Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Knights the Last Battle  (Przeczytany 18363 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Odp: Knights the Last Battle
    « Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 30, 2010, 14:04:09 »
    Mod już doczekał się wersji 2.2. Jeśli chodzi o spolszczenie to mod niewiele zmienia w rozgrywce oprócz głównie dodania dyplomacji, ja używam spolszczenia z moda1257 bo tam też jest przetłumaczona dyplomacja. Nie można jedynie polegać na wypowiedziach towarzyszy bo np. chyba Paulo jest dobrym kusznikiem, nie ma nic związanego z leczeniem a gada jak Jaremus z nativa. Jeśli trzcionka w modzie wam nie odpowiada to wystarczy w \Mount & Blade Warband\Modules\Knights the last battle-2\Data wykasować font_data.xml a z \Mount & Blade Warband\Modules\Knights the last battle-2\Textures wykasować font.dds i czcionka będzie taka jak w nativie.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2010, 17:04:15 wysłana przez Araden »
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline duch

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 06, 2011, 18:19:32 »
    a ja nie widzę linka do pobrania ;/

EDIT:
    mam

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 22, 2011, 15:37:58 »
    Odkopuję temat by przekazać wiadomość że mod nie jest martwy i właśnie trwają prace nad nową wersją 2.3 podmieniającą przedmioty i mapę. Możliwe że będzie coś więcej, ale ze screenów tego nie widać.
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,144903.15.html
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline michun2521

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Lutego 17, 2013, 10:20:48 »
    Witam, wiecie może jak poradzić sobie z brakiem jakichkolwiek napisów włącznie z napisami menu ?
    nie mam nic, jakieś dwa przecinki jakby tylko...

ok już sobie poradziłem, wystarczylo usunąć  z \Mount & Blade Warband\Modules\Knights the last battle-2\Textures wykasować font.dds
    tak jak Araden napisał

pytanie mam inne teraz
    czy w tym modzie jest jakaś muzyka ??
    bo strasznie cicho
    « Ostatnia zmiana: Lutego 17, 2013, 10:51:52 wysłana przez michun2521 »

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #19 dnia: Lutego 17, 2013, 12:36:32 »
    Muzykę trzeba pobrać osobno, jest link na głównej stronie downloadu, jako Musical mod.

http://depositfiles.com/files/mdxb1hp8t

Proszę, link do paczki z muzyką. Instalacja polega na skopiowaniu plików do folderu Knights the Last Battle/Music

Mam nadzieję, że pomogłem.
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline michun2521

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Lutego 17, 2013, 14:53:38 »
    Muzykę trzeba pobrać osobno, jest link na głównej stronie downloadu, jako Musical mod.

http://depositfiles.com/files/mdxb1hp8t

Proszę, link do paczki z muzyką. Instalacja polega na skopiowaniu plików do folderu Knights the Last Battle/Music

Mam nadzieję, że pomogłem.

Pomogłeś
    Dziękuje bardzo kolego :)

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 25, 2014, 18:45:11 »
    Coś mało popularny ten mod tutaj. A szkoda, bo jest godzien uwagi. Wersja 2.3 oczywiście już się pojawiła, ale z tego co się orientuję to nic specjalnego się teraz nie dzieje. Download - http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,219723.0.html

Moje spostrzeżenia? Na pierwszy rzut oka zauważyłem niezłą grafikę, zarówno mapa jak i przedmioty czy konie są bardzo ładnie wykonane. Nowe animacje czy okrzyki bitewne czynią grę bardzo przyjemną. Jakoby małą niedoróbką jest, że Niemcy wiwatują ze zwycięstwa po francusku, ale akurat mi to nie przeszkadza, gram po stronie Francji ;) Nie wiem dokładnie czy twórcy kontynuują prace nad modem, ale jest obecnie doprowadzony do stanu jak najbardziej grywalnego tylko wymaga niewielkich poprawek, z tego co na razie spostrzegłem... ;) Polecam zagrać, choć lepsze mody bez wątpienia są to ten zasługuje na danie mu szansy :)

Offline pieniek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 25, 2014, 19:19:41 »
    Bardzo fajny mod. Polecam!!!

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 25, 2014, 19:32:06 »
    Bardzo fajny mod. Polecam!!!
    odkopujesz ten stary temat tylko po to by to napisać (osobiście moda nie polecam ma parę niemiłych bugów z tego co pamiętam)

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 25, 2014, 20:16:26 »
    Odkopałem to ja ale wyraziłem opinię więc problemu nie powinno być ;)

A grałeś w którą wersję moda? Na tej 2.3 gram już trochę, niezbyt długo ale póki co zbyt wielu bugów nie zauważyłem.

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 25, 2014, 21:06:18 »
    a pardon nie zauważyłem a wersje moda grałem nwm którą ale na pewno nie 2.3

Offline dothis

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 26, 2014, 14:22:20 »
    A jest tam polska wersja językowa? Mam na myśli jakieś spolszczenie :P

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 26, 2014, 14:48:42 »
    modów nie fabularnych się nie spolszcza bo nie ma po co (każdy zna podstawy angielskiego i matematyki i obliczy sobie że harden(wzmocniony)jest lepszy od worn(zużytego) to taki przykład i pytanie czy mod jest spolszczony ma zwykle negatywną odpowiedź (w sensie odmowną)

Offline dothis

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 26, 2014, 19:46:26 »
    Hmm, tu mnie zaskoczyłeś Adrianie. Wydawało mi się, że ten mod jest fabularny, ale chyba najwidoczniej nie umiem czytać.

Szukam właśnie takich modów, jak np. Prophesy of Pendor. Poświęciłem mu sporo cennego czasu z mojego życia i nie żałuję. Mod godny uwagi. Szukam podobnych, przy których nie będzie mi się nudziło. Modów, które będę mógł odkrywać na nowo od początku. Możesz coś godnego polecić? :) Byłbym wniebowzięty gdybyś uderzył w epokę wikingów.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 26, 2014, 20:34:45 »
    Moim zdaniem ten mod wymaga jeszcze bardzo wiele pracy, żeby go doszlifować, a i tak trzeba by było powrzucać mnóstwo feature'ów, żeby dorównał najlepszym. Generalnie mody z tego okresu mają jakoś bardzo trudno, oprócz tego jest nadal robiony Age of Change ii(to trochę późniejszy okres), kompletnie tandetny chiński 16th century, Renaissance upadł i chyba tylko ten jakiś francuski o Joannie ma jakąś przyszłość. To już PoPa można uznać za lepszego moda z klimatem XV wieku niż ten :P
    Kurczę akurat jak chcę wejść na forum talewordls po długim czasie, to strona padła... wth

Dothis <- zobacz ranking modów, choć według mnie Floris wcale nie jest taki super jak ludzie uważają, imho najlepsze mody na WB to Brytenwalda(imho to powinien być płatny dodatek), Silverstag, Light&Darkness i TLD jak go już spatchują. Ale nie grałem w mody od Acosmo oraz w Perisno i Phantasy Calradia, a te szybko zystały popularność. Poza tym są mody, które może nie są jakieś super, ale są ciekawe, chociażby mody amerykańskie od Gabrilduro, SoD, Blood and Steel