Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131263 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michal9995

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3525 dnia: Stycznia 18, 2013, 16:33:20 »
    Windows 7 - 32 bitowy.

Offline VenshiR

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Obsesyjny Gothicowiec i Warbandowiec.
    « Odpowiedź #3526 dnia: Stycznia 18, 2013, 17:11:23 »
    http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5555 <-- Ściągnij to, zainstaluj, pograj chwile i napisz czy zadziałało.

Offline michal9995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3527 dnia: Stycznia 19, 2013, 00:01:02 »
    Ściągnąłem, ale w trakcie instalacji wystąpił błąd, z podpisem że wykryto nowsze niż te które chce zainstalować. Więc, drogą dedukcji poszukałem jakiś z roku 2012. Ściągnąłem i zainstalowałem, tylko że nie wiem czy dobre, zapewne podesłałeś link do tych z 2010 roku nie bez powodu ...

Po instalacji włączyłem moda. Niby ok, ale chciałem wejść do pierwszej wioski z brzegu i zobaczyć czy da radę wejść do środka. I wczytało, ale widok był fatalny i z lewej strony ekranu cała lista pisanych na czerwono błędów/braków czegoś w teksturach. No nic, TAB i wyszedłem na mapę, robić pierwszą misję. Idę do kryjówki bandytów, chcę zaatakować i znowu to samo - naciskam atak i wszystko się zawiesza. CTRL+ALT+DELETE i na pulpicie informacja z tą samą treścią co ostatnio, o tych "bibliotekach C++" ... Ehh, chyba mam pecha.

Offline VenshiR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3528 dnia: Stycznia 19, 2013, 10:47:46 »
    W launcherze zaznaczałeś opcje "wczytaj tekstury na żądanie"? A i w faq było jeszcze coś takiego:

* Menu Start -> Uruchom, wpisz sysdm.cpl i wciśnij ENTER
        * powinno otworzyć się okno,wybierz zakładkę zaawansowane ->Uruchamianie i odzyskiwanie -ustawienia -> Edytuj
        * w tym momencie edytujesz swój plik boot.ini . Nie namieszaj w nim.
          Spójrz na linię z twoim operating system i dodaj na końcu "/3GB /USERVA=2990" bez cudzysłowów.Powinno wyglądać tak :

[operating systems]
              multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /3GB /USERVA=2990

dodaj tylko "/3GB /USER...", nie dodawaj nic więcej
        * zapisz zmiany i uruchom ponownie komputer 

Offline michal9995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3529 dnia: Stycznia 19, 2013, 11:40:23 »
    Tak, zaznaczyłem wczytywanie tekstur na żądanie.

Z tego co wiem to w systemie Windows 7, nie można edytować pliku boot.ini w taki sam sposób jak w Windows XP, chyba nawet go nie ma. Szukałem tego tam gdzie mi napisałeś ale w W7 w tamtej zakładce nie ma nic do edycji. 

Offline VenshiR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3530 dnia: Stycznia 19, 2013, 12:04:47 »
    Akurat jak chciałem wejść do centrum wioski, to wyskoczył mi identyczny błąd. W innych modyfikacjach nigdy nie miałem tego błędu. To chyba wina już samej modyfikacji niż systemu.

PS: Z tego co wiem, to wersja GAmeplay jest okrojona tylko z tekstur.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3531 dnia: Stycznia 19, 2013, 13:03:39 »
    Ściągnąłem, ale w trakcie instalacji wystąpił błąd, z podpisem że wykryto nowsze niż te które chce zainstalować. Więc, drogą dedukcji poszukałem jakiś z roku 2012. Ściągnąłem i zainstalowałem, tylko że nie wiem czy dobre, zapewne podesłałeś link do tych z 2010 roku nie bez powodu ...
    Te Visuall C++ będą pasować do twojego systemu jeśli w nawiasie maja "x86" bo są do systemów 32 bitowych.

We wcześniejszej wiadomości pisałeś że masz wersję moda 2.54 i patcha , jeśli mnie pamięć nie myli to patch był do wcześniejszych wersji moda i być może tu jest problem. Zainstaluj moda od nowa bez patcha.

Tak, zaznaczyłem wczytywanie tekstur na żądanie.

Z tego co wiem to w systemie Windows 7, nie można edytować pliku boot.ini w taki sam sposób jak w Windows XP, chyba nawet go nie ma. Szukałem tego tam gdzie mi napisałeś ale w W7 w tamtej zakładce nie ma nic do edycji. 
    Tak win 7 nie ma takiej edycji co XP ale w FAQ jest jak zmienić ten wpis w 7 (chyba ostatnia pozycja w punkcie 1 na samej górze)

Witam. Ja mam trochę inny problem z teksturami. Otóż drzewa wyglądają jak... Sam nie wiem jak to opisać. Tutaj jest link: http://imageshack.us/photo/my-images/690/tekstury.jpg/ . Po za tym w oddali widać tak jakby jakieś kwadraty szare. Mój sprzęt: Win 7 Ultimate, Procesor AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200+ 2.21 ghz, Ram 2 gb, System 32 bit, Karta graf. Radeon x1550 Series.
    Wersja Florisa to 2.54 Expanded. Gram na DirectX 7. Wie ktoś co zrobić?
    Cóż na Dx 7 mogą występować takie błędy (kiedyś na starym sprzęcie grałem w jakiegoś moda na DX 7 i czasem różne tekstury dziwnie wyglądały )

PS. Pisałem to już kilka razy ale stron jest cała masa więc powtórzę to jeszcze raz. Ten mod działa stabilnie ale ma to do siebie że z nieznanych przyczyn może robić problemy na co niektórych konfiguracjach sprzętowych (cóż to tylko mod a twórcy nie są w stanie przetestować go na każdym sprzęcie). Floris jest zbiorem wielu modyfikacji i jest dość wymagający (sam mam 3 rdzenie i 4Gb ramu a musiałem co niektóre opcje zmniejszyć i wielkość bitew zostawić na 300 a i to czasem zdarzył się jakiś błąd)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline VenshiR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3532 dnia: Stycznia 19, 2013, 13:29:19 »
    Na DX 9 nie mogę grać, bo się ścina gorzej niż GTA IV.
    Chwilowo nie będę grać we florisa przez te błędy graficzne. One zniechęcają po prostu.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2013, 16:40:59 wysłana przez VenshiR »

Offline michal9995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3533 dnia: Stycznia 21, 2013, 21:55:16 »
    Zmieniłem wersję moda z Expended na Gameplay i muszę przyznać że jest zdecydowanie bardziej stabilnie, wreszcie można pograć...

Jednak teraz mam inny problem. Jak rozmawiam z kimś to w treści dialogu często pojawia się słowo "DEBUG" i brakuje jakiegoś zwrotu (gram w języku angielskim ) i kolejna kwestia, jak podejmuję jakieś zadanie to w zakładce "Notatki" czy "Notes" nie pojawiają się żadne informacje szczegółowe na temat questa, jest informacja o nim z boku okna ale po kliknięciu mam jakieś jedno słowo na krzyż, które nic nie oznacza. Jakieś pomysły ?

Jeszcze jedno, Czy turnieje, bez względu na to czy jest w wersji Native czy nie, lubią się "crashować" ?

Pozdrawiam, i dziękuje za dotychczasową pomoc!

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3534 dnia: Stycznia 22, 2013, 12:36:10 »
    Zmieniłem wersję moda z Expended na Gameplay i muszę przyznać że jest zdecydowanie bardziej stabilnie, wreszcie można pograć...
    No bo "gameplay" ma mniej modów graficznych i dlatego łatwiej go uruchomić :)

Jednak teraz mam inny problem. Jak rozmawiam z kimś to w treści dialogu często pojawia się słowo "DEBUG" i brakuje jakiegoś zwrotu (gram w języku angielskim ) i kolejna kwestia, jak podejmuję jakieś zadanie to w zakładce "Notatki" czy "Notes" nie pojawiają się żadne informacje szczegółowe na temat questa, jest informacja o nim z boku okna ale po kliknięciu mam jakieś jedno słowo na krzyż, które nic nie oznacza. Jakieś pomysły ?
    Nie mam pojęcia co to może być. Może przestaw język na polski i zobacz co będzie.

Jeszcze jedno, Czy turnieje, bez względu na to czy jest w wersji Native czy nie, lubią się "crashować" ?
    Raczej nie powinno być problemów w wersji native.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #3535 dnia: Stycznia 22, 2013, 15:25:21 »
    Sprawdziłem FAQ, chodziło mi o takie rozwiązanie żebym mógł brać udział w turniejach z moda.

Niestety na razie nie ma takiego rozwiązania :/
    A czy w wersji na 1.143 (to była chyba 2.5) jest możliwość brania udziału w turniejach z moda, a nie Native?
    I tak btw., to czym różni się turniej Native od tego z Florisa? Bo jeśli nie ma dużych zmian, to nie będę ściągał poprzedniej wersji, bo mi się nie chce ;]

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3536 dnia: Stycznia 22, 2013, 16:54:54 »
    W wersji rozszerzonej w turnieju każdy zawodnik zdobywa punkty w każdej z rund. Nawet nie wygrywając żadnej z nich można mieć końcowy wynik który daje nam zwycięstwo. Nagrody zdobywa 3 uczestników z najlepszymi wynikami odpowiednio do zajętego miejsca. Można też sobie wybrać jakiego uzbrojenia będziemy używać.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #3537 dnia: Stycznia 22, 2013, 17:02:04 »
    @up
    Nosz motyla noga(xD). Jak zwykle fajne i jak zwykle niedostępne ;]
    Masz może info, czy ktoś pracuje nad tym problemem?

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3538 dnia: Stycznia 22, 2013, 23:06:41 »
    Z tego co wiem to twórcy moda wiedzą o tym błędzie i prawdopodobnie w następnej wersji to poprawią .

Offline Chinek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3539 dnia: Stycznia 26, 2013, 11:53:40 »
    Siema wszystkim . ;D Mam jedną prośbę i pytanie , otóż po wszystkich monotonnych czynnościach : defragmentacji dysków ,czyszczeniu i modyfikacji rejestru na korzyść, a nawet zainstalowania programów zwiększających wydajność ,cud - gra przestała się ciąć oraz bardzo rzadko crashować. Jedynie niekiedy ten kurz podczas dużej ilości jeźdźców potrafi troszeczkę spowolnić rozgrywkę . W FAQ moda wygasł link ,chodzi mi o ten pliczek autorstwa ałtsajdera . Teraz moje pytanie , czy w wersji 2.5+ ten plik będzie stabilnie działał ? Jeśli tak to proszę o udostępnienie tego pliku ;)