Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: werbowanie wasali  (Przeczytany 2334 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Shagrath

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    werbowanie wasali
    « dnia: Lutego 04, 2011, 21:44:41 »
    Czy zna ktoś jakiś łatwy sposób, żeby przekonać jakiegoś lorda do siebie ? Jak na razie udało mi się przekonać jednego lorda ale reszta mi odmawia 'ostro' albo odmawiają bez przekonania. Jednak ostatecznie się większość nie zgadza. Jeśli mógłby ktoś mi dać łatwy "przepis" na zwerbowania lorda to byłbym wdzięczny. Z góry dziękuję za wszystkie pomocne odpowiedzi.
    Jeżeli jest już taki temat to albo jestem ślepy albo wpisywałem w szukajce nie to co powinienem i proszę o nakierowanie mnie.
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    Odp: werbowanie wasali
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 04, 2011, 22:13:45 »
    Temat już takowy jest... nie pamiętam gdzie, ale sie z nim spotkalem.
    Ja robilem zawsze tak - majac wlasne krolestwo, rozmawialem z lordem, mowilem,by sie zastanowil. Kiedy jego krol zrobil cos glupiego i stracil w oczach swoich wasali, odwiedzilem tego lorda co z nim dyskutowalem. Majac wlasne krolestwo czekaj takze, az lordowie przyjda, bedac wygnani przez krola lub samowolnie opuszczajac go.

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 05, 2011, 17:45:34 »
    Podbiłem już całą Calradie i teraz mam problem. Mam u siebie jakieś 7 wasali a reszta jest bez frakcji a co najgorsze to jeszcze nie jeżdżą już po mapce. Czy ma ktoś jakiś sposób, żeby jakoś wszystkich "przygarnąć" do mojej frakcji ?
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 05, 2011, 18:51:50 »
    Cóż, jak ja podbiłem Calradię to też tak miałem, że nie szli do mnie. Po prostu lordowie nawet jak masz z nimi po 100 relacji to nie pójdą do królestwa, które właśnie spacyfikowało ich własne.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2011, 18:56:25 wysłana przez Shiroken995 »

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 05, 2011, 19:31:37 »
    To znaczy, że będę musiał zacząć grać od początku i próbować mozolnie ich przekonywać do przejścia wszystkich po kolei ;?

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 05, 2011, 20:26:54 »
    Człowieku, po co Ci tyle lordów, jak CI brakuje, to uszlachetnij tych z tawern, a ci, co odeszli z Calradii, to już nie wrócą.

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 05, 2011, 21:15:54 »
    A tak sobie chciałem mieć wszystko co tylko się dało :D
    a co do tych NPC z tawern to już dawno to zrobiłem ^^

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 05, 2011, 22:47:18 »
    Zauważ, że im więcej lordów, tym trudniej utrzymać państwo w całości :D

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 05, 2011, 23:03:03 »
    Dlatego trzeba wybierać przy wysokim honorze ,tych co hmm.... "postępują wedle własnego sumienia" :D.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lutego 05, 2011, 23:26:09 »
    I co do tego od razu nasuwa mi się pare pytań...
    Po pierwsze oni mają tam dylematy dot. tego czy mogę go obronić, jego pozycji u suwerena i jeszcze słówko o ludności. Jeżeli koleś mówi że mam wystarczająco ludzi, żeby go obronić, będzie miał lepszą pozycję u mnie i jest zgodny z tym, żeby ludziom się dobrze żyło. I jeśli ma takie 3 tematy pozytywnie to na pewno dojdzie ?
    [EDIT] : [trochę to zagmatwałem ;P]
    Po drugie ile honoru tak mniej więcej dobrze byłoby mieć ? bo ja miałem ok 200 honoru gdy próbowałem przekonać do siebie pierwszego lorda.
    Oraz ostatnie. Czy jest jakiś sposób żeby na pewniaka koleś zawsze doszedł ?