Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 221877 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Liveon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #210 dnia: Września 22, 2010, 16:52:13 »
    Dziedzicowie wcale nie są dobrym pomysłem na "ciągłe" rozwijanie. Jedyne do czego się przydają to reset statystyk i poziomów. Nie opłaca się za 10k złota i stracenie wszystkich poziomów ulepszyć jakąkolwiek broń...

U mnie to i tak była konieczność(roztrwoniłem w "pierworodnym' AP i WPF na zupełnie zbędne dla łucznika sprawy)- ja z pewnością zrobię jeszcze III generację i to będzie albo łuk(long/war) lub strzały.
    W tej chwili, na Siege, awans idzie w nieprawdopodobnym tempie, na jednej rundzie zdarzyło mi się  wyexpić 17k( w 2h zrobiłem 12 lvl, a jeden tydzień gry i czekania to betka( na II pokoleniu pakuję ,praktycznie, tylko w melee, żeby szybko i dużo ekspić).

PS dla tanków to raczej nie jest wielkie halo, te modyfikacje(do ciuchów raczej są niskie bonusy, a te parę punktów do broni też tak wiele, chyba, im nie robi), dla łuczników(IMHO)-tak; np  katana maksymalnie szybka(106) i ze swingiem 39, to jest duża sprawa.

PPS 10k to koszt 'wejściówki' do III generacji( tu warto pamiętać, że łucznicy nie mają co robić z kasą;), na ciuchy  wydają góra 10/15 k i  drugie tyle(max) na broń).
    Ewentualnie wchodzi w rachubę skompletowanie lamelkowej maskirowki (black/green/white) i w okolicach 30lvl inwestycja w jakąś chabetę.
    « Ostatnia zmiana: Września 22, 2010, 19:34:22 wysłana przez Liveon »

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #211 dnia: Września 23, 2010, 16:17:36 »
    Zastanawiam się ostatnio nad kupnem rękawiczek i mam dylemat. Te najlepsze (16 pancerza), ale paskudne...czy przed najlepsze (14 pancerze) bardzo ładne? Myślicie, że opłaca się stracić te 2 pkt do body armor, aby ładniej wyglądać?

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #212 dnia: Września 23, 2010, 17:33:50 »
    Zastanawiam się ostatnio nad kupnem rękawiczek i mam dylemat. Te najlepsze (16 pancerza), ale paskudne...czy przed najlepsze (14 pancerze) bardzo ładne? Myślicie, że opłaca się stracić te 2 pkt do body armor, aby ładniej wyglądać?

Myślę że warto:) To jest czasem ledwie 1% twojego pancerza więc jak dla mnie wygląd jest tu ważniejszy:D

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #213 dnia: Września 23, 2010, 18:56:09 »
    Trochę rozgryzłem temat modyfikacji i na dziś wydaje mi się , że że najlepszy 'gratyfikator' jest w na poziomie pierwszego upgrade'a czyli np dla 2h= +3 do spd, 2X+3 obr, kara  +1diff.
    Jeśli chodzi o ciuchy to wygląda tak: lajtowy armor +1body,+1 leg i kara +1 do wagi,ciężkie zbroje(chyba od "45") po +2 do body i nóżek i waga o +2.
     Jest też 'masterwork class' do osiągnięcia w IV generacji(drugi stopień ulepszeń to są praktycznie zniechęcajace kary), jeśli chodzi o broń, ale gra nie warta świeczki(np mistrzowska katana finalnie ma +1 do spd, +5 do obr i kara+5diff)
    Łuków nie opłaca się na żadnym poziomie ulepszać, o ile to w ogóle można nazwać ulepszeniem np  warbow osiąga spore obrażenia(poziom masterwork +30, tyle ile long), ale kosztem drastycznego spadku speeda i horrendalną,wręcz dyskwalifikującą całość karą,bo  wymagania skaczą na 10 powerdraw!(wymagania są na 9, co i tak niewiele zmienia), totalny odlot...jaką to ma realnie celność nawet nie próbuję sobie wyobrazić, watpię żeby nawet 200WPF to dostatecznie zniwelowało.
    To już decydowanie lepszym wyborem  jest dla łucznika megapack strzał +15% więcej strzał, czyli z 40 bodkinów(standardowe 2 kołczany na wyposażeniu łucznika) robi nam się 46 i +1 do obrażeń(co daje nam w sumie +5 dla 'przebijąjących').

Reszty tematu/ wyposażenia nie rozkminiałem, bo to nie moja działka:)
    EDIT: jednak polearms mi się rzuciły w oczy, może się przyda info pancerniakom.
    Są tylko dwa upgrade,y:
    1st: +2 damage , + 1 speed
    2nd: +2 damage , + 2 speed
    suma: +4 damage +3 speed
    « Ostatnia zmiana: Września 25, 2010, 10:50:19 wysłana przez Liveon »

Offline Lodoslaw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #214 dnia: Września 24, 2010, 23:39:04 »
    Ej mam pytanko...
    Czemu mi nie wykrywa crpg na windows 7????
    Sprawdzałem wszystko, wszystko poprawnie zainstalowałem(oryginał itd)

Edit: tak w ogóle to te lagi i ta sprawa z hakerami co to się porobiło 0.o
    « Ostatnia zmiana: Września 25, 2010, 19:56:32 wysłana przez Lodoslaw »

Offline Verinen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #215 dnia: Września 25, 2010, 22:40:12 »
    No, strasznie ciekawa sprawa :)

Chadz oficjalnie podał informację, że crpg został zaatakowany (DDOS - http://pl.wikipedia.org/wiki/DDoS)

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #216 dnia: Września 25, 2010, 22:52:15 »

Chadz oficjalnie podał informację, że crpg został zaatakowany (DDOS - http://pl.wikipedia.org/wiki/DDoS)

Całe 'multi' złapało dziś zwiechę, nie tylko cRPG.

Ej mam pytanko...

Widziałem Cię wczoraj na serwerze UE_1 , więc problem chyba rozwiązany?

Offline Lodoslaw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #217 dnia: Września 26, 2010, 11:50:53 »

Całe 'multi' złapało dziś zwiechę, nie tylko cRPG.

Ej mam pytanko...

Widziałem Cię wczoraj na serwerze UE_1 , więc problem chyba rozwiązany?

ogólnie mam 2 kąpy w domu i  w akademiku więc problemu w weekendy niema
    ale stawiam pierwsze kroki w tale words to tam popytam, ale jeżeli ktoś coś wie proszę o pomoc

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #218 dnia: Września 26, 2010, 14:46:11 »
    Nie było mnie kilka dni w domu i nie orientuję się o co chodzi teraz z cRPG. Czemu nie wykrywa mi żadnych serwerów a strona z kartą postaci nie działa?

Offline Lodoslaw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #219 dnia: Września 26, 2010, 15:44:57 »
    Nie było mnie kilka dni w domu i nie orientuję się o co chodzi teraz z cRPG. Czemu nie wykrywa mi żadnych serwerów a strona z kartą postaci nie działa?

Powiem krótko CZARNA DUPAAAAAAAAAAAA
    DooS atak czyli haxxy rąbane.
    Narobili takiego rozpierdolu że nikt nic nie może zrobić.
    a oto link do stronki...
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,138419.420.html
    ... gdzie nie znajdziesz żadnej fajnej odpowiedzi.

Ogólnie to blokują serwery czy coś takiego, operatorzy nie mogą nic z tym zrobić itd.
    Możliwe że firma hostująca to naprawi ale nic narazie się nie dzieje.
    Niby nie pokasowali kąt (ja po pierwszym ataku wyszedłem bez szwanku) ale teraz w trakcie drugiego ataku niczego niemożna być pewnym.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #220 dnia: Września 26, 2010, 17:18:21 »

... gdzie nie znajdziesz żadnej fajnej odpowiedzi.

Jak to nie ma żadnej fajnej?
    Ja tam widzę ich masę.

Ale oczywiście Gortha jest nie do przebicia:

"Lets make one week Central-Europe and US-Gaming only
     BLock the east out of this Game for some time."

PS No offence Lodoslaw, ale korzystaj z opcji słownikowej w przeglądarce lub z worda. Może ja jestem przewrażliwiony, ale ortami sypiesz po oczach.

Offline Verinen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Września 27, 2010, 11:48:55 »
    Już działa, jednak Chadz cofnął stan postaci do stanu sprzed kilku dni. Straciłem około 10k złota i dziedzica, ale ważne, że w ogóle można grać :P

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #222 dnia: Września 27, 2010, 12:24:22 »
    Dziedzica nie straciłem(choć go 'powiłem' zaledwie 3 dni temu), natomiast ~4k gold i ~100k xp szlag trafi(jakbm nie rozkminiał ponad miarę czy Cookies czy też Tears jest bardziej słusznym wyborem-nie byłoby pewnie sprawy).
    Ponieważ jestem zwolennikiem istnienia teorii(a raczej-praktyk) spiskowych, myślę że niebawem cRPG będzie odpłatnym modem.

PS  To wyszystko i tak nie zmienia faktu ,że cRPG, jako jedyne, przekonało/przyciągnęło mnie do WB- multi w wersji pure to  'deterministyczna' ohyda( o singlu nawet nie wspominam, bo niby o czym tu mówić?).
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2010, 12:44:20 wysłana przez Liveon »

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #223 dnia: Września 27, 2010, 16:08:31 »
    Ponieważ jestem zwolennikiem istnienia teorii(a raczej-praktyk) spiskowych, myślę że niebawem cRPG będzie odpłatnym modem.
    cRPG nie może być płatnym modem...
    Może mieć dobrowolne dotacje ale oficjalnie nie może pobierać żadnych opłat.
    Prawo tego zabrania :D
    No chyba że dogada się z ludźmi od TW.
    Ale wątpię...
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #224 dnia: Września 27, 2010, 19:17:20 »
    cRPG nie może być płatnym modem...
    Może mieć dobrowolne dotacje ale oficjalnie nie może pobierać żadnych opłat.
    Prawo tego zabrania :D
    No chyba że dogada się z ludźmi od TW.
    Ale wątpię...

Jasne, że mod i korzystanie z niego, nie mogłoby być płatne(bez umowy z TW), ale już np dostęp do własnej strony z profilem postaci(ewentualnie płatne itemy/gold/exp) chyba tak.
    Nie sądzę , żeby od strony prawnej nie było to do przeprowadzenia.
    Ale to tylko moje defetystyczne dywagacje...