Pomysł EMOska jest całkiem interesujący i na pewno urozmaiciłby rozgrywkę, ale ma słabe strony. Trzeba wziąć pod uwagę, że nawet jeśli ekwipunek dowódcy różniłby się tylko pancerzami, to i tak osoba grająca dowódcą miałaby przewagę,a w systemie opisanym przez EMOska dowódcą mógłby być każdy, tylko potrzebna by była odpowiednia ilość ludzi na serwerze. Nie zmienia to faktu, że pomysł jak najbardziej bardzo dobry.
Osobiście sam mam pomysł, który mógłby urozmaicić rozgrywkę, a mianowicie dotyczy on stosunku otrzymanych obrażeń do szybkości gracza. W modzie Diplomancy jest skrypt, który sprawia, że im bardziej ranny jest koń, tym wolniej się porusza. Można by, jeśli jest taka możliwość stworzyć podobny skrytp, tyle że w odniesieniu do ludzi. Dodatkowo niegłupim pomysłem byłoby, gdyby np. po pozostaniu 1/5 hp postać gracza mimowolnie klękała, uniemożliwiając ruch. Z tego co wiem ktoś już pisał o czymś podobnym (Daedalus albo Bartus, jeśli mnie pamięć nie myli). Taki skrypt sprawiłby, że gra byłaby bardziej realistyczna i (wg. mnie) przyjemna. Naturalnie tak jak w Diplomancy modzie dotyczyło to skryptu zmian szybkości koni (swoją drogą taki skrypt bardzo urozmaiciłby rozgrywkę w WFaS), tak i tu powinno być to opcjonalne. Np. na trybie invasion można by te opcję wyłączyć, tak jak konne boty na bitwie itp.