Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131272 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #4590 dnia: Września 28, 2019, 10:53:58 »
    Który wojska najlepiej wybrać Wojska Rozszerzone, Przerobione czy te z Native...i czy te z Florisa mają lepszy balans niż te z Native, i która frakcja najlepiej wybrać w Florisie jak mam wojska te z Florisa...

najlepiej to pobrać najlepszą wersję florisa: https://www.moddb.com/mods/a-new-dawn1

Offline Cygan.

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #4591 dnia: Września 28, 2019, 11:32:42 »
    najlepiej to pobrać najlepszą wersję florisa: https://www.moddb.com/mods/a-new-dawn1
    Ehh, a tu niżej odpowiedź na pytanie (chyba)
     Native Troops - These are the same troops used in the native warband game. (Its important to keep in mind that they use floris items, and not their native counterparts.)
    Expanded Troops - These are the troop trees the Floris mod has used in versions prior to this feature being added. They are considerably more complex than the standard troop trees that came with the game. This is the default troop tree for the mod.
    Reworked Trees - This is a compromise between the Expanded and Native trees reducing the amount of complexity, while still adding flexibility than the original troop trees.

Offline SkuBBi

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4592 dnia: Września 28, 2019, 12:34:16 »
    Chodziło mi bardziej czy siła niektórych frakcji spada czy dalej jest tak samo ? Bo chcę grać
    Nordami bo na Native to była najsilniejsza piechota...
    Nie wiem czy to co piszę ma sens jeśli nie ma to znajdzie się zawsze jakiś człowiek który znajdzie w tym problem...

Tekst autorstwa :
    Skubi (a na imię mi Tomek)

Offline Cygan.

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #4593 dnia: Września 28, 2019, 13:19:21 »
    Chodziło mi bardziej czy siła niektórych frakcji spada czy dalej jest tak samo ? Bo chcę grać
    Nordami bo na Native to była najsilniejsza piechota...
    Wg mnie nordowie nie są tak silni na florisie. Przez duży boost do statystyk wszystkich jednostek w porównaniu do native to teraz dużo mocniejsi są strzelcy (vaegirzy / rhodocy). Dla mnie najmocniejszą frakcją są rhodocy, mają świetnych strzelców i piechotę ale z nordzką nadal nie mają szans.

Offline SkuBBi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4594 dnia: Września 28, 2019, 15:32:12 »
    Mam zamiar założyć własne państwo ale nie wiem na jakim etapie zacząć , aktualnie mam ok.40 dzień w grze, ok.70 wojska i lenn zero (miałem 1 ale swadia przejęła zamek i straciłem wioskę) jestem wasalem u Nordów, bo jak wypowiem wojnę nordom to ciężko będzie wyjść z tego cało...
    « Ostatnia zmiana: Września 30, 2019, 12:57:22 wysłana przez SkuBBi »
    Nie wiem czy to co piszę ma sens jeśli nie ma to znajdzie się zawsze jakiś człowiek który znajdzie w tym problem...

Tekst autorstwa :

Offline SkuBBi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4595 dnia: Września 30, 2019, 17:43:19 »
    Jak dodać nowa jednostkę do gry żeby była dostępna w drzewku rozwoju, bo na Florisie (ogólnie w grze brakuje) mi dobrych łuczników u Nordów i z chęcią by stworzyłem własna jednostkę.

A teraz o pytanie jak zmienić w wersji Warband (+Floris) armie u wasala bo wolałbym by każdy wasal miał te same wojska bo ja mam wojska Nordow a np. Firentis ma Swadie (a przebrałem go za Norda )i mam już własną frakcje jak coś, albo jak stworzyć własne jednostki dla swojej frakcji ?
    (a przebrałem go za Norda)
    to jak jednostek nie da zmienić albo jest to trudne, to jak go przebrać za kogoś innego jak nie jest już moim towarzyszem  ?
    « Ostatnia zmiana: Października 02, 2019, 10:14:59 wysłana przez SkuBBi »

Tekst autorstwa :

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #4596 dnia: Października 01, 2019, 20:11:23 »
    Są tutoriale na stronie, wystarczy zerknąć do działu modding.

Offline Drops

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4597 dnia: Października 03, 2019, 21:11:18 »
    Witam.
    Czy jest możliwość zmniejszenia wymaganego doświadczenia do awansu jednostki? Jeśli tak to jest ktoś wstanie mi wyjaśnić jak to zrobić?

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #4598 dnia: Października 03, 2019, 23:23:43 »
    O ile pamiętam to w troop editorze to da radę zrobić. Ogarnij jego obsługę która jest dobrze opisana w dziale modding na forum i myślę, że tam dasz radę zmniejszyć poziom.

Offline Nitsi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4599 dnia: Lutego 06, 2020, 17:00:34 »
    Witam,
    Czy jest możliwość naprawy 1s zacięć przy 200+ ludziach? Ten problem występuje wyłącznie z modzie floris. Zwykła gra warband niezależnie od ilości ludzi nie powoduje problemów... Ustawienia grafiki niewiele zmieniają, bo mam ponad 200 fpps na full detalach. Za każdym razem kiedy ustawie więcej niż 200 ludzi zaczynają się jakieś mikro zacinki, coś jak pokaz slajdów, tyle, że gra działa normalnie, poza tymi ścinkami. Na wielu forach widziałem ludzie mieli ten sam problem, ale brak rozwiązania. Wydaje mi się, że winny jest sam mod, ale pytanie czy idzie jakoś to naprawić?

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #4600 dnia: Lutego 06, 2020, 18:45:43 »
    Nie masz przypadkiem za mało ramu? W przypadku w którym ram dobije na maksa to masz mikro zaciecia i jak spada to wraca plynnosc. Mialem podobnie ale w innych grach.

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Moontoor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4601 dnia: Lutego 07, 2020, 15:22:02 »
    Spróbuj ograniczyć fpsy. Kiedyś gdy grałem bez limitu fpsow również miałem jednosekundowe scinki co jakiś czas (nie zaleznie od modułu. Po ograniczeniu do 60 komputer przestał się męczyć i problem zniknął.
    Dumny założyciel najgorszego pułku w historii!
    (click to show/hide)

Offline LetoHess

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4602 dnia: Marca 09, 2020, 14:34:42 »
    Witam. Potrzebuje Waszej pomocy. Kilka dni temu zainstalowałem sobie Warbanda wraz z dodatkami Napoleonic i Vikings. Posiadam wersję steam. Pobrałem oczywiście Florisa, uruchomiłem grę i wszystko okej. Przy następnej próbie włączenia gry, normalka włączył się filmik ukazujący bodajże logo firmy no i nagle czarny ekran... wyłączyłem grę za pomocą menedżera zadań, uruchomiłem ponownie i nic.. to samo. Potem pojawiały się czasami takie błędy jak : "could not reset the direct 3d device" albo jeszcze inny błąd "unable lock graphics buffer". Wszystko oczywiście kończyło się samowolnym wyłączeniem gry. Usunąłem moda, pobrałem ponownie i to samo. Pierwsze włączenie gry spoko, dalej tak jak wyżej pisałem. Posiadam windows 10, jeżeli chodzi o grafikę to GeForce GTX1050Ti. Dodam, że mój brat również gra w warbanda na tym modzie, ma starszego kompa, windows 7 i jemu działa dobrze wszystko. Jedyna różnica jaka była między nami to to, że ja pobrałem paczkę winrara moda a on instalator. A i on ma wersję warbanda bez napoleona i vikings. Ktoś mógłby pomóc? Odpalałem grę w oknie, gra się włączyła, fajnie, alt+enter żeby powiększyć do pełnego rozmiaru i błąd "could not reset the direct 3d device". Pomocy...

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #4603 dnia: Marca 09, 2020, 14:48:10 »
    A directx i sterowniki karty sprawdzales?

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline LetoHess

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4604 dnia: Marca 09, 2020, 16:22:48 »
    Directx 12 aktualizuje się wraz z Windows update. Grafika zaktualizowana do najnowszych sterowników. W necie sugerowali też żeby wyłączyć nakładkę steam podczas gry. Zrobiłem tak i też nic nie dało. Spójność plików gry też sprawdzana
    « Ostatnia zmiana: Marca 09, 2020, 16:26:07 wysłana przez LetoHess »