Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Morale drużyny oraz poszczególnych ludzi  (Przeczytany 5043 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BLyy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Morale drużyny oraz poszczególnych ludzi
    « dnia: Maja 08, 2010, 17:34:07 »
    Mam w swoim składzie dziewięciu kompanów. Gdy naciskam na oddział u każdego pisze, że jest doskonałe. Jednak gdy naciskam na rozmowe z Jeremusem ma morale 29 i ciągle spadają. Mówi, że towarzystwo mu nie odpowiada, jednak inni kompani go lubią o mają na maks. W innym save miałem ten sam skład i wszyscy się lubili, Jeremus także miał na maks. Co się dzieje, że tylko jemu akurat spadły morale, mimo, że naciskam na oddział to pisze, że znakomity?

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    Odp: Morale drużyny oraz poszczególnych ludzi
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 08, 2010, 17:53:07 »
    Niektórzy między sobą mają sprzeczki. Napisz czy masz w oddziale Artimmenera.

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 08, 2010, 17:59:23 »
    A czym ty się przejmujesz ?
    Wystarczy ,że będziesz miał przynajmniej perswazji 3 a towarzysze po 1-2 i w większości przypadków powstrzymasz każdego towarzysza przed odejściem .
    Na morale często przypada złe dobranie towarzyszy . Na początku się kłócą a potem nawzajem chwalą , wystarczy za każdym razem klikać - że dany towarzysz jest potrzebny w drużynie i nie chcesz więcej kłótni [pierwsza opcja w menu] .
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline BLyy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 09, 2010, 00:05:32 »
    Mam:

- Baheshtur
    - Deshavi
    - Firentis
    - Jeremus
    - Klethi
    - Lezalit
    - Matheld
    - Nizar
    - Rolf

Z tej stronki wziąłem: http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=36781.0

I jak naciskam na oddział to sprawdzam po kolei to każdy ma na maks morale. Jednak gdy naciskam na rozmowę z poszczególnym NPC i wszyscy mają naprawde maks poza Jeremusem. Przy rozmowie jest 29, a na ogólnym na maks. Może to bug, nie wiem. W poprzednim save wszyscy mieli na maks morale i nie było specjalnych zgrzytów. Właśnie robiłem tak, że nie chce słuchać ich kłótni. Może mi taka możliwość nie wyskoczyła przy Jeremusie i on dalej się kłóci?

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 09, 2010, 02:21:59 »
    Mówiłem ci olej to .
    Uwierz mi ,że oni po pewnym czasie się uspokoją i zaczną chwalić . Jeśli któryś z nich odejdzie to żadna tragedia . Gdy ich znajdziesz ponownie to po złych doświadczeniach w innych kompaniach , dany towarzysz długo nie będzie chciał odejść .
    W swojej drużynie mam ich wszystkich , kłócili się , najeżdżali na siebie , odchodzili . Teraz mam spokój a taka ich ilość w składzie poprawia mi mobilność i waleczność ze względu ,że każdy z nich ma opcje które z czasem ich doświadczenia nabytego w bitwie , pomagają całej drużynie .
    Pamiętaj żeby rozwijać perswazję to nie będziesz miał problemów.
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline BLyy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 10, 2010, 18:53:10 »
    I było jak myślałem. Po bitwe Jeremus mówił o kłótni z kimś to powiedziałem mu, by się przestali kłócić i od tego momentu jego morale zaczęły rosnąć w górą, a wcześniej malały.

Więc mogą pobrać ich więcej niż z poza tej listy ze stronki i czekać na podobne efekty? Ale chyba im więcej ich będzie tym trudniej?

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 10, 2010, 20:21:34 »
    To nie zawsze tak wychodzi, ale lepiej żeby ci nie zaczęli odchodzić wszyscy NPC...

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4905.msg94052#msg9405

Tu napisałem jaką wybrać najlepszą [wg. mnie] ekipę i wszystko z tym związane.

Offline Bart Łomiej

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 19, 2013, 16:34:11 »
    Mam takie pytanie. Bo coś się spieprzyło i żywność którakolwiek ciągle, od ostatniego czasu, daje mi 0+ morale

co się dzieje i jak temu zaradzić??

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 19, 2013, 16:52:54 »
    Napisałeś ten sam post w 3 tematach.... jeżeli ta sama żywność dawała wcześniej +X a teraz nic nie daje to pewnie się przeterminowało :D
    A jak każda nawet w sklepach daje +0 to masz buga i nic na to nie zaradzisz.

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 19, 2013, 17:13:26 »
    Jeżeli doszło do błędu, który zmienia bonus morale do 0 to musisz zacząć nową grę.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 19, 2013, 17:21:23 »
    Bart Lomiej dostanie zlota lopate roku, za odkop tematu jeszcze z Trebronem xD
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 19, 2013, 17:27:15 »
    Bart Lomiej dostanie zlota lopate roku, za odkop tematu jeszcze z Trebronem xD
    Przecież temat jeszcze nie zamknięty - Nadal aktualny! :>

Offline Bart Łomiej

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 20, 2013, 19:10:49 »
    Napisałeś ten sam post w 3 tematach...

cóż, myślałem że tego tematu nikt już nie przepatruje

Offline barti2287

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 03, 2013, 12:29:15 »
    Mogłeś po prostu założyć nowy temat, a nie pisać w trzech.