| Turniej Kawaleryjski 2 vs 2
Wczoraj, tj. 25 kwietnia 2014 odbył się turniej kawaleryjski 2 vs 2, w którym wystąpiły dwa teamy asygnowane przez 4pp: TeamName, z Rizzetem i Kamidasem w składzie i TeamName1, z Adrianoxem i Iwomichem. Sam turniej wygrał Archerisgayformajestic z Archerem i Gammeltoe w składzie. TeamName najpierw wygrał z YoloBros 3:2, aby przegrać w 1/8 finału 3:1 z Fratres in Gloria, z Lothbrokiem i Piccolominim. TeamName1 natomiast przegrał pierwszy mecz z Well, w którego składzie byli Griff i Paulin, 3:1. Przeprowadziłem również wywiady z uczestnikami turnieju z Czwórki: Rizzetem, Kamidasem, Adrianoxem i Iwomichem. Przeprowadzę dzisiaj wywiad z rotmistrzem Rizzetem, dowódcą Szwadronu Kawalerii, członkiem zespołu TeamName i członkiem reprezentacji Polski w Napoleonic Wars Cavalry Nation Cup.
AdamOr: Witaj Rizzet, jak wrażenia po turnieju?
Rizzet: Bardzo pozytywne, szczególnie, że to pierwszy kawaleryjski turniej od paru miesięcy - jak zawsze organizatorzy stanęli na wysokości zadania
AdamOr: Co sądzisz o Waszych przeciwnikach na Cav 2 vs 2?
Rizzet: Muszę przyznać, że w tej edycji turnieju poziom był niezwykle wyrównany. W pierwszej fazie wyrzuciło mnie z serwera i pomimo mojej kilkuminutowej nieobecności drużyna przeciwna poczekała, aż wrócę (chociaż nie musieli), co pozytywnie mnie zaskoczyło.
AdamOr: Jak się grało z Kamidasem?
Rizzet: Współpraca z nim to czysta przyjemność. Niejednokronie udało mu się w pojedynkę wygrać rundę na naszą korzyść.
AdamOr: Jak zapatrujesz się na wynik TeamName1, którzy odpadli w pierwszym meczu, przeciwko silnemu Griffowi i Paulinowi?
Rizzet: Drużyna Iwomicha i Adrianoxa trafiła na o wiele silniejszych przeciwników niż my, więc nie oceniałbym ich przegranej zbyt surowo. Jestem pewien, że następnym razem pokażą, na co ich stać :)
AdamOr: Jak sądzisz, czy Polska wygra jutro finał Cavalry Nation Cup z Francją?
Rizzet: Zobaczymy :)) Staram się nie myśleć o wyniku na zapas, a jedynie dać od siebie 100% w jutrzejszym spotkaniu.
AdamOr: Kogo chcesz z tego miejsca pozdrowić?
Rizzet: Pozdrawiam wszystkie osoby wspierające naszą reprezentację. Nie zapomnijcie odśpiewać jutro marsylianki przed meczem.
AdamOr: Dziękuje za wywiad.
Rizzet: Bajo
Przeprowadzę dzisiaj wywiad z brygadierem Kamidasem, członkiem zespołu TeamName i członkiem reprezentacji Polski w Napoleonic Wars Cavalry Nation Cup.
AdamOr: Witaj Kamidas, jak wrażenia po turnieju?
Kamidas: Musze powiedzieć, że było naprawde przyzwoicie tylko było lekkie nieogarnięcie ze strony ogarnizatorów.
AdamOr: Co sądzisz o Waszych przeciwnikach na Cav 2 vs 2?
Kamidas: Przeciwnicy na tym turnieju nie byli prawdę mówiąc słabi, my z Rizzetem trafiliśmy na przeciwników z średniej półki w 1 rundzie już było blisko przegranej bo było 2:1 dla przeciwnika ale udało nam się później ugrać aż do 3 rundy. Następni przeciwnicy już okazali się troche słabszymi od tych pierwszych, ale jednak tak się poczuliśmy pewnie, że jak było 2:1 dla nas to zaczeli grać tak teamwork'owo że zdobyli 2 wygrane rundy pod rząd.
AdamOr: Jak się grało z Rizzetem w teamie?
Kamidas: Z Rizzetem grało mi się naprawde dobrze, tylko niestety miał podczas jednej z rund poważne problemy z pingiem i odznaczało się to na stylu jego gry.
AdamOr: Jak sądzisz, czy Polska wygra jutro finał Cavalry Nation Cup?
Kamidas: Wszystko okaże się jutro, ale obiecuję że spróbujemy ten mecz zagrać ze wszystkich możliwych sił.
AdamOr: Kogo chcesz pozdrowić na koniec wywiadu?
Kamidas: Pozdrawiam mame, tate, dziadka, babcie, prababcie, pradziadka, siostre, brata i 4pp i reprezentacje polszy na piechocie i na cav. (pis. oryginalna)
Kamidas: Dzięki.
Przeprowadzę dzisiaj wywiad z Grenadierem Adrianoxem, członkiem TeamName1 i członkiem reprezentacji Polski w Napoleonic Wars Cavalry Nation Cup.
AdamOr: Witaj Adrianox, jak wrażenia po turnieju?
Adrianox: Całkiem nieźle, troszeczkę przykro, że nie przeszliśmy chociaż do 2 rundy ale okej :) .
AdamOr: Co sądzisz o Waszych przeciwnikach na Cav 2 vs 2, a byli nimi Paulin i Griff.
Adrianox: Jeśli mam być szczery... Paulin jest według mnie troszeczkę słaby, ponieważ w 1 rundzie ścisnąłem i Griffa i właśnie Paulina sam. A co do Griffa..Griff to Griff :) Cały czas go pilnował, żeby za przeproszeniem niczego nie spierdolił, więc trudno określić. Reasumując Paulin ssie a Griff jest bardzo dobrym graczem.
AdamOr: Jak się grało z Twoim partnerem z teamu - Iwomichem?
Adrianox: Hm... Ciężko to nazwać teamplayem, oczywiście nie chcę tu ujmować Iwomichowi, tylko niestety grał troszeczkę zbyt agresywnie, mogliśmy poczekać, co nie zmienia faktu że jest bardzo dobrym graczem :) .
AdamOr: Co sądzisz o Waszych towarzyszach, TeamName, którzy odpadli w 1/8 finału?
Adrianox: Co tu dużo gadać.. Grają świetnie :), z tego co rozmawiałem z Kamidasem to niestety Rizzet miał pingi, a poza tym ich przeciwnicy mieli dużo farta bo przeżywali po 2-3 ciosy.
AdamOr: Jak sądzisz, czy Polska wygra jutro finał Cavalry Nation Cup?
Adrianox: Oczywiście, że tak, bo jesteśmy najlepsi, Polsza Stronk!!!
Adrianox: Pozdrawiam mame, całe 4pp i kolegów z Reprezentacji Cav.
Adrianox: Dziękuje serdecznie.
Przeprowadzę dzisiaj wywiad z Gefrajterem Grenadierów Iwomichem, członkiem TeamName1 i członkiem reprezentacji Polski w Napoleonic Wars Cavalry Nation Cup.
AdamOr: Witaj Iwomichu, jak wrażenia po turnieju?
Iwomichu: Słabo. Odpadliśmy w pierwszej walce, bez jakichkolwiek osiągnięć.
AdamOr: Co sądzisz o Waszych przeciwnikach na Cav 2 vs 2, a byli nimi Paulin i Griff.
Iwomichu: Dziwny duet. Widać było od początku, że to Griff jest głownym carry. Kiedy chcieliśmy odciąć Paulina i potem go dobić od razu uciekał i nie próbował atakować. Griff to bardzo dobry gracz i dlatego myślę, że nawet sam by nas pokonał, gdybyśmy podjeżdżali pojedynczo.
AdamOr: Jak się grało z Twoim partnerem z teamu - Adrianoxem?
Iwomichu: Dobrze grał, lepiej ode mnie. Kiedy ja berserkerowałem i wjeżdżałem jak idiota próbując za wszelką cenę kogoś zabić, on potrafił zachować zimną krew i albo mnie uratować albo przynajmniej nie ginąć ze mną. Z tym że czasami za często :) .
AdamOr: Co sądzisz o Waszych towarzyszach, TeamName, którzy odpadli w 1/8 finału?
Iwomichu: Śmieszna sprawa. Rizzeta wyrzucało co chwilę i Kamidas musiał grać sam. Nie oglądałem tego, ale podobno było śmiesznie kiedy przeciwnicy regularnie przeżywali 2 trafienia. Fajnie musiało być. Team był dobry ale internety nie sprzyjały.
AdamOr: Jak myślisz, czy Polska wygra jutro finał Cavalry Nation Cup z Francją?
Iwomichu: Wszystko zależy od nas. :). Mamy bardzo duże szansy gdyż jako jedyna repra gramy hcav. Francuzi nie są raczej aż tak przyzwyczajeni do gry vs cały team kirasjerów, a nawet gdyby... To będzie fajnie. ;P
Iwomichu: Kamidasa mojego kotka i Rizzeta mojego węgielka. Oraz Adrianoxa bo tak. ;D
Iwomichu: Baj ;D
Groupfighting piechoty 5 vs 5 Dzisiaj, tj. 26 kwietnia, odbędzie się drugi Groupfighting Tournament piechoty 5 vs 5, w którym wystąpi team asygnowany przez Czwórkę. Jego kapitanem jest Rome, który najprawdopodbniej niestety nie będzie mógł przybyć na ten turniej, a pozostałymi asygnowanymi do gry graczami są: Michał Warszawiak, Adrianox, Iwomichu, Kamidas, Rizzet i Lancer. Pierwszy mecz zagrają z Team Gordon 2, więc życzmy im powodzenia :D .
napisał AdamOr grafika by VEINRUS
| |