(...)Urlicha Von Jungingena(...)
Ulricha von Jungingena , tylko szczerze mówiąc nie wiem czy byłby godny kogokolwiek w ankiecie :/ Był to Wielki Mistrz który wg. mnie zniszczył zakon. O wiele godniejszym Wielkim Mistrzem będzie wybitny polityk i przywódca Hermann von Salza dokonał naprawdę wielkich rzeczy, zapewnił dla zakonu wiele przywilejów, posiadał liczne kontakty w europie, był osobistym doradcą cesarza, miał świetne stosunki z papiestwem, sfałszował wiele dokumentów które dały zakonowi przywileje, wyreklamował zakon i założył dużo zamków oraz rekrutował braci do zakonu. Warto także wymienić Winrich'a von Kniprode doskonały przywódca i strateg. Był również organizatorem wielu udanych wypraw na Wielkie Księstwo Litewskie.
Jak dl mnie cala Husaria wymiatała. Wojownicy wszystkich krajów się jej bali. Potrafiła pokonać kilka razy liczniejsze jednostki wroga.
Epic Facepalm...
Moj to Zawisza Czarny.Nikt nie mogl mu dorownac. Byl najpotezniejszym rycerzem sredniowiecznym. Polskim!!!!!
Jezusiu milutki, używaj polskich liter. Jakbyś nie miał to masz ą ć ę ó ż ź ł ś . Z resztą temat byłby ciekawszy jakby każdy uzasadniał swój wybór :| równie dobrze mógłbym napisać że Saladyn był najlepszy bo miał armie :|
Tak jak napisałem ciekawiej by było gdyby każdy rozwiną swoją wypowiedź :)