Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rycerz z Madras - AAR  (Przeczytany 10118 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Utracone królestwo AAR
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 14, 2011, 21:46:23 »
    Siła perswazji

Po uzyskaniu odpowiedniej ilości denarów, Duncan rozpoczął werbować ochotników z wiosek należących do Królestwa Swadii. Dzięki perswazji Duncana chętnych wieśniaków było sporo. Po upływie trzech dni Duncan posiadał w swoich szeregach już ponad 60 ludzi.
    Przez najbliższe dni Duncan wraz z wiernymi mu towarzyszami szkolili wieśniaków.
    Gdy szkolenie świeżo powołanych ochotników posuwało się do przodu, Duncan postanowił przystąpić do działań zaczepnych z bandytami w ramach podniesienia doświadczenia jego oddziałów.

(click to show/hide)

Gdy oddziały Duncana zwinęły swój obóz natychmiast podążyły za bandą grabieżców.
    Chwilę później oddziały stanęły naprzeciwko siebie, by zmierzyć się na równinach Swadii.

(click to show/hide)

Duncan wraz ze swoją strażą przyboczną ruszył w kierunku oskrzydlającym odziały wroga od południowej flanki. Natomiast odziały pod dowództwem Klethi, Katrin i Bunduka ruszyły przed siebie.

W zaistniałej sytuacji jednostki wroga zmuszone zostały do rozdzielenia się na dwie pomniejsze grupy.

(click to show/hide)

Oddział Katrin i Bunduka zaatakował jeden. Natomiast oddział Klethi przy wsparciu sił Duncana zaatakowały drugi oddział nieprzyjaciela.

Bitwa pod Ibiran nie trwałą długo. Siły Duncana totalnie rozgromiły słabo wyszkolone i wyposażony oddział bandytów.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2011, 19:59:56 wysłana przez Jagoda »

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 14, 2011, 22:29:53 »
    Całkiem ładny wygląd tych kartek.

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 15, 2011, 11:21:21 »
    Całkiem fajne, czcionka pasuje do wyglądu.
    :D

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 15, 2011, 11:47:03 »
    Okup

Przez następnych kilka dni Oddział Duncana tropił i niszczył bandy opryszków.

Gdy oddziały Duncana liczyło sobie 60 ludzi, którzy byli bardzo dobrze wyszkoleni Duncan postanowił wrócić do Praven. W tawernie czekał na Duncana Ulric Fugger, który powierzył Duncanowi misję zwerbowania małego oddziału, który miałby w przyszłości zmierzyć się z oddziałami bandytów.

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2011, 20:43:12 wysłana przez Jagoda »

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 15, 2011, 11:50:50 »
    Czcionkę da się przeczytać bez problemu (no jak Shakyor napisał - ładna czcionka).

Offline FTR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 15, 2011, 14:10:22 »
    Tylko te plamy atramentu mogłyby być rzadsze i mniejsze. Nie znam się na piśmie z tamtych czasów ale wydaje mi się, że trzeba być totalnym pierdołą żeby aż tak nabrudzić kartkę podczas pisania^^

pozdrawiam.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 15, 2011, 14:43:39 »
    Siła Perswazji

(click to show/hide)

« Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2011, 00:00:30 wysłana przez Jagoda »

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 15, 2011, 21:55:23 »
    Plamy wyglądają fajnie, ale FTR ma rację. Jakby średniowieczny ksiądz tak brudził to zaraz, by go wywalili z funkcji... skryby? Tak to się chyba nazywa, bo nie pamiętam?

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 15, 2011, 23:52:13 »
    Uxkhal

(click to show/hide)

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 16, 2011, 00:41:19 »
    Nowi Czlonkowie

(click to show/hide)

Poziom: 7

(click to show/hide)

Charyzma +1
    Zarzadzanie wiezniami +1
    Bron drzewcowa +3
    Bron jednoreczna +3

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 16, 2011, 01:49:36 »
    Podbij sobie siłę gdzieś tak na 12 poziom, zaraz potem wytrzymałość na 4-ty i, jeśli nie zamierzasz dalej rozwijać władania bronią, kup stosowna książkę i ją przeczytaj. Ile masz renomy, honoru (i opcjonalnie PDR-u)?.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 16, 2011, 10:32:48 »
    Handlarz

(click to show/hide)

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 16, 2011, 14:27:05 »
    Podbij sobie siłę gdzieś tak na 12 poziom, zaraz potem wytrzymałość na 4-ty i, jeśli nie zamierzasz dalej rozwijać władania bronią, kup stosowna książkę i ją przeczytaj. Ile masz renomy, honoru (i opcjonalnie PDR-u)?.

Jeżeli chodzi o siłę, to uważam, że nie potrzebie tyle dałam. W sumie równie dobrze można poradzić sobie, z nie inwestowaniem w wytrzymałość czy siłę. Tak naprawdę takie współczynniki są przydatne tylko na początku gry. Przynajmniej mojej, ja inwestuje tylko w inteligencje i charyzmę. Może dlatego że kobieta na początku ma lepiej rozwinięte atrybuty INT/CHAR. Co nie znaczy, że o SILE/ZRĘ zapominam. Siła przydatna jest mi tylko z początku gry, gdy walczę w pojedynkę. Potem to jak już mam lepszą zbroję to sytuacja zdecydowanie się zmienia. Ale tak naprawdę, to każdy gra inaczej, ja tam na mury przy oblężeniu się nie pcham :D. Jeżeli rozchodzi się o władanie bronią, to faktycznie należy w nią inwestować.
    Co do honoru, renomy to niebawem zrobię "skrena", bo na dzień dzisiejszy zdecydowanie wybiegam do przodu z grą od mojego AAR. Mimo to, dziękuję za poradę, doceniam to :D Wiem przynajmniej, że nie walczę sama :D
    Pozdrawiam.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2011, 14:32:08 wysłana przez Jagoda »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 16, 2011, 14:29:34 »
    Bynajmniej to nie przynajmniej.... :/ No i pisze się 1 Kwietnia, a nie jeden Kwiecień. A gdybyś mogła jeszcze użyć jakiejś czytelnej czcionki i nie pisać dwóch postów pod rząd to by było w ogóle super ^^
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 16, 2011, 14:33:39 »
    Zwykłe przejęzyczenie. Ale mimo to dziękuję za korektę :D Wiesz, jestem tylko człowiekiem i najnormalniej w świecie popełniam błędy. Jeżeli chodzi o pisanie postu pod postem, to tyle w tym dziale, ponieważ nie chcę mieszać tego z postem, w którym znajduje się mój AAR. Z czasem chcę zrobić spis treści mojego AAR w pierwszym poście tego wątku. Dlatego, każdy post z AAR musi być osobno.
    Jeżeli chodzi o czcionkę. Wcześniej ludzie uznali że jest jak najbardziej OK.    

A jeżeli chodzi o tą wypowiedź

...ciach...No i pisze się 1 Kwietnia, a nie jeden Kwiecień...ciach...

To gdzie jest napisane Jeden Kwiecień ?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2011, 14:59:12 wysłana przez Jagoda »