
    Chociaż też jest tam ten syndrom budowania nienawiści pomiędzy graczami - ciekawe zjawisko samo w sobie, jakoś w MiB, aż tak bardzo tego nie ma. Dla mnie jednak jeśli chodzi o szczucie ludzi to na samym szczycie są Starcraft i te wszystkie gry z strzelaniem z snajperki - czyli Call of Battlefield, czy Kontener Strajkujący. Czysta nienawiść do całego świata.