Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaką frakcją grasz?

Swadia
    Rhodoks
    Vaegirs
    Khergits
    Nords
    Rebelia

Autor Wątek: Jaką frakcją grasz?  (Przeczytany 84417 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline fnc

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Jaką frakcją grasz?
    « Odpowiedź #195 dnia: Maja 27, 2009, 00:43:14 »
    A ja uważam, że wszystko ma swoje zalety i wady. Dlatego też czasem zsiadam ze szkapy i idę tłuc na piechotę. jedyna wada to to że jak wysieka się grupkę przeciwnika czsem trza długo naginać do następnej. Ale wtedy wsiadam na habetę i sobie podjeżdżam. Ja tam lubię zmienność w grze. A każdy powinnien grać tak aby mu to pasowało a nie pod innych.

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #196 dnia: Maja 27, 2009, 07:04:02 »
    Ale wtedy wsiadam na habetę i sobie podjeżdżam.
      Jak byłem (w grze) w kryzysie finansowym, to posprzedawałem wszystko i kupiłem sobie możliwie najtańsze (i tak miałem ok. 50 lvl (nie pamiętam, bo jestem po formacie kompa ;0)), i wtedy miałem takiego konia na strzała. Bałem się, że jak wjadę w grupę ludzi rżnąć ich, to mi zaraz zabiją tego konia (a trochę dalej była inna grupa, do której chciałem dojechać), więc z niego zsiadłem, postawiłem kilki metrów dalej i sobie poszedłem walczyć. I co się stało? Niefartownie z tamtej strony zaatakowali mnie łucznicy/kusznicy (dobrze nie pamiętam)- jedna salwa i koń padł! Miałem wtedy okazję pograć sobie na piechotę. Jakoś nie spodobało mi się. Wiem, że koń ułatwia grę, ale granie na piechotę przy oblężeniach w zupełności mi wystarcza :)
    pozdro

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #197 dnia: Maja 27, 2009, 07:35:40 »
    No widzisz... a co do łatwizny chwilę pograłem na normalnych obrażeniach...uff... teraz czuję się jak prawdziwy szeregowy ^^...2 hity i leżysz już w 1 fali

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #198 dnia: Maja 31, 2009, 16:42:00 »
    Z tego co mi wiadomo to :
    -Nordowie=skandynawowie
    -Vaegirowie=słowianie
    -Sawadia=germanie
    -Rhodocy=frankowie
    -Khergici=mongołowie,tatarzy

Więc z oczywistych przyczyn najpierw grałem Vaegirami ale ich uzbrojenie mimo iż w prawdziwym świecie dało by im pewnego rodzaju przewagę to w grze było po prostu kiepskie np Vaegirski szeregowy lepiej dzięki swojemu waciakowi(inaczej kurtce) zniesie mróz niż np Sawadiański milicjant.Uważam też że Vaegirskie jednostki powinny być bardziej mobilne np jak party 50 Rhodockich sierżantów osiągałoby prędkość 4.5 to party 50 Vaegirskich np Veteranów powinno osiągać prędkość 6.0.A aktualnie gram Nordami i miażdżę Szwabiańską kawalerie.

Offline harryangel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #199 dnia: Czerwca 01, 2009, 17:45:21 »
    Nie tylko nordami można ich wyciąć..(swadian), rhodocy to też bardzo dobrze robią. Ostatnio właśnie gram rhodokami i na piechotę. Jedno wam powiem już nigdy konia nie dosiądę)).
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #200 dnia: Czerwca 02, 2009, 14:03:55 »
    Nie tylko nordami można ich wyciąć..(swadian), rhodocy to też bardzo dobrze robią. Ostatnio właśnie gram rhodokami i na piechotę. Jedno wam powiem już nigdy konia nie dosiądę)).

To prawda że jeśli dobrze wykorzystasz teren to bijesz nimi wszystkich ale ich booty raczej wolą szarże co w ich wypadku jest chyba największą głupotą.Zaś Nordowie dzięki genialnej piechocie i taktyce polegającej na zajściu wroga od tyłu koszą kawalerie z łatwością.  
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 02, 2009, 23:09:06 wysłana przez Kąbiner »

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #201 dnia: Czerwca 03, 2009, 09:46:35 »
    Sorka ale nie rozumiem ludzi ktorzy graja rhodokami albo nordami, juz raz probowalem i skonczylo sie ze co bitwe musialem kupowac nowe jednostki bo zanim doszlem do husklarow [nordy] albo do sierzantow [rhodoki] to kupa sie robila z moimi.

PS. kawaleri nikt ne pokona

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #202 dnia: Czerwca 03, 2009, 11:32:44 »
    Sorka ale nie rozumiem ludzi ktorzy graja rhodokami albo nordami, juz raz probowalem i skonczylo sie ze co bitwe musialem kupowac nowe jednostki bo zanim doszlem do husklarow [nordy] albo do sierzantow [rhodoki] to kupa sie robila z moimi.

Idziesz na łatwiznę ;-) Jak kawalerią nie masz żadnych strat, pokonujesz wszystkich jak leci, to gra staje się nudna, wkońcu co to za zabawa... Rhodocy i Nordowie są świetni, ale trzeba umieć grać piechotą, aby mieć małe straty. A jak grasz kawalerią to dajesz F3, po sekundzie masz pół ekranu w zielonym tekście i powiedz mi - gdzie tu zabawa? Ja nigdy nie gram Swadią, za łatwe to ;-)

zanim doszlem do husklarow [nordy] albo do sierzantow [rhodoki] to kupa sie robila z moimi.
    A tego zdania nie rozumiem. Polecam lekturę takiej mało znanej książki pt. Słownik języka polskiego. Doszedłem się pisze!

Offline harryangel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #203 dnia: Czerwca 03, 2009, 12:52:05 »
    on nie idzie na łatwizne tylko gra na najniższym poziomie trudności...che che, z kawalerii swadiańskiej to rhodocy i nordowie robią miazge.

Ja tam by zetrzeć swadie z mapy nie mam żadnych kłopotów, poprzednio zrobiłem to nordami a teraz to robię jako wasal króla Gravetha. Za chwile swadia z tą kawalerią przestanie istnieć.Gorzej jest z Chanatem Khergickim))
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2009, 13:10:32 wysłana przez harryangel »
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #204 dnia: Czerwca 03, 2009, 15:29:45 »
    on nie idzie na łatwizne tylko gra na najniższym poziomie trudności...che che,

taa jasne, tak na powaznie to gram na 82% [byloby wiecej ale komp nie pozwala ;p]

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #205 dnia: Czerwca 03, 2009, 18:12:15 »
    on nie idzie na łatwizne tylko gra na najniższym poziomie trudności...che che,

taa jasne, tak na powaznie to gram na 82% [byloby wiecej ale komp nie pozwala ;p]

Jak komp ci nie pozwala ustawić np szybkości bitwy AI przeciwnika i Obrażeń zadawanych tobie i żołnierzom?Chyba chodzi ci o rozmiar bitwy z tego co pamiętam to bez battlesizera można mieć max bitwe z tylko 80 ludu.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #206 dnia: Czerwca 03, 2009, 21:09:29 »
    tzn. nie zrozumielismy sie ja moge do 100 zrobic batlle sizera ale gram na 60-70 [zalezy od humoru ;p] i na najnizszych deatalach oczywiscie.

A tego zdania nie rozumiem. Polecam lekturę takiej mało znanej książki pt. Słownik języka polskiego. Doszedłem się pisze!

Chciałbym to wyjaśnić, chodzilo mi o to ze trundo jest utrzymac wojow gdyz szybko piechota ginie.

Offline harryangel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #207 dnia: Czerwca 03, 2009, 21:21:48 »
    By utrzymać piechote wciskasz F1, pożniej F8 i czekasz na atak konnicy, nie na huraaa (F3), wtedy piechote konnica łatwo wysieka. Trzeba było poczytać dokładnie forum a nie pisać bzdury ,że konnica czy kawaleria jest niepokonana. Ale z poczatkujacymi tak jest)).
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2009, 21:23:57 wysłana przez harryangel »

Offline Aurendil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #208 dnia: Czerwca 03, 2009, 21:22:52 »
    Idziesz na łatwiznę ;-) Jak kawalerią nie masz żadnych strat, pokonujesz wszystkich jak leci, to gra staje się nudna, wkońcu co to za zabawa... Rhodocy i Nordowie są świetni, ale trzeba umieć grać piechotą, aby mieć małe straty. A jak grasz kawalerią to dajesz F3, po sekundzie masz pół ekranu w zielonym tekście i powiedz mi - gdzie tu zabawa? Ja nigdy nie gram Swadią, za łatwe to ;-)

Rzeczywiście jeśli wyszkoli się 50 Swadiańskich rycerzy to każda bitwa praktycznie wygrana z minimalnymi stratami. Cóż ale co mam zrobić, skoro tak już się w Swadii rozegrałem. Przeczytałem gdzieś jednak (chyba gdzieś w jakiś podpowiedziach z gry), że Swiadiańscy rycerze są doskonali podczas szarzy, ale słabi podczas oblężeń - i to sie sprawdza.

Co do pozycji samej mojej postaci - jeżdże na koniu, gdy trzeba zejść - schodze. Podobnie jak poprzednicy lubię troche zmienność w grze, dlatego też między innymi uczęszczam na turnieje rycerskie.
    Mój trailer o M&B http://www.youtube.com/watch?v=NtfeY0XcwaY
    Zapraszam do oglądania i komentowania.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #209 dnia: Czerwca 03, 2009, 21:44:09 »
    By utrzymać piechote wciskasz F1, pożniej F8 i czekasz na atak konnicy, nie na huraaa (F3), wtedy piechote konnica łatwo wysieka. Trzeba było poczytać dokładnie forum a nie pisać bzdury ,że konnica czy kawaleria jest niepokonana. Ale z poczatkujacymi tak jest)).

Ale mnie takie cfaniaki wkurzają, a zeby nie bylo offtopu to i tak nic nie zrobisz z tymi przyciskami dla mega taktykow gdyz oni zdaza sie cofnac i kolejny raz dadza szarze i tak az wymeczy sie piechota ;p.