Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 222432 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Obi Wan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #480 dnia: Grudnia 14, 2010, 15:27:12 »
    Witam wszystkich! No wlasnie mam podobny problem. Chcialem troche pograc w  biurze, ale nie mozna sie zalogowac. Powiedzcie mi przy okazji z tym przechodzeniem na nastepny poziom generacji wiaze sie strata dotychczasowego nicka? Mialem SB_Obi_Wan, po czym jak przeszedlem na nastepny poziom to dostalem Obi_Wan. Odnosnie pierwszego pisalo,ze jestem za stary!

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #481 dnia: Grudnia 14, 2010, 18:21:18 »
    Sopel,
    Tak, to był kolejny atak ddosowy, jedyna pociecha, to to, że poprzednio, po cofce w statystkach, przez 24h na wszystkich serwerach g/xp był naliczany podwójnie(ciekawie by się zrobiło na Siege-premia x4?)
    Obi Wan,
    Tak, po przejściu w kolejny gen tracisz swój dotychczasowy nick, ale sam możesz stworzyć, jaki chcesz, nowy lub wybrać  któryś ze starszych profili/nicków.
    Jest jeszcze opcja zmiany nicka-odpłatna, za 1000g.
    To, że tobie z automatu obcieło kawałek nicka, to dla mnie nowina, ja zawsze tworzyłem wcześniej nową postać/nowy nick przed przejściem do następnego genu.
    A ten tekst, że jesteś za stary- to standard-każdemu się pojawia , jeśli chce się zalogować pod  poprzednim nickiem.

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #482 dnia: Grudnia 14, 2010, 18:52:09 »
    Nie mogliby se hackerzy odpuścić...
    A ja dziś miałem mieć bitwę.
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #483 dnia: Grudnia 14, 2010, 19:12:52 »
    "sam możesz stworzyć, jaki chcesz, nowy lub wybrać  któryś ze starszych profili/nicków."

Można tak? Jak? Kurde bele, chętnie bym wrócił do któregoś ze starych nicków, ale nie mam pojęcia jak - HELP!!! ;-)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2010, 19:16:41 wysłana przez leuthen »

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #484 dnia: Grudnia 14, 2010, 19:28:56 »
    Gena nie odwrócisz, ale...do poprzedniego nicku możesz wrócić po prostu robiąc postać o takim nicku (chyba) ;d

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #485 dnia: Grudnia 14, 2010, 19:30:28 »
    "sam możesz stworzyć, jaki chcesz, nowy lub wybrać  któryś ze starszych profili/nicków."

Można tak? Jak? Kurde bele, chętnie bym wrócił do któregoś ze starych nicków, ale nie mam pojęcia jak - HELP!!! ;-)
    Chyba nieprecyzyjnie to opisałem- nie pisałem o powrocie, a o wyborze któregoś z nicków, pod którym choćby tylko raz się zalogowałeś na serwerze cRPG.
    Ale niewykluczone, że możesz też wykorzystać nick z poprzednich genów- w opcji, ekhm, odpłatnej.
    Gena nie odwrócisz, ale...do poprzedniego nicku możesz wrócić po prostu robiąc postać o takim nicku (chyba) ;d
    Nie, tak się nie da, próbowałem:)

Leuthen,
    Ty tu nie kręć, tylko gadaj mi tu zaraz jaki masz  ten feralny i niewyjściowy nick, bo przez Ciebie wszyscy kolesie w czerwonych brygantynach mają u mnie przechlapane(zwłaszcza ci z Dziobem Kruka) i cierpią za niewinność;)

EDIT: aktywny link do character creation page

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2010, 09:15:31 wysłana przez Liveon »

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #486 dnia: Grudnia 14, 2010, 19:38:59 »
    Eeee, Liveon, tylko wzbudziłeś niezdrowe nadzieje u mnie ;-) A już miałem nadzieje, na jakiś magiczny sposób powrotu do któregoś z fajnych nicków :)

Offline Obi Wan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #487 dnia: Grudnia 15, 2010, 15:09:56 »
    Jesli chodzi o strone z umiejetnosciami naszej postaci chwilowo mozna logowac sie tutaj: http://91.115.55.243

Offline MeXicaN

• Użytkownik
    • Zwycięsto okupione jest krwią.
    « Odpowiedź #488 dnia: Grudnia 15, 2010, 15:45:06 »
    O nie jeśli cofnie mnie o 48godz to z 18lvl będzie 1lvl .A ten aktywny link wcale nie jest taki aktywny mi pokazuje błąd wczytywania strony :(

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #489 dnia: Grudnia 15, 2010, 15:57:37 »
    O nie jeśli cofnie mnie o 48godz to z 18lvl będzie 1lvl .A ten aktywny link wcale nie jest taki aktywny mi pokazuje błąd wczytywania strony :(

Spoko, wszystkie dane z serwerów mają zachowane(i na bieżąco aktualizowane), więc cofki nie będzie.
    Gdybyś się zdążył wbić pod ten adres podany przeze mnie i Obi Wana to byś się naocznie o tym przekonał:) Niestety teraz, rzeczywiście,  nawet ten awaryjny link nie działa(podobno dziś wieczorem/w nocy ma wszystko wrócić do normy, ale...).

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #490 dnia: Grudnia 15, 2010, 15:58:37 »
    U mnie również ten link nie działa. Wie ktoś może kiedy (+/-) stara strona cRPG będzie znowu aktywna?

EDIT: dopiero zauważyłem Twoją odpowiedź Liveon.

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #491 dnia: Grudnia 15, 2010, 17:27:35 »
    http://c-rpg.no-ip.org/

Ta stronka działa :) Przez najbliższe kilka godzin.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #492 dnia: Grudnia 15, 2010, 21:28:37 »
    Dla kogo działa to działa :P , niestety dla mnie nie. Mam nadzieje że to będzie nauczką dla nich i zabezpieczą serwery :( choć w to wątpię...

EDIT: Wreszcie działa :D
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2010, 22:36:59 wysłana przez SirSalvadin »

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #493 dnia: Grudnia 15, 2010, 21:46:13 »
    Hm, dziwne, u mnie wszystko ok z tą stroną, choć długo się ładuje. A zabezpieczyć raczej nie zabezpieczą - ochrona przed takim atakiem kosztuje ponoć kilkaset euro, raczej nikt tyle nie zabuli. Trzeba pamiętać, że crpg to tylko darmowy mod.

Po długiej nieobecności na TW przejrzałem ostatnie wieści - modyfikatory do itemków mają ulec zmianie, chyba warto przerobić scyzoryki na masterwork, balanced dłużej nie będzie najlepszą modyfikacją.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #494 dnia: Grudnia 16, 2010, 06:54:23 »
    Po długiej nieobecności na TW przejrzałem ostatnie wieści - modyfikatory do itemków mają ulec zmianie, chyba warto przerobić scyzoryki na masterwork, balanced dłużej nie będzie najlepszą modyfikacją.
    Możesz wrzucić link do tego tematu, bo jakoś nie mogę tego znaleźć na TW.

PS To by była lekko frustrująca innowacja, bo nie zaryzykuję przechodzenia w następne geny(a do masterworka potrzeba dodatkowo{z poziomu balanced} 2tygodni dla 2h) w chwili, kiedy patch  wisi nad głową, a koszt takiej zabawy w moim przypadku to 85k golda, no i mam już nabity rekordowo wysoki lvl.
    W ogóle to stoi trochę w sprzeczności ze wcześniejszymi pogłoskami, które wskazywały na to, iż  szybciej będzie się opłacało kupować nową broń, niż nastawiać się na jej naprawianie(zwłaszcza tak drogiej jak masterwork). Dochodzi jeszcze kwestia tego , że np Sword of Tears w wersji master miałby diff na poziomie 20str, a żaden łucznik się raczej na to nie zdecyduje-to akurat sprytnie by wykombinowali, heh(choć katana masterwork z diff 15 jak najbardziej by była w kręgu moich zainteresowań)...
    Najzabawniejsze jest to ,że mam dwie polearmsowe zabawki ulepszone na maxa/tempered,(Long Hafted Blade i Light Lance), kiedy miałem jeszcze w planach, w którejś z przyszłych generacji, zostać jeżdźcem, no i będę musiał się zastanowić, czy nie wrócić do tej koncepcji po patchu...

PS1 Obi Wan się mnie o to pytał, więc , przy okazji, odpowiadam/powtarzam- po patchu będzie możliwość przechodzenia w następne geny, ale po spełnieniu dużo bardziej rygorystycznych/wyśrubowanych wymagań- wspomina się/plotkuje o minimum 30lvl, dużo wyższych kosztach i miesiącu oczekiwania.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2010, 08:32:09 wysłana przez Liveon »