Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 647733 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #2265 dnia: Sierpnia 20, 2013, 18:41:07 »
    Ten system powinien być trochę bardziej elastyczny.
    Mnóstwo mechanizmów powinno być w PoPie, a jeszcze bardziej w samej grze, bardziej elastycznych :) Niestety to nie jest tylko kwestia tego co się wymyśli(twórcy PoPa nie lubią elastyczności i tak), ale wdrożenia w grę, a to już jest problematyczne... a potem jeszcze bugi :P W dodatku PoP nie korzysta z WSE..

Offline daver194

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2266 dnia: Sierpnia 21, 2013, 23:15:28 »
    Da się jakoś zrobić żeby herosi nie uciekali po wygranej bitwie?

Offline huth

« Odpowiedź #2267 dnia: Sierpnia 21, 2013, 23:30:27 »
    W TweakMB jest takie coś jak ustalanie procentu szansy na ucieczkę lorda, to chyba działa też na herosów.

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2268 dnia: Sierpnia 21, 2013, 23:39:48 »
    Zaraz wypróbuję i napisze :) dzięki !

edit:
    Trzeba zaczac nowa gre zeby zmiany odniosly suksec?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 22, 2013, 00:13:14 wysłana przez HUtH »

Offline huth

« Odpowiedź #2269 dnia: Sierpnia 22, 2013, 00:12:48 »
    Nie wiem, powinno być napisane w programie, część zmian jest dostępna tylko w nowej kampanii.

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #2270 dnia: Sierpnia 28, 2013, 16:55:31 »
    czy można zmienić plądrowanie wiosek tak jak jest w florisie kiedyś w niego grałem i tylko to mi się w nim spodobało

Offline Pawian

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -7
    « Odpowiedź #2271 dnia: Września 07, 2013, 09:56:54 »
    Można samemu jednostki uzbrajać?

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2272 dnia: Września 07, 2013, 10:21:04 »
    Można samemu jednostki uzbrajać?
    Jak założysz własny zakon to tak towarzyszy tak ale wojska już nie

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #2273 dnia: Września 07, 2013, 10:34:06 »
    Własny zakon polega właśnie na tym, że możesz uzbroić wojsko według własnego uznania. Masz dwa typy jednostek - rycerzy i sierżantów, ci pierwsi mają na początku lepsze staty i ekwipunek, ale i tak cały ekwipunek nadaje się do wymiany.

Offline Damhirsch

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2274 dnia: Września 09, 2013, 20:41:41 »
    Cześć mam pytanie. Jak dołączyć do zakonu? i mam proźbe, czo możecie podesłać jakiś save  na najnowszą wersje? byłbym wdzięczny:)

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2275 dnia: Września 10, 2013, 19:21:38 »
    Cześć mam pytanie. Jak dołączyć do zakonu? i mam proźbe, czo możecie podesłać jakiś save  na najnowszą wersje? byłbym wdzięczny:)
    do zakonu dołączysz mając 500 renomy i honor od 10 do 25 zakony znajdziesz w miastach

Offline Torguan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • I'am the Emperor's will made manifest.
    « Odpowiedź #2276 dnia: Września 13, 2013, 16:18:27 »
    Witam

czy twórcy bedą robić jeszcze jakieś aktualizacje i czy dodadzą bitwy morskie?

Offline huth

« Odpowiedź #2277 dnia: Września 13, 2013, 17:04:22 »
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,126952.msg6760262.html#msg6760262

Raczej nie będzie tak dużego update'u(bitwy morskie) w najbliższym czasie(czyt. miesiącach), najwyżej jakieś bugfixy.
    Od dłuższego czasu nie śledzę tego forum uważnie, ale z tego co się orientuję, to prace nad 4 zostały bardzo spowolnione, a wszystko co trafia w patchach do 3 jest "odpryskiem" prac nad 4... więc rozumiesz...

Offline Torguan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • I'am the Emperor's will made manifest.
    « Odpowiedź #2278 dnia: Września 13, 2013, 17:22:16 »
    chyyy dziekuje za odpowiedź bitwy morskie w warbandzie (chodzi o mody) nie są jakieś super ale to miła odmiana od standarwowych bitew.

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #2279 dnia: Września 13, 2013, 23:20:55 »
    wszystko co trafia w patchach do 3 jest "odpryskiem" prac nad 4

No to brzmi całkiem obiecująco, skoro te wszystkie zmiany są zaledwie odpryskiem :)

Niedawno próbowałem znowu się przekonać do tego moda i zacząłem nową grę, ale za długo przy nim nie wytrwałem. Doszedłem do wniosku, że główną bolączką w PoPie są tak naprawdę elitarne jednostki i przedmioty. Chodzi głównie o Noldorów, przez których to uniwersum traci... "wewnętrzną spójność" :). Niby tacy biedni, wygnani do lasów, ale ich poziom technologi przerasta wszystko, co możemy znaleźć w Pendorze (szybkostrzelne łuki o parametrach po prostu nie odpowiadających wyglądowi oraz ultralekkie zbroje o wytrzymałości większej niż płytówki [włókno węglowe? Tytan?]). Jeszcze rozumiem, gdyby tylko oni korzystali z tych przedmiotów, ale noldorskich łuków używają poza nimi co najmniej 4 typy łuczników konnych... w tym wieszczki z D'sharskich pustyń (od Uzurpatora) - trochę daleko od lasów Larii jak na taki "przeszczep" technologii.
    Co do przedmiotów, to poza noldorskimi mam na myśli konie otchłani (500 zdrowia) i sztylety asasyna (38 obrażeń kutych - a ja wątpię, czy nóż do rzucania w ogóle byłby w stanie coś zrobić człowiekowi w zbroi płytowej). Krótko mówiąc, przez te wszystkie "niesamowitości" mod zaczyna przypominać jakiegoś Hack n' slasha, za którym to gatunkiem nie bardzo przepadam.

Wiem, że raczej nie będzie możliwości dołączenia do Heretyków czy Kultu Węża, ale chętnie wstąpiłbym w szeregi Imperium Melitine czy Mettenheimu. Dobrze by było dodać te Frakcje (oraz inne poboczne i "nie bandyckie") na mapie, chociażby miał mieć po jednym mieście i kilku zamkach. Chyba, że mówimy o takim Barclay, które z tego co wiem jest jakimś mocarstwem i znajduje się za morzem.

A co do podróży i bitew morskich - z początku byłem do tego sceptycznie nastawiony, ale dobrze by było mieć możliwość podróży przez to morze wewnętrzne, np. z Marleons do Rane, bo lądem trzeba nadłożyć sporo drogi.