Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646142 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Prophesy of Pendor 3 - Warband - SP
    « Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 08, 2010, 20:51:04 »
    Też to zauważyłem. W podstawce ścigając bohatera (Wolfbane czy coś w ten teges;]) z armii tajemniczych gór dostawałem łuk od bogini a tu nie dostałem nic.
    Czy mi się wydaje czy poziom trudności w tej wersji został zwiększony?

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 08, 2010, 21:14:59 »
    Póki mod ma tony bugów - nie gram. Ciągle runtimy, jakieś bugi, crashe, niewysyłajki itp. Noł fenks.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 08, 2010, 21:46:51 »
    Też to zauważyłem. W podstawce ścigając bohatera (Wolfbane czy coś w ten teges;]) z armii tajemniczych gór dostawałem łuk od bogini a tu nie dostałem nic.
    Czy mi się wydaje czy poziom trudności w tej wersji został zwiększony?

został, został....do oblężeń na razie nie podchodzę...Raz próbowałem, to skończyło się masakrą pod murami...
    Co do bogów to szukałem na talewords i nic... ;/

Póki mod ma tony bugów - nie gram. Ciągle runtimy, jakieś bugi, crashe, niewysyłajki itp. Noł fenks.

A to dziwne...spróbuj zainstalować jeszcze raz...poza tym na TW jest coś na temat psucia się gry.Ja akurat nie mam problemów.Gra działa bez zarzutu.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 08, 2010, 22:09:53 »

Tony bugów? Niby gdzie? Mam już 160+ dzień i prócz w/w bogów nie zauważyłem ani jednego buga.

EDIT: Czy mi się wydaje czy ilość Noldorów(czy jak im tam) na mapie została mocno ograniczona? Chcąc nabić sobie u nich reputację (wypuszczanie jeńców) wyszukałem ich na mapie z ctrl+t i znalazłem tylko 3 ekipy 2 po 30 i 1 140 chłopa... Upolowałem wszystkie 3 i do tej pory (kilkadziesiąt dni) nie zrespił się nawet jeden oddział. Podczas gdy u Jatu latają 4 armie po 700+ woja :/
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 08, 2010, 22:19:52 wysłana przez michal3588 »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 08, 2010, 23:37:36 »

Tony bugów? Niby gdzie? Mam już 160+ dzień i prócz w/w bogów nie zauważyłem ani jednego buga.

EDIT: Czy mi się wydaje czy ilość Noldorów(czy jak im tam) na mapie została mocno ograniczona? Chcąc nabić sobie u nich reputację (wypuszczanie jeńców) wyszukałem ich na mapie z ctrl+t i znalazłem tylko 3 ekipy 2 po 30 i 1 140 chłopa... Upolowałem wszystkie 3 i do tej pory (kilkadziesiąt dni) nie zrespił się nawet jeden oddział. Podczas gdy u Jatu latają 4 armie po 700+ woja :/

Na początku, kiedy szukałem noldorów, zaatakował mnie jeden oddział - nie zdążyłem uciec, a poddać się nie miałem zamiaru.
    Potem przez dłuugi czas nie spotkałem ani jednego, aż tu nagle zaczęła mnie ścigać 200 osobowa armia...dzięki przewadze w poruszaniu się(0.1pkt), udało mi się skierować ich na wojska imperium.Po kilkukrotnych zwycięstwach, w końcu udało mi się przekonać ich do mojej osoby(jedna wygrana to 4pkt)
    Jak na razie spotykam ok. 50 osobowe oddziały, kilka ok. 100, oraz jedną z ponad 200.Część z ich wojowników pochodzi z wyzwolenia od jatu(sądząc po niewolnikach)
    Jeżeli chodzi o ich stopień doświadczenia, to wymiatają...salwa z ich strzał - zgroza ;/

Jatu?hm...może tam powinieneś szukać :p

EDIT!!!W sprawie bogów!!

Przed chwilka włączyłem sobie grę, i na pierwszy rzut zacząłem się kręcić po górach, na wschód od Poisnburk, zaczynając od Ravenstern...coś, aż tu nagle...bla bla bla, odezwał się basem UllrVetr, łucznik, jednocześnie ofiaruje mi rubinowy łuk mający 50d, 92 celności :D:D

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2010, 00:07:51 wysłana przez ałtsajder »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 08, 2010, 23:56:40 »
    W Warbandzie chyba dalej jest jak w wersji na M&B, czyli przez zagadywanie o 'plotki'(rumors), zwiększa się szansa na spawn tych, których plotka dotyczy.

Offline Liveon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 09, 2010, 07:16:58 »
    A mnie zaczął mod crashować, a właściwie cały WB/SP(multi, o dziwo, trzyma się dzielnie, na szczęście), po wprowadzeniu tej najnowszej łatki(1.134)-wywala na pulpit bez ostrzeżeń i bez jakichś konkretnych/zauważalnych prawidłowości.
     Coś czuję, że bez reinstalki(jeśli to kwestia nie wykrywania wersji patchy przez Steam) , albo patcha do patcha  lub patcha do moda się nie obejdzie, w każdym bądź razie chwilowo(mam nadzieję)SP&PoP wędruje znów na półkę.
    Notabene; PoP 2.0(tak, tak, taki też był i zabugowany był straszliwie), 2.4, 2.5, 3.1, wszystkie one miały, takie czy inne, problemy ze stabilnością(wiem, wiem, ze nie u wszystkich) zwłaszcza na początku.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2010, 07:21:44 wysłana przez Liveon »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 09, 2010, 12:03:10 »
    A mnie zaczął mod crashować, a właściwie cały WB/SP(multi, o dziwo, trzyma się dzielnie, na szczęście), po wprowadzeniu tej najnowszej łatki(1.134)-wywala na pulpit bez ostrzeżeń i bez jakichś konkretnych/zauważalnych prawidłowości.
     Coś czuję, że bez reinstalki(jeśli to kwestia nie wykrywania wersji patchy przez Steam) , albo patcha do patcha  lub patcha do moda się nie obejdzie, w każdym bądź razie chwilowo(mam nadzieję)SP&PoP wędruje znów na półkę.
    Notabene; PoP 2.0(tak, tak, taki też był i zabugowany był straszliwie), 2.4, 2.5, 3.1, wszystkie one miały, takie czy inne, problemy ze stabilnością(wiem, wiem, ze nie u wszystkich) zwłaszcza na początku.

Najnowsza łatka?Nie wiedziałem...poza tym mod jest pod 1.132.
    Osobiście posiadam tą łatkę ale po zainstalowaniu PoP numerek zmienił się na  1.131.Trochę to dziwne, ale nie przeszkadza mi to puki gra się nie sypie:]

Co do tych Waszych "bugów", "crash'ów", "CTD", itp.
    Swego czasu miałem podobne problemy, ale znalazłem coś takiego.
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,131274.0.html
    Trzymajcie się ściśle instrukcji a zadziała.

Powodzenia!
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2010, 12:14:08 wysłana przez ałtsajder »

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #38 dnia: Grudnia 09, 2010, 15:02:53 »
    Hmmm. To dziwne, że Wam chodzi dobrze. Przeinstaluję moda, bo nie daję rady grać w takie coś. Co kilka minut wywala WB :S.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Morgred

• Użytkownik
    Odp: Prophesy of Pendor 3 - Warband v1.132 - SP
    « Odpowiedź #39 dnia: Grudnia 09, 2010, 17:42:14 »
    Czy ja cos źle zrobiłem ?

mam wb po polsku wersja 1.132

zainstalowałem pendor i po wejsciu do gry.... wszystkie miasta noszą nazwy z nativa, to samo z lordami -.-

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Grudnia 09, 2010, 17:59:02 »
    Czy ja cos źle zrobiłem ?

mam wb po polsku wersja 1.132

zainstalowałem pendor i po wejsciu do gry.... wszystkie miasta noszą nazwy z nativa, to samo z lordami -.-

Zanim zaczynasz poszukaj!
    Jeżeli i to sprawi Ci problem to zmień język na angielski i włącz grę!

Offline huth

« Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 10, 2010, 17:58:22 »
    Wyszedł patch > http://www.filefront.com/17630313/PoP32_Patch_1a.rar
    Niestety niekompatybilny ze wcześniejszymi sejwami
    Do wstępniaka dodany changelog

Zaktualizowałem też FAQ, dodałem instrukcję do formacji.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Grudnia 10, 2010, 19:10:55 »
    Wyszedł patch > http://www.filefront.com/17630313/PoP32_Patch_1a.rar
    Niestety niekompatybilny ze wcześniejszymi sejwami
    Do wstępniaka dodany changelog

Zaktualizowałem też FAQ, dodałem instrukcję do formacji.

Co kur...?Nowa gra?Czy warto?Może i spróbuję, ale mam nadzieje, że to ostatnia taka wstawka wymagająca nowej gry...

Offline huth

Odp: Prophesy of Pendor 3 - Warband v1.132(1.134 z patchem) - SP
    « Odpowiedź #43 dnia: Grudnia 10, 2010, 19:20:45 »
    heh, patch naprawia wszystkie znane bugi i niby nie ma być następnego, ale różnie to bywa :)
    Myślę, że następnego nie będzie i skończy się na jednym tak jak w wersji na M&B

Offline Reger26

• Użytkownik
    Odp: Prophesy of Pendor 3 - Warband v1.132(1.134 z patchem) - SP
    « Odpowiedź #44 dnia: Grudnia 10, 2010, 19:27:19 »
    Jak to nie bedzie? Czyli wiekszosc pancerzy i broni z podstawki nigdy nie zagosci w warbandzie?