Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131320 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #555 dnia: Czerwca 29, 2011, 22:07:08 »
    O, tak, jak sam się zepsuł, tak sam się naprawił.
    Ten mod jest emejzing.

Tak, jak mówiłam. Ten mod jest tym czym powinien być Warband od samego początku. Nie wyobrażam sobie teraz opcji, w której miałabym się "przesiąść" na Native.
    Ale przyznam się, że natrafiłam na mały problem. Może to tylko mnie się przytrafiło. A mianowicie, gdy Firentis otrzymał ode mnie miasto, gdzieś się zapodział. Nigdzie nie mogłam go znaleźć. W tedy wpadłam na mały pomysł. Wydałam polecenie jednemu z moich NPC, by ten zwołał wszystkich moich wasali na nadchodzącą kampanie. Po wykonaniu tej czynności Firentis pojawił się obok swojego miasta, wraz ze swoją armią. Po chwili odwołałam kampanie wojenną, a Firentis pojawił się w zamku.
    Tak wiec jakby komuś przepadł jeden z NPC to proponuję wykonanie takiego manewru.

Offline Twinfire

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #556 dnia: Czerwca 29, 2011, 22:22:21 »
    Gdy mianuje się towarzysza swym wasalem on przepada nawet na kilka dni by pojawić się potem wraz z własną armią, pojawia się wtedy obok swojego lenna. Chyba, że Firentis był już twoim wasalem.
    "Wspaniale! Czas na świętowanie... ser dla każdego! Czekaj, skreśl to. Ser dla nikogo. Sądzę, że to też może być uroczystość zwłaszcza, jeśli nie lubisz sera, prawda? Sporo tu namieszałeś, jak jakiś mały szczur. Ale wciąż nie dostaniesz sera. No, może troszeczkę." - Sheogorath, Książę Szaleństwa (Oblivion, Shivering Isles)
    "Na żadnej imprezie nie ma brzydkich kobiet, jest tylko za mało alkoholu."
    "Bo człowiek nie wie, co to życie, dopóki po raz pierwszy nie rozbierze kobiety." - Carlos Ruíz Za

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #557 dnia: Czerwca 29, 2011, 22:29:23 »
    Nie niebył, ale jego armia znajdowała się już w jego zamku. Może i masz racie, nie przeczę. Ale dziwne, bo gdy wykonałam taką czynność to Firentis pojawił sie w grze :/

Offline Twinfire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #558 dnia: Czerwca 29, 2011, 22:51:01 »
    Może przypadek ;)
    "Wspaniale! Czas na świętowanie... ser dla każdego! Czekaj, skreśl to. Ser dla nikogo. Sądzę, że to też może być uroczystość zwłaszcza, jeśli nie lubisz sera, prawda? Sporo tu namieszałeś, jak jakiś mały szczur. Ale wciąż nie dostaniesz sera. No, może troszeczkę." - Sheogorath, Książę Szaleństwa (Oblivion, Shivering Isles)
    "Bo człowiek nie wie, co to życie, dopóki po raz pierwszy nie rozbierze kobiety." - Carlos Ruíz Za

Offline Twinfire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #559 dnia: Czerwca 30, 2011, 13:13:44 »
    Ogłaszam wszem i wobec, że polonizacja Florisa jest skończona ( oprócz nazw przedmiotów, przetłumaczę jak ktoś ładnie poprosi ;)

Podczas pracy wzorowałem się na polonizacji Diplomacy mod którą zresztą robił ktoś z tutejszych forumowiczów(chyba)

>>> DOWNLOAD<<<

Plik wypakować w modules/Floris mod pack 2.4
                                                                  W razie znalezienia błędów pisać do mnie na PW

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #560 dnia: Czerwca 30, 2011, 14:15:09 »
    Spolszczenie dodałam do pierwszego postu tego wątku. Ale mam pytanie ?

Na jakiej wersji Florisa dokonałeś polonizacji. Bo jeżeli na wersji 2.4, a ktoś gra na wersji 2.41a to gra może i raczej będzie się "kraszowała" :/

Co do pliku Troops to jeżeli ktoś używa mojego pliku Troops zawierającego Rycerzy Syonu to będzie miał zwykłe jednostki stworzone dla modyfikacji Florisa, a nie Rycerzy Syony. Chyba, że forumowicz Twinfire tłumaczył plik Troops na mojej edycji pliku Troops.

Dziękuję za dokonanie polonizacji dla Floris Expanded Mod Pack. Aczkolwiek osobiście uważam, że tekst powinien wyglądać tak:

Ogłaszam wszem i wobec, że polonizacja Florisa jest skończona ( oprócz nazw przedmiotów, przetłumaczę jak ktoś ładnie poprosi ;)

No cóż, zawsze byłam przesadnie szczera ;)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 30, 2011, 14:26:58 wysłana przez Jagoda »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #561 dnia: Czerwca 30, 2011, 14:43:59 »
    Na jakiej wersji Florisa dokonałeś polonizacji. Bo jeżeli na wersji 2.4, a ktoś gra na wersji 2.41a to gra może i raczej będzie się "kraszowała" :/
    Crashować nie będzie, tylko mogą być bardzo dziwne "kwiatki" tekstowe i nieprzetłumaczone linie :)

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #562 dnia: Czerwca 30, 2011, 15:11:08 »
    Jest trochę błędów, mam nadzieję, że zostaną szybko poprawione.
    pozdrawiam
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #563 dnia: Czerwca 30, 2011, 16:09:06 »
    Jedyne, co może wymagać tłumaczenia to cała dyplomacja i zarządzanie i tyle będę testował.

Chciałem się jeszcze spytać, czy u was lordowie też mają IQ ziemniaka i cała ich taktyka opiera się na szarżowaniu (najciekawaiej wygląda, gdy Nordycki jarl szarżuje na mnię sam na koniu a jego wojska są sto metrów za nim). Kilka tylko widziałem sytuacji, kiedy wrogie wojska szły w grupie, nie mówiąc już o osobnym rozstawianiu jednostek. Już nawet w Native było z tym lepej.

Aha, nie kupujcie młota "Magnus Hammer", ma odwrócony model i uderza się drzewcem.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 30, 2011, 16:18:48 wysłana przez Hrabia Darkula »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #564 dnia: Lipca 01, 2011, 01:39:26 »
    Jedyne, co może wymagać tłumaczenia to cała dyplomacja i zarządzanie i tyle będę testował.

Chciałem się jeszcze spytać, czy u was lordowie też mają IQ ziemniaka i cała ich taktyka opiera się na szarżowaniu (najciekawaiej wygląda, gdy Nordycki jarl szarżuje na mnię sam na koniu a jego wojska są sto metrów za nim). Kilka tylko widziałem sytuacji, kiedy wrogie wojska szły w grupie, nie mówiąc już o osobnym rozstawianiu jednostek. Już nawet w Native było z tym lepej.

Aha, nie kupujcie młota "Magnus Hammer", ma odwrócony model i uderza się drzewcem.
    A czy w opcjach ustawiłeś formation AI(jakoś tak?)Jaki masz poziom gry?

Jeżeli chodzi o sytuację u mnie, to wyglądała u mnie tak.
    Podczas ataku na siły z dużo większa przewagą nad wrogiem, to był rozkaz "do ataku"(zachowanie AI)
    Przy równowadze sił, dowódca ucieka na flankę i podprowadza w grupie piechotę, kawaleria atakuje
    Przy przewadze wroga, AI idzie na najbliższą górkę(jak jest), piechota w pierwszej linii, za nimi łucznicy, po prawej dowódca z kawalerią...Wszystko w kupie
    Jeżeli chodzi o opcję w menu, to
    AI camping - good
    AI battle - good
    speed game - normal

pozdrawiam!

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #565 dnia: Lipca 01, 2011, 09:28:59 »
    Dokładnie. Chyba nie oczekujesz po bandzie zbójów iście strategicznego kunsztu walki i strategii? U mnie jeżeli walczę z dezerterami lub zbójami ich strategia pozostawia wiele do życzenia. Jeżeli natomiast walczę z wrogą mi armią to nie mam co narzekać na brak rozrywki. Co dziwniejsze każdy przywódca walczy inaczej. Jeden zastosuje taktykę ataku frontalnego, inny atak frontalny ale z pomocą kawalerii, która zaatakuje mnie od skrzydła. Jeszcze inny przywódca podzieli swoją armię na trzy mniejsze, które zaatakują mnie z obu flank i na koniec przeprowadzi atak frontalny. Tak więc jest ciekawie i AI jak i strategia jest zaskakująca. Owszem czasem wrodzy dowódcy robią głupie ruchy, które przypłacą przegraną. Ale na polu bitwy to zawsze jest ten jeden, który podejmie niewłaściwą decyzję i przegra.

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #566 dnia: Lipca 01, 2011, 09:35:42 »
    Pograłbym sobie chętnie we Florisa, nawet ściągnąłem, ale mam takie żałosne bugi, że się nie da. A to raz, gdy rozmawiam z handlarzem (misja początkowa) to nie można z jego domu wyjść.  Nie można użyć jednej z opcji podczas bitwy, po wygranej batalii z rozbójnikami wywala mnie do pulpitu, wychodząc z miasta również.. żal.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #567 dnia: Lipca 01, 2011, 10:47:01 »
    A ja właśnie ściągam Florisa - mam nadzieję że na świeżym warbandzie zadziała :)

PROBLEM?

Offline krzysiek333

• Użytkownik
    « Odpowiedź #568 dnia: Lipca 01, 2011, 11:24:50 »
    Co do spolszczenia to nie wiem czy tylko u mnie tak jest ale wiekszą częsć dialogów , lub rozmowy po miedzy mna a lordem nadal są po ang :) . Pozdrawiam

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #569 dnia: Lipca 01, 2011, 11:25:29 »
    A ja właśnie ściągam Florisa - mam nadzieję że na świeżym warbandzie zadziała :)

Możesz mieć z tym problemy - w tak zwanym międzyczasie wyszła zabugowana łatka do Warbanda a nie ma jeszcze wersji Florisa robionej pod kątem tej łatki.