Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Legalizacja krolestwa, strona techniczna i merytoryczna.  (Przeczytany 4534 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kormo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • All the light makes the shadow...
    Odp: Legalizacja krolestwa, strona techniczna i merytoryczna i inne
    « Odpowiedź #15 dnia: Września 12, 2010, 08:32:12 »
    Łoż kur... mać! Tematów o królach, państwach, prawach i innych pierdołach składających się na władzę jest !19! podczas gdy mogłyby być tylko 2-3. Tak więc by nie zaśmiecać naszego cudownego forum nowym tematem zapytam się tutaj.
    Mam problem z tym, że chciałbym przejąć królestwo Nordów, ale z tego co pisało w tych 19 wątkach już wiem, że się nie da. Chciałbym więc zdobyć je siłą, zatrzymując jednak przy sobie wszystkich jarlów. Ogółem mój plan jest taki, że jak na wojnie zdobędziemy jakiś zamek położony w miejscu łatwym do obrony to wypowiedzieć wtedy królowi posłuszeństwo, zdobyć ten zamek (a właściwie po prostu do niego wjechać). Wtedy założył bym własne państwo (oczywiście mając sporo prawa do rządzenia). Jednak kilku rzeczy nie wiem:
    • Mianowicie chciałbym przekabacić na moją stronę króla Ragnara (mając z nim wysokie relacje) bo wtedy państwo zostałoby bez władcy, a ja zyskałbym potężnego sojusznika. Pytanie brzmi - czy da się?
    • Drugie pytanie dotyczy lojalności moich żołnierzy wobec mnie i wobec państwa. Czy jeśli otwarcie wypowiem Ragnarowi posłuszeństwo to czy obrońcy zamku i sam zamek zostanie ze mną, czy raczej mam spisać zamek na straty (choć tego ym nie chciał bo jest to wyśmienita twierdza położona na granicy ze swadią) i zabrać stamtąd ludzi do kompanii?
    • I jeszcze apropo żonki... Mam tylko jeden zamek i jeśli przejdzie on na stronę Nordów to co się stanie z moją żoną podczas tego kryzysu? Czy przyłączy się do mojej kompanii, wróci do rodzinki by tam odsiedzieć karę, za to, że poślubiła zdrajcę (:P) czy może będzie dryfować w czasoprzestrzeni do czasu zdobycia innego zamku?
    Na razie to wszystko, oczekuję szybkich odpowiedzi. No to do przeczytania :P

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Września 13, 2010, 11:43:47 wysłana przez Kormo »
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: Legalizacja krolestwa, strona techniczna i merytoryczna.
    « Odpowiedź #16 dnia: Września 12, 2010, 11:25:31 »
    Co do 2 i 3 nie wiem, ale w 1 nie przekabacisz króla , bo nie ma z nim opcji dialogowej.
    (click to show/hide)

Offline karols11

• Użytkownik
    • Z przyjemnością pomagam
    « Odpowiedź #17 dnia: Września 20, 2010, 14:01:29 »
    Mam pytanie:

1. Zdobyłem 6 towarzyszy kompanii, którzy byli wypisanii jako szlachcice. Mam całkiem niezlą armię Swadian. Teraz jeśli chcę przejąć Swadie, powinienem zacząć ich podbijać, a gdy już podbije jakieś miasto, zacząć rozsyłać moich towarzyszy po różnych innych miastach? (A jeśli mam ich rozsyłać to jak).

Pozdrawiam.
    "Sięgnij pochwy swej, i miecz dobądź z niej. Ugodź w serce wroga nim, niech pamięta kim tyś był. Niech przemilczy tysiąc lat, niech z popiołow wstanie znów, by zemsty zaznać słodki smak i pokonać wielki ból."

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #18 dnia: Września 20, 2010, 19:03:08 »
    Wchodzisz do menu oddziału (po prawej masz listę), wybierasz np Matheld (szta... lachetka;) ), gadasz z nią, "czy mógłbym sie Ciebie o cos spytać?", czy cos w tym stylu, masz opcje o kompanii, wywiad w środowisku, gloryfikacja siebie jako króla. UWAGA! jeśli masz w druzynie osoby nielubiące się, to jesli wyslesz jednaz nich w celu głoszenia swojej chwały, to druga będzie siedąsać i pod tym wzgledem masz ja "straconą", więc jeśli wysyłąsz Lezalita w celach propagandowych, to Matheld wyślij na wywiad, potem, jak wróci (możesz ja dla pewności przytrzymać z boku - nie mam miejsca, wróć za kilka dni) to wyślesz w celach propagandowych.

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    « Odpowiedź #19 dnia: Września 20, 2010, 21:31:04 »

No i powinieneś zacząć rozsyłać kompanów przed zdobyciem tego zamku... Wtedy lordowie już będą wiedzieli, że nadajesz się na władcę i chętniej się będą do ciebie przyłączać. Zaoszczędzisz też dzięki temu na czasie bo bez dużego prawa do rządzenia królowie potraktują cię niepoważnie i zgniotą cię jak namolną muchę. Lepiej więc proces zacząć wcześniej.

Pozdrawiam!
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline karols11

• Użytkownik
    • Z przyjemnością pomagam
    « Odpowiedź #20 dnia: Września 22, 2010, 16:22:14 »
    Jak najszybciej zdobyć punkty "prawa do rządzenia" ?
    Znam tylko 2 sposoby:

1)Rozsyłać towarzyszy po innych królestwach.
    2)Zawierać pokój z państwami z którymi mamy wojne.

Zna ktoś jeszcze jakieś sposoby?
    "Sięgnij pochwy swej, i miecz dobądź z niej. Ugodź w serce wroga nim, niech pamięta kim tyś był. Niech przemilczy tysiąc lat, niech z popiołow wstanie znów, by zemsty zaznać słodki smak i pokonać wielki ból."