Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Fabryki- czyli co i jak  (Przeczytany 26041 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UMAD?
    Odp: Fabryki- czyli co i jak
    « Odpowiedź #45 dnia: Czerwca 28, 2011, 14:33:32 »
    Dla zysku!Ja mam same manufaktury za 10k denarów i odejmując żołd dla 150 rycerzy Swadiańskich jestem przynajmniej 1500 denarów na plusie!

PROBLEM?

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #46 dnia: Czerwca 28, 2011, 16:22:20 »
    Jaki cheat? Właśnie za takie "cheaty" ja tę grę ubóstwiam. (Aksamit) to był jeden z najdroższych towarów w średniowieczu Wenecja i Genua zbijały fortunę na imporcie aksamitu z bliskiego wschodu i sprzedawaniu go w Europie. Z czasem stawał się w coraz bardziej popularny na naszym kontynecie w średniowieczu(rozpoczęto też produkcję), ale i tak był drogi.
    jak sam napisałeś, Wenecja i Genua, to dlaczego można go produkować wszędzie? ;)
    Na tym interesie zbijać kokosy powinni zbijać tylko Królestwo Rhodoków.

Offline wasil1603

• Użytkownik
    • "Szatanista"
    « Odpowiedź #47 dnia: Czerwca 28, 2011, 19:09:20 »
    EMOsek daj spokój to tylko gra,chociaż rzeczywiście w różnych regionach różne zakłady powinny dawać największy zysk ,np. nie wiem jak można hodować te gąsienice do wyrobu jedwabiu (morwowniki bodajże) w okolicach takiego np.Khudan,albo Durquba,w tamtych miastach więcej kasy powinno dawać odpowiednio robienie skór i produkcja oliwy.
    The only god i believe is myself.

Offline Zjadacz chleba

• Użytkownik
    • Piwa: 24
    • REMOVE BUŁKI
    « Odpowiedź #48 dnia: Czerwca 29, 2011, 00:33:45 »
    jak sam napisałeś, Wenecja i Genua, to dlaczego można go produkować wszędzie? ;)
    Na tym interesie zbijać kokosy powinni zbijać tylko Królestwo Rhodoków.
    wiele trzeba jeszcze w tej grze poprawić, ale możliwe że ten aksamit jest najtańszy w Yalen i w Jelkali przydałoby się sprawdzić

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #49 dnia: Lipca 01, 2011, 11:33:21 »
    EMOsek daj spokój to tylko gra,chociaż rzeczywiście w różnych regionach różne zakłady powinny dawać największy zysk ,np. nie wiem jak można hodować te gąsienice do wyrobu jedwabiu (morwowniki bodajże) w okolicach takiego np.Khudan,albo Durquba,w tamtych miastach więcej kasy powinno dawać odpowiednio robienie skór i produkcja oliwy.

Jedwabniki* :)

A ja Was wszystkich zagne i powiem że najczęściej robie tak, szukam miasta gdzie np żelazo jest w ch drogie i tam zakładam kuźnie. Z Curaw dowoże kupione za 80 denarów od sztuki żelazo und kokosy same sie sypią ^^.
    (click to show/hide)

Offline Vivek

• Użytkownik
    • Vivek Skerferyd
    « Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 09, 2011, 11:50:57 »
    A ja wam powiem tyle, że opłaca kupować się sól w Tihr i Wercheg, a opychać ją do Sargoth i Rivacheg. Ale ceny są opłacalne dopiero po kilku karawanach, tj. 3-4tygodnie czasu gry. :)

Offline mat1818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Grudnia 30, 2011, 19:52:07 »
    Jak wysyłać karawany i zakładać fabryki?

Offline kamilos44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Grudnia 31, 2011, 10:30:53 »
    Aksamit jest najtańszy w Jelkali, tam nie radze zakładać tej fabryki aksamitu za 10k denarów :D. Polecam zato założyć tam kuźnie i dowieźć tam żelazo z Curaw tak jak kolega wyżej napomniał. Ja miałem wtedy zysk 1k denarów z tego :D
    Soy un madridista y tengo una alma blanca
    Hala Madrid

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #53 dnia: Grudnia 31, 2011, 11:01:36 »
    A ja polecam kupować niewyrobiony jedwab w okolicznych wioskach Jelkali za 200-300 denarów i zawożenie ich do swojej farbiarni ^^. W Jelkali można mieć aksamitu łaźnie, ale trzeba sprzedawać go w innym mieście :)
    (click to show/hide)

Offline QAM1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Stycznia 29, 2014, 11:30:00 »
    Czy to normalne że z jednej farbiarni dostaje 1.6k po tym jak 3 mi zablokowano po zostaniu wasalem Nordów i wplątaniem się w konflikt ze swadią(specjalnie z małej litery, bo zawsze dostają wpierdziel :>) i Rhodokami?

Offline Young

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Marca 21, 2014, 14:28:37 »
    Witam wszystkich! Proszę o pomoc, a dokładniej wyjaśnienie pewnych kwestii w sprawie fabryk.
    1. Czy wystarczy wpłacić pieniądze dla mistrza gildii i reszta będzie się robić sama?
    2. Czym kierować się wybierając fabrykę do budowy?
    3. Które fabryki przynoszą największy przychód?
    4. Ostanie i najważniejsze: w pewnym mieście w Sułtanacie (zapomniałem którym) chciałem na początek założyć jakąkolwiek fabrykę tak na początek. Jednak kiedy przeczytałem słowa mistrza gildii ręce mi opadły. Maksymalny dochód z którejś z fabryk (bodajże produkcja barwniku) wynosił 156 denarów, i był to największy dochód ze wszystkich fabryk do wyboru. Do tego mistrz gildii mówił że jest to dochód miesięczny. Czy fabryki rzeczywiście dostarczają dochód co miesiąc, a nie co tydzień? I czy dochody te są aż tak małe? Jeśli tak, nie widzę sensu ładowania pieniędzy w coś takiego. A może z czasem dochód zmienia się?

Proszę bardzo o wyjaśnienia. Dawno nie grałem w Warbanda, a widzę że po najnowyszch patchach sporo się zmieniło.

1)Tak, dajesz mu odpowiednią ilość pieniędzy i wszystko samo się robi. Musisz mieć tylko stosunki z władcą miasta i z samym miastem na minimum 0.
    2)Zdecydowanie dochodem. Niczym innym. W Curaw (Veagirowie) opłaca się np. zrobić fabrykę wykorzystującą żelazo - ale tylko na początku. Potem cena się bardzo zmienia, a jedwab jest zawsze drogi, więc wszędzie poza Jelkalą buduj farbiarnie.
    3)Farbiarnia zdecydowanie.
    4)Hm, spróbuj potem tam coś wybudować, być może dochód się zmieni, czyli cena materiałów też. Dochód jest tygodniowy.
    "Gdy­by ludzie roz­ma­wiali tyl­ko o tym, co ro­zumieją, za­padłaby nad światem wiel­ka cisza."
                                                     ~Albert Einstein

"Nie podejmuj walki, kiedy wiesz, że z pewnością przegrasz. Ale nigdy nie pozwól, żeby komuś, kto cię znieważył, uszło to na sucho. Czekaj na stosowny moment i oddaj, kiedy znajdziesz się w dużo lepszej sytuacji, nawet jeżeli nie pragniesz odwetu".
                                                     ~S. Larsson

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Kwietnia 03, 2014, 22:51:09 »
    mnie też się nie pokazuje ta opcja(czy to dlatego że mam wersje 1.10?) jeśli tak to jakiej potrzebuje?

Offline Young

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Kwietnia 04, 2014, 14:01:58 »
    Od 1.134 są farbiarnie o ile się nie mylę :)

PS kup oryginał :)
    "Gdy­by ludzie roz­ma­wiali tyl­ko o tym, co ro­zumieją, za­padłaby nad światem wiel­ka cisza."
                                                     ~Albert Einstein

"Nie podejmuj walki, kiedy wiesz, że z pewnością przegrasz. Ale nigdy nie pozwól, żeby komuś, kto cię znieważył, uszło to na sucho. Czekaj na stosowny moment i oddaj, kiedy znajdziesz się w dużo lepszej sytuacji, nawet jeżeli nie pragniesz odwetu".
                                                     ~S. Larsson

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Kwietnia 04, 2014, 14:52:19 »
    Kupiłem go legalnie przez internet i widać mnie naciągneli, 1 część mam w wersji 1.10(z płytki z empika) więc myślalem że wardband jest taki sam.teraz wiem czemu żaden mod nie chce mi działać