Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nowy patch - 1.131!  (Przeczytany 12989 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Veo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Nowy patch - 1.131!
    « Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 31, 2010, 06:34:22 »
    Camp Follower przetłumaczyłbym jako czeladź obozową.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 31, 2010, 09:14:54 »
    Czy mi się wydaje, czy w wersji 1.131 mod Diplomacy jest już standardowo użyty? Edytując i przenosząc z MS dla wersji 1.126 na 1.131 zauważyłem wiele linii dialogowych bardzo podobnych, często takich samych lub bardziej rozbudowanych w najnowszej wersji Warbanda.

Offline krzysioo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 31, 2010, 10:01:03 »
    Widze za jest patch na ktorym ja juz troche gram ,w jednym poscie pisalem o wywalaniu w pulpit na windows viscie 32 bit,wiec jak ktos ma taki system i gra w warbanda niech da znac czy mu tez wywala itp bo moze cos z tym patchem jest nie tak.
    A co do rozgrywki tzn co do nuty nowej cos tam nowego uslyszalem jakies 2 chyba:P

Niestety, na komputerze którego używam do grania jest Vista, też 32-bit. U mnie wszystko działa, ani razu mnie nie wywaliło do pulpitu.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 31, 2010, 16:28:31 »
    Mody na starszą wersje będą działały na tej wersji ?

chodzi mi o mod diplomacy

Diplomacy Mod wyszło również w nowej wersji 3.0 dostosowanej właśnie pod tą wersję Warbanda.
    Oto link:

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 31, 2010, 16:44:59 »
    Ten patch także "zbalansował" kopniaki. Od teraz nie można manewrować kamerą przy kopniaku, co praktycznie powoduje, że jest bezużyteczny. Świetna wiadomość dla piechociarzy, beznadziejna dla łuczników. Sam kopałem bardzo często, świetna taktyka - atak-kop-atak, czasem była to jedyna szansa na pokonanie kogoś... No, niestety...

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 31, 2010, 17:43:11 »

Widze za jest patch na ktorym ja juz troche gram ,w jednym poscie pisalem o wywalaniu w pulpit na windows viscie 32 bit,wiec jak ktos ma taki system i gra w warbanda niech da znac czy mu tez wywala itp bo moze cos z tym patchem jest nie tak.

Hej. Mam ten sam problem. Wywala mnie do pulpitu przy każdym 'rozlewie krwi'. Hide blood nic nie daje. Poza tym nie mogę też rozpocząć nowej gry - również sprowadza do pulpitu.

Liczę na szybką pomoc w wyjaśnieniu sprawy!

Pozdrawiam.
    - próba przeniesienia Wojny o Pierścień na silnik M&B!
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline mikio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Września 01, 2010, 14:24:26 »
    Gram na Vista 32-bit i nic nie wywala.
    Mam tylko problem z graniem na DX9 z włączonym wszystkim na maksa. Postacie się "rozmazują" i muszę przez to grać na DX7...

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Września 01, 2010, 14:38:13 »
    Hmmmm dziwne macie błędy, może driectX zainstaluj najnowszego. A co do visty to ja nie miałem z nią problemów...

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Września 02, 2010, 12:18:40 »
    Odświeżam - błąd z kickiem do descopu ma też mój kumpel na win7. U niego Hide blood zadziałało. U mnie dalej nic.
    - próba przeniesienia Wojny o Pierścień na silnik M&B!
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Września 03, 2010, 17:19:26 »
    Ja jak miałem w7 (i to do tego 64bit) to nie miałem problemu z odpaleniem gry (i nawet nie wywalało). A jest jakiś komunikat czy poprostu gra się wyłącza i tyle?

Offline atomicturist

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Września 03, 2010, 21:06:41 »
    U mnie chodzi stabilnie i nawet mody które miały humory na 1.127 przestały sprawiac kłopoty, poza AD1257.
    Co do bugów... Ruszam na oblezenie Suno, szleńcza misja bo jestem w mniejszości 1:2 a tutaj... Suno zasypane... Chatki wystaja spod ziemi, Swadianie usiłuja walczyc ale wystaja im głowy tylko, cześc stoi na reszcie murów a posiłki wychodzą z pod ziemi... Cokolwiek niepokojace...

Offline Tomecqi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Września 04, 2010, 20:25:25 »
    Wiecie mi wywala ,ale jak kilka razy wywali to potem jakos da sie grac,druga sprawa to jak gralem na directx-ie 7 tez mnie wywalalo,ostatnio zainstalowala mi sie aktualizacja do karty graficznej wiec moze cos pomoze bo na razie gram w multi  a single player odpuscilem zobacze co i jak po za tym porobilem troche w systemie pewnych rzeczy  po ktorym nie powinno byc problemu,nie bede opisywal bo za dlugie to,ale i tak wywalalo nie wiem szczerze co jest powodem takiego czegos.

Offline Tomecqi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Września 07, 2010, 19:41:42 »
    Ja jak miałem w7 (i to do tego 64bit) to nie miałem problemu z odpaleniem gry (i nawet nie wywalało). A jest jakiś komunikat czy poprostu gra się wyłącza i tyle?
    wiesz wywala normalnie i zauwazylem ze jak steam jest wlaczony nazwa problemu to BEX i po ktoryms razie normalnie da sie grac,a jak wlaczalem bez podlaczonego neta i steam nie dzialal wywalalo za kazdym razem i problem nazywal sie APPCRUSHER,wiec doszedlem na razie do wniosku ze bez podlaczenie do steama nie da rady grac potem jak zatrybi to mozna neta odlaczyc bo nie wywala ale to po jakims 3 4 razie.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #28 dnia: Września 07, 2010, 19:48:03 »
    Potwierdzam zdanie Shakyora. Mam windows 7 64bit na laptopie i działa bez problemu.

Offline Tomecqi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Września 09, 2010, 12:33:34 »
    Na stronie cd projektu jest o problemach technicznych,tam napisane jest ze wlasnie uzytkownicy windowsa visty i karty z serii nVIDII  moga miec problem z zakonczeniem pracy warbanda i lotem w pulpit.

http://www.cdprojekt.pl/support/article/3035/2495/Gra_niespodziewanie_konczy_dzialanie_wywolujac_komunikat_o_bledzie_Windows_Vista_nVidia_GeForce

to jest link tam sobie obczajcie co i jak i moze wtedy  bedzie dzialalo poprawnie,pozdro.