Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)  (Przeczytany 331467 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grze848

• Użytkownik
    • Piwa: 0
      • Księstwo Rostonii
    Odp: SZUKAM MODA... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)
    « Odpowiedź #1980 dnia: Maja 05, 2015, 14:48:41 »
    Szukam moda SP Warband o środkowej europie z ok XV w.

Offline Zawisza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1981 dnia: Maja 05, 2015, 21:19:24 »
    Szukam moda do Warbanda "z rozmachem". Najlepiej żeby tzw. "early game" nie było nudne. Nie chce mi się powoli expić na jakichś bandytach i i powoli ciułać jednostki. Najlepiej żeby od samego początku mieć możliwość szybkiej rekrutacji jednostek i szybkiego levelowania.
    Wracam do M&B ;)

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Czas bohaterów miną Wiglafie
    « Odpowiedź #1982 dnia: Maja 12, 2015, 01:13:16 »
    witam,

Szukam moda w którym mogę zorganizować własną armie czyli np. podchodzie do marszałka i ustalam drzewko rozwoju wraz z ekwipunkiem oczywiście równie szczegółowe reformy gospodarcze są również mile widziane:) szukam jeszcze jakiegoś dobrego moda w którym mogę znacznie osłabić przeciwnika jakimiś innymi sposobami oprócz zajęcia mu połowy państwa lub palenia wiosek.Chociaż podobało by mi się jeszcze rozwiązanie w którym wioski miały by większe znaczenie dla państwa.Znam Florisa i Nova Aetas(budynki i ekonomia mi się bardzo podoba w tym modzie) niestety nie zaspokoiły one mojej ambicji:). Wiem że w M&B liczy się głównie liczba wojska co jest dobre i realistyczne bo hehe widzimy wszyscy że sankcje nie działają dlatego nie szukam moda w którym będę mógł się bawić w klub dyskusyjny ale chciałbym poczuć trochę świeżości w sposobie rozgrywki.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1983 dnia: Maja 12, 2015, 01:18:48 »
    Może Diplomacy?

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1984 dnia: Maja 12, 2015, 01:37:56 »
    Znam tego moda jeden z pierwszych w jakie grałem ale z tego co pamiętam nie można przeprowadzić takiej reformy wojskowej o której wspomniałem post wyżej.Lubie też tego moda ponieważ moge walczyć do 500 jednostek na mapie:D niestety w tych rozbudowanych graficznie nie jest to możliwe.A takie jeszcze pytanie jak zwiększyć pole bitwy bo jak gram czasem na 700 to mi się nie mieści armie na mapie.Kiedyś zwiększyłem przy pomocy samouczka z yt ale ten filmik znikł z neta.

Offline Arn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1985 dnia: Maja 12, 2015, 20:19:22 »
    Witam,
    Poszukuję ciekawego moda z nową mapą, fajną ekonomią i żeby było dużo różnego rodzaju itemów (zbroję broń itp) czy jest możliwość samemu wrzucić do moda itemki? lata trochę wcześniejsze, żeby nie było broni palnej. Dziękuję z góry za odpowiedź.

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1986 dnia: Maja 13, 2015, 14:47:19 »
    Jak chcesz ciekawego moda który zmienia większość aspektów gry to Prophesy of Pendor oczywiście jest też nowa mapa i przedmioty albo A Clash of Kings mod na podstawie książki George R. R. Martin "Gra o Tron",Crusader - Sed Doloris, Sed Sanguis historyczny z czasów krucjat

Offline Diablo5555

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1987 dnia: Maja 29, 2015, 01:33:27 »
    Witajcie szukam moda po PL jakiegoś o Średniowieczu(takie coś jak native tylko żeby frakcje były realistyczne). No i oczywiście pod Warband 1.167 . Dlatego tutaj piszę bo nic po PL na tą wersję znaleźć działającego nie mogę. Pomoże ktoś linkami?

Offline TheRespect

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1988 dnia: Maja 31, 2015, 12:13:31 »
    Cześć. Dopiero co kupiłem Warbanda i mam pytanie. Czy jest jakiś mod w którym jest sulejman wspaniały ? Bardzo bym prosił o podrzucenie linka do tego moda.

Offline Szynsz

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1989 dnia: Czerwca 01, 2015, 21:09:26 »
    Szukam moda SP z dużymi możliwościami zarządzania włościami, począwszy od wioski.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1990 dnia: Czerwca 01, 2015, 22:12:02 »
    Cześć. Dopiero co kupiłem Warbanda i mam pytanie. Czy jest jakiś mod w którym jest sulejman wspaniały ? Bardzo bym prosił o podrzucenie linka do tego moda.
    Nie sądzę... Nie ma historycznego moda singlowego z tego okresu oprócz nieciekawego 16th Century i takiego jednego... o Indochinach. Reszta to mody pseudohistoryczne inspirowane luźno historią, np. świetny dość nowy mod Nova Aetas, ale nawet nie wiem czy jest tam frakcja inspirowana Turcją albo wersja warbandowa starszego moda the Eagle and the Radiant Cross, który jest miksem historyczno-steampunkowym, ale ma frakcję wyraźnie wzorowana na Turcji(Janisarzy itp.).
    W produkcji od kilku lat jest niehistoryczny Age of Change II, można czekać do śmierci...

W Europę Universalis albo jakiegoś moda Total Warowego sobie pograj, też masz wymagania, Sulejmana się zachciało.... :)

Szukam moda SP z dużymi możliwościami zarządzania włościami, począwszy od wioski.
    Gdyby nie pędzący czas i coraz gorsza mechanika w oczach graczy starego M&B, to poleciłbym zainteresować modami na starego M&B jak np. Wedding Dance czy Sword of Damocles :P

Jednak na Warbanda prawie każdy mod jakoś rozwija zarządzanie, ale nie interesowałem się tym szczególnie(bo jak chce sobie coś pobudować, to mam od tego gry ekonomiczne...), które naprawdę oferują coś dobrego, a które tylko poszerzają mechanikę native albo jadą na ogólnie dostepnych minimodach... W kazdym razie na pewno Nova Aetas jest modem godnym uwagi, bardzo dużo nowości.

Offline Rzepson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1991 dnia: Czerwca 01, 2015, 22:38:45 »
    No mi też przydał by się ekonomiczna modyfikacja do Warbanda... Nove Ateas jest spoko... Mam może jakieś 100 godz. przegrane na tym modzie,jeżeli nie więcej... Tylko niestety z Ang. kuleje no i nie mam możliwości w 100% korzystania z wszystkich możliwości. Gdyby było spolszczenie to żadnego innego moda bym nie potrzebował. W sumie mój kolega zajmuje się tłumaczeniem, tylko że z minecrafta -.- (Skrypty) Gdybyście mi tylko podpowiedzieli gdzie mogę znaleźć tekst do przetłumaczenia to może coś z nim ugram :)
    Wojna nie rozstrzyga, kto ma rację, lecz kto ma odejść.

Bertrand Russell

Offline huth

« Odpowiedź #1992 dnia: Czerwca 02, 2015, 00:42:27 »
    Gdzieś to jest na forum jak to zrobić... Bo ja to tak średnio pamiętam... Na odpalonej mapie strategicznej, trzeba włączyć tryb edycji gry i bodajże też widok w oknie(w konfiguracji w launcherze zazanczyć, potem chyba ctrl+E albo p.alt+enter, nie pamiętam) i na górzej w jednym z menu wybrać coś w stylu export language template i w folderze gry albo moda powinien powstać nowy folder z plikami językowymi(format .csv, najelpeij otwierać Notepad++)

Offline Rzepson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1993 dnia: Czerwca 02, 2015, 09:42:48 »
    No tak, Sam tłumaczyłem kiedyś z Czeskiego w Notpad ++... Nawet bym se poradził z Angielskim, bo w końcu całą podstawę znam + trochę rozszerzenia. Tylko jak te pliki do spolszczenia znaleźć?
    Wojna nie rozstrzyga, kto ma rację, lecz kto ma odejść.

Bertrand Russell

Offline huth

« Odpowiedź #1994 dnia: Czerwca 02, 2015, 11:48:57 »
    Hmm, no właśnie powyżej ci napisałem mniej więcej :P Kurde, nawet uzyję za ciebie 'szukaj', uzywając słów 'pliki językowe'. Któryś z kolei wynik, a jest tych instrukcji więcej na forum:
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=13240.msg292378#msg292378