Witam wszystkich! Proszę o pomoc, a dokładniej wyjaśnienie pewnych kwestii w sprawie fabryk.
1. Czy wystarczy wpłacić pieniądze dla mistrza gildii i reszta będzie się robić sama?
2. Czym kierować się wybierając fabrykę do budowy?
3. Które fabryki przynoszą największy przychód?
4. Ostanie i najważniejsze: w pewnym mieście w Sułtanacie (zapomniałem którym) chciałem na początek założyć jakąkolwiek fabrykę tak na początek. Jednak kiedy przeczytałem słowa mistrza gildii ręce mi opadły. Maksymalny dochód z którejś z fabryk (bodajże produkcja barwniku) wynosił 156 denarów, i był to największy dochód ze wszystkich fabryk do wyboru. Do tego mistrz gildii mówił że jest to dochód miesięczny. Czy fabryki rzeczywiście dostarczają dochód co miesiąc, a nie co tydzień? I czy dochody te są aż tak małe? Jeśli tak, nie widzę sensu ładowania pieniędzy w coś takiego. A może z czasem dochód zmienia się?
Proszę bardzo o wyjaśnienia. Dawno nie grałem w Warbanda, a widzę że po najnowyszch patchach sporo się zmieniło.
1)Tak, dajesz mu odpowiednią ilość pieniędzy i wszystko samo się robi. Musisz mieć tylko stosunki z władcą miasta i z samym miastem na minimum 0.
2)Zdecydowanie dochodem. Niczym innym. W Curaw (Veagirowie) opłaca się np. zrobić fabrykę wykorzystującą żelazo - ale tylko na początku. Potem cena się bardzo zmienia, a jedwab jest zawsze drogi, więc wszędzie
poza Jelkalą buduj farbiarnie.
3)Farbiarnia zdecydowanie.
4)Hm, spróbuj potem tam coś wybudować, być może dochód się zmieni, czyli cena materiałów też. Dochód jest tygodniowy.