Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Betatesty i download  (Przeczytany 11918 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ranalf

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Betatesty i download
    « Odpowiedź #30 dnia: Listopada 21, 2010, 23:49:38 »
    Amorku mój kochany...
    Pochlebia mi, że znawca uzbrojenia średniowiecznego nie ma zbyt poważnych sprzeciwów wobec mojej zbroi (czyt. przerobionej z dwóch modeli) ;D , wręcz przeciwnie.
    Jeśli chciałbyś widzieć jakieś poprawki pod tą aktualną zbroję, zrób screena i zaznacz do poprawy.

PS: Oczywiście jeśli Glaedr się zgodzi.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2010, 09:58:19 wysłana przez Ranalf »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #31 dnia: Listopada 22, 2010, 07:53:59 »
    Mówisz jakbys ja samamu w czlosci wymodelowal i oteksturowal a nie skleił z 2 innych(Narfa chyba).
    Dziękuje wszystkim ludziom obecnym na testach, w szczególnosci możnym rycerzom z IPL. Przechodzac do setna, prosze o przysylanie swoich opinii oraz sugestii w tym temacie lub bezposrednio do mnie/Gleadra.
    PS. Co myslicie o moim skrypcie frontline? Czy udalo mi się wreszcie go zbalansowac?

Offline Ranalf

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Listopada 22, 2010, 09:43:23 »
    Może i to tak zabrzmiało lecz nie miałem namyśli mówiąc że ją sam zrobiłem :) Sam dobrze wiesz i miałeś tego świadom, że nie robię modeli tylko je przerabiam.
    Ja mam tego świadomość, że zbroja jest stworzona z dwóch osobnych (gotowych) modeli. Ale miło jest słyszeć jak ktoś jest zadowolony z czegoś.

PS. Poprawiłem Mat, specjalnie dla ciebie.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2010, 10:30:56 wysłana przez Ranalf »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Listopada 22, 2010, 11:18:33 »
    Zwyczajnie jestem zazdrosny bo ta skladana zbroja podoba sie wszystkim a nawet ja nie biegam w swojej zbroii :)
    Z tego co doswiadczylem na testach gra wydaje sie calkiem przyjemna. Mam pomysl jak poprawic udawanie trupa zeby wykluczyc chowanie sie w meshach budynków. Poprawie predkosci mieczy 2h i raczej balans bedzie.

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Listopada 22, 2010, 12:42:08 »
    Mat, ja nie wiem kto robił sam, kto sklejał od z innych części. Ja tylko oceniam efekt końcowy i poprawność historyczną z przymrugnięciem oka dla grywalności :P
    Więc nie miej mi za złe tego, że to oceniłem tak a to tak ;P Właśnie propos tych 2h broni... racja przyda się balans... A ten GrosseMesser jest spoko, można by tylko obniżyć ciutke prędkość i obrażenia by tak mocno nie kosił. ;]
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Rezor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Listopada 22, 2010, 13:59:14 »
    Sorry że mnie nie było. Mecz mieliśmy.

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Listopada 22, 2010, 14:03:11 »
    1.Dokładnie ten GrosseMesser potrzebuje balansu. Jest zdecydowanie za szybki i za dużo zadaje obr.
    2.Przeładowanie broni palnej jest za krótkie.
    3.Może mi się wydaje, ale Krzyżacy są lepsi od polaków.

To chyba wszystko odnośnie mojego marudzenia. Reszta jest ok.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Listopada 22, 2010, 17:26:28 »
    1.Dokładnie ten GrosseMesser potrzebuje balansu. Jest zdecydowanie za szybki i za dużo zadaje obr.
    Od tego są testy, teraz moja w tym głowa by nie był zbytnio uber.
    Też mnie to martwi, najlepiej byłoby wyłączyć możliwość poruszanie się podczas przeładowywania broni ale nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić. Za to mogę zwiększyć wagę i zmniejszyć atletykę artylerzysty aby nie mógł uciekać przez całą mapę.
    3.Może mi się wydaje, ale Krzyżacy są lepsi od polaków.
    O ile pamiętam Krzyżacy byli w obronie (oraz mieli Gleadra ;p), a przy ataku na miasto wymagana jest większa siła. Poza tym ich artylerzysta w mieście jest bardziej przydatny od lekkiej jazdy. Z tego co widzę statystyki jednostek są mniej więcej takie same a eq zbliżone.

Amoresso już nawet zazdrosnym być nie można :(

Co byście powiedzieli na nagranie jakiegoś filmiku na tym modzie? Bo wpadłem na pomysł na epicki scenariusz.

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Listopada 22, 2010, 17:43:06 »
    Mi tam pasuje tylko sądząc po wczorajszej frekwencji, nie będzie nas dużo, a szkoda (po co ja się wypowiadam o frekwencji, jak mi "TAB" wysiadł).

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Listopada 22, 2010, 21:11:03 »
    Mi tam pasuje tylko sądząc po wczorajszej frekwencji, nie będzie nas dużo, a szkoda (po co ja się wypowiadam o frekwencji, jak mi "TAB" wysiadł).
    Bo nie trzeba było być, jak napiszą, ze "trzeba" to frekwencja skoczy. Ale nagrywanie filmików to raczej nie sprawa dla testerów chyba, że: a) zgodzą się i z własnej woli przyjdą b) tak przy okazji nie przerywając testów się to zrobi. Tak poza tym to:
    Też mnie to martwi, najlepiej byłoby wyłączyć możliwość poruszanie się podczas przeładowywania broni ale nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić. Za to mogę zwiększyć wagę i zmniejszyć atletykę artylerzysty aby nie mógł uciekać przez całą mapę.
    To jeszcze nic c tym nie zrobiłeś :o. Nie mam nic złego na myśli ale było napisane, że lekka piechota uniemożliwi ucieczkę dla strzelców przeciwnika, kiedy pierwszy raz grałem, sądziłem, że to z braku testów, czyżbym się mylił? A co do stania, nie możesz zobaczyć jak to z kuszą jest zrobione (ew. zapytać się kogoś kto to zrobił?)?

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #40 dnia: Listopada 22, 2010, 21:20:22 »
    Co do Twoich ostatnich pytań: ta beta była krótka i przejściowa - miała tylko sprawdzić nowe itemki i mapę. Do bety, na którą powinno przyjść około 50 osób wszystko będzie zbalansowane (Grosse Messer będzie o wiele wolniejszy, hakownica będzie ważyć dużo więcej co spowolni strzelca, zwiększy się wagę płytówek, zmieni się statystyki jednostek). Także nie martwcie się, następna beta będzie już taka jak trzeba.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Listopada 22, 2010, 21:34:34 »
    To jeszcze nic c tym nie zrobiłeś :o. Nie mam nic złego na myśli ale było napisane, że lekka piechota uniemożliwi ucieczkę dla strzelców przeciwnika, kiedy pierwszy raz grałem, sądziłem, że to z braku testów, czyżbym się mylił? A co do stania, nie możesz zobaczyć jak to z kuszą jest zrobione (ew. zapytać się kogoś kto to zrobił?)?
    Jeżeli odpowiada ci żeby rusznice przeładowywało się jak kusze da się zrobić innego wyjścia nie znam. Już napisałem do Tula, on jest cudotwórcą i pewno zna prostą komendę zmieniającą WB na M&B5 ale nie chce się nią zwyczajnie podzielić :)
    A na kręcenie filmiku nakręcam się coraz bardziej, niestety do mojej epickiej wizji będzie potrzeba trochę osób.

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Listopada 23, 2010, 13:00:45 »
    Ja będę podczas kręcenia filmu, więc już jedną osobę masz.

Offline Lord Typhoon

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • a.k.a. Tajulek
    « Odpowiedź #43 dnia: Listopada 26, 2010, 21:47:57 »
    Zgłaszam się. ;)

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #44 dnia: Grudnia 07, 2010, 21:55:19 »
    Czy wiadomo już cośna temat tych beta-testów? Czy też zostały zaiweszone? Nie chcę zbytnio spekulować :)
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl