Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Marszałek - co i jak ?  (Przeczytany 11012 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Degren

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Marszałek - co i jak ?
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 26, 2010, 15:18:52 »
    Z ostatnim patchem garnizon się respawnuje nawet gdy miejscowość jest podbita przez gracza.

Najlepiej jeżeli wygrasz oblężenie (jak masz własne królestwo), nie oddawać zamku/miasta żadnemu wasalowi ani sobie. Zamek czy miasto przez jakiś czas nie może mieć władcy, dzięki czemu garnizonem morze zarządzać każdy.

Eee... po hooya? Wasalowie i tak tworzą garnizon tylko jeśli miasto jest ich.
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Chaos, świnki i pijany grabarz - bo mrok nie zawsze jest poważny.:D

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 26, 2010, 16:47:41 »
    ja kiedyś dostałem zamek z 250 osobowym garnizonem :d

Co za bzdura! Niemożliwe. Nikt ci nie da żołnierzy, sam ich tam musisz umieścić. W becie na 100% tak było, i moim zdaniem teraz też tak jest, bo parę zamków już mam i do żadnego nikt mi ludzi nie przydzielał. Marszałek może robić naprawdę dużo, a jeżeli do tego masz dobre stosunki z królem, to właściwie ty jesteś władcą.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 26, 2010, 17:07:55 »
    Dostaje się, dostaje. Sam miałem niespodziankę za pierwszym razem jak dostałem zamek i nagle mi z konta 2000 uciekło na żołd garnizonu jaki dostałem już wraz z zamkiem. ;]

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 26, 2010, 19:06:29 »
    A ja mam ~5 zamków bez wasala (nie chcę dawać Montewarowi zamku, ma tylko 255 renomy, a zamki przyznaję jeśli ktoś ma co najmniej 300) i każde po ~40 ludzisk... chociaż... dawno nie patrolowałem ich, walczę z Vaegirami.

PS czyli offtopic...
    Ostatnio coś mi się z Warbandem spieprzyło i najczęściej w walce wyłącza mi się monitor lub "Poza zakresem pracy". Wkurzające to bo już 5 razy zdobyłem Reyvadin, a tutaj BAH! i koniec... wcześniej było wszystko w porządku, mam słabego kompa, ale wcześniej walczyłem z +120 fps, a teraz taka buba...
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Offline LiYuan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 26, 2010, 19:17:43 »
    Dostaje się garnizon. Ja tak miałem kilka razy, że dostałem garnizon w sile 200 chłopa [nie ja oblegałem zamek, po prostu się doczepiłem do szturmu]

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #20 dnia: Lipca 26, 2010, 20:14:10 »
    A co za różnica ile lord ma renomy?
    (click to show/hide)

Offline Colder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 26, 2010, 20:31:28 »
    "Z ostatnim patchem garnizon się respawnuje nawet gdy miejscowość jest podbita przez gracza."
    Ee co ?
    Ja mam najnoweszego patcha i 0 garnizonu....

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 26, 2010, 23:23:04 »
    Ja tak samo, a z każdym zamkiem mam ~40 ludzi w garnizonie. Potem oczywiście jak jakiemuś lordowi oddam to, np. Sargoth Claisa ma teraz garnizon z 300 ludzisk.

Jaka różnica? Przede wszystkim - im mniej renomy tym mniej ma ludzi w oddziale i jest bardziej zdradliwy, dlatego jak mam własne królestwo to mam mały przelicznik - 200 renomy = wieś, 300 r. = zamek i 600 r. = miasto. Czyli np. Clais mając 800 renomy ma miasto i wieś, a Montewar mając 255 ma jedną wieś. Choć mam tyle miejscowości że każdy mógłby mieć własny zamek. ;)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Lipca 27, 2010, 09:38:03 »
    Naprawdę dostajesz chłopa do każdego zamku??? Zdaje się, że za dużo nołlajfię w multi :( Przyjrzę się blizej singlowi, podobno po ostatnim patchu jest naprawdę niesamowity.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Lipca 27, 2010, 11:55:10 »
    Ostatni patch jest o wiele lepszy. Przynajmniej mi dodać "Accompany" kompani do sojuszniczego oddział, więc nie musimy klikać za marszałkiem, tylko raz i możemy iść po herbatkę.:D No, własny interes jest fajny (takie lenno, ale nie dostajesz miasta tylko zyski).
    Tak, do każdego, ale po ~40, a nie 200... nawet do Curaw dostałem tylko 49.