Z tego co widziałem szansa na złamanie kopii jest 40%, więc jedną kopią masz minimalnie 2 kille (jeżeli nie jesteś kompletnym botem, który nie trafia z nachylonej, ani pchnięciem) możesz wziąc 3 kopie i szabelkę, co ci daje 6 bardzo łatwych killi i pozostaje ci jeszcze szabelka.
Owszem Husaria powinna byc najlepsza 1 vs 1 na otwartym polu, tak jest historycznie, ale historycznie również polacy mieli zawsze kilka razy mniejsze wojsko, dlatego Husaria powinna byc osłabiona, lub gracz grający Husarią, powinnien się liczyc w balansie jako np. 1.5 gracza.
Do tego, żeby zabic najlepszego konia usarskiego trzeba 2-3 strzały z muszkietu lub kilkanaście (6-9) ataków szablą.
Bez obrazy, ale gadasz głupoty. Nie wiem skąd wziąłeś te dane, ale na pewno nie z tego moda. Tutaj kopia niemalże zawsze łamie się przy pierwszym ciosie, czasem nawet nie zabijając celu.... (Nawet, gdyby szansa złamania kopii wynosiła 40%, to twoja teoria nadal jest błędna, to działa inaczej. 40% oznacza, że w niemalże 1 na dwa przypadki kopia złamie się przy pierwszym killu, nie drugim. Tak więc "minimalnie 2 kille" jest błędnym twierdzeniem)
W nowej wersji nie weźmiesz trzech kopii...
W nowej wersji(prawdopodobnie) nie będziesz miał pchnięcia, a tylko nachylenie.
Szabelka na pikinierów. Mam komentować?
Co Ci po wytrzymałym koniu, skoro zginiesz od jednego trafienia muszkietu, lub nawet pistoletu? Gdy ten super duper wytrzymały koń nabije się na postawioną pikę, to będziesz ryć ryjem o glebę mocniej, niż pług orze pole.
Poza tym, nie widzę logiki w stwierdzeniu "Polaków było mniej, to zróbmy ich jednostki słabszymi".
Tak samo stwierdzenie, że husaria powinna być mocna 1vs1 jest blednę. Wykorzystanie husarii opierało się na skuteczności całej formacji, nie pojedynczych żołnierzy.(W prawdzie to też miało znaczenie, ale drugorzędne)
Krótko mówiąc, następnym razem przemyśl swój post, Duczku.
Edit: Daedalus szybszy. :(