Witam. Potrzebuje Waszej pomocy. Kilka dni temu zainstalowałem sobie Warbanda wraz z dodatkami Napoleonic i Vikings. Posiadam wersję steam. Pobrałem oczywiście Florisa, uruchomiłem grę i wszystko okej. Przy następnej próbie włączenia gry, normalka włączył się filmik ukazujący bodajże logo firmy no i nagle czarny ekran... wyłączyłem grę za pomocą menedżera zadań, uruchomiłem ponownie i nic.. to samo. Potem pojawiały się czasami takie błędy jak : "could not reset the direct 3d device" albo jeszcze inny błąd "unable lock graphics buffer". Wszystko oczywiście kończyło się samowolnym wyłączeniem gry. Usunąłem moda, pobrałem ponownie i to samo. Pierwsze włączenie gry spoko, dalej tak jak wyżej pisałem. Posiadam windows 10, jeżeli chodzi o grafikę to GeForce GTX1050Ti. Dodam, że mój brat również gra w warbanda na tym modzie, ma starszego kompa, windows 7 i jemu działa dobrze wszystko. Jedyna różnica jaka była między nami to to, że ja pobrałem paczkę winrara moda a on instalator. A i on ma wersję warbanda bez napoleona i vikings. Ktoś mógłby pomóc? Odpalałem grę w oknie, gra się włączyła, fajnie, alt+enter żeby powiększyć do pełnego rozmiaru i błąd "could not reset the direct 3d device". Pomocy...