Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Obstawianie meczy międzyklanowych u bukmachera.  (Przeczytany 8468 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wezyk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Obstawianie meczy międzyklanowych u bukmachera.
    « Odpowiedź #45 dnia: Maja 04, 2010, 18:55:33 »
    Kasa na ławę!!! Wierzyłem, że SRT rozjedzie IPL ;]
    Dobrze gada kasa na stół :D Cieszę się też również , że nie tylko osoby z naszego klanu na nas stawiały :)
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Goliat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #46 dnia: Maja 15, 2010, 21:23:37 »
    chce sie zglosic do gry w następnym sparingu

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Maja 15, 2010, 21:29:39 »
    Goliat. Pozwól, że skomentuję to tak: xD

Co do tematu. To widzę, że Oktawian coś zrezygnował z zabawy... A szkoda bo jest to bardzo fajny pomysł.
    « Ostatnia zmiana: Maja 15, 2010, 21:40:34 wysłana przez PissInPeace »

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #48 dnia: Czerwca 10, 2010, 19:20:43 »
    bo brak meczów miedzy klanowych. Gdyby słabsze klany się łączyły to myślę iż było by przynajmniej 6 klanów i można by utworzyć rozgrywki. Czyli co Sobota mecze klanowe reszta obstawia (na przykład w jedna sobotę IPL vs REF , Total War Federation vs SRT, MW&GOT( gdyby połączyli siły) vs NN a w następną IPL vs SRT ,REF vs NN,
    MW& GOT vs Total War Federation) myślę także że warto by sformułować zasady ligi
    Czyli to moja propozycja (która jeśli pomysł się spodoba może zostać przez kogoś  kto ma ku temu predyspozycje przerobiona i przysłuży się polskiej scenie Warbanda)
    1) Liga liczy sobie 10 kolejek ( Każda drużyna gra 2 razy z inną, czyli np IPL stacza przykładowo taki ciąg bitew REF dalej  TWF następnie SRT potem MW&GOT oraz NN i następnie od nowa REF....)
    2)Zawodnik nie może w czasie trwania jednej rundy( czyli pięciu meczów) zmieniać klanu (może odejść np. z SRT ale czeka do drugiej rundy by móc grać w lidze
    Czyli np. Kowalski po pierwszym meczu rundy z dajmy REF  odchodzi z np. Got musi teraz czekać aż liga dojdzie do półmetku czyli klany stoczą po 5 bitew.(No bo na przykład strateg się namęczy wymyśli plany ataku np. na ruinki a tu odejdzie gracz z jego klanu do przeciwnika i wypapla te plany) Poza tym uniemożliwi to wspomaganie się klanów zawodnikami...
    3)Za złe zachowanie (obrażanie, przeklinanie, nadmierne spamowanie {nie chodzi rzecz jasna o machanie mieczem jak opętały ale nadużywanie klawiszu T}) gracz może zostać ukarany żółtą lub czerwoną kartką. Coś jak w piłce nożnej, żółta kartka za lekkie przewinienia typu niepotrzebne komentarze (typu- fajne czity jak ty to zrobiłeś? Ale urwał itd)czerwona za poważniejsze wykroczenia (Przeklinanie itd- Do Kalpakora i Pifcia nie wypominajcie tego to był jednorazowy wybryk którego żałuje;/)
    4) Każda drużyna ma prawo wygłosić swe hasło bojowe na początku każdej rundy. Hasła te nie podlegają karze.
    5)Jeśli drużyna w czasie sparingu straci 4 graczy automatycznie przegrywa Walkowerem ( Strata przez kartki lub odejście z gry)- Pomysł po to by nie kontynuować niepotrzebnych bitew...
    6) W momencie gdy drużyna A traci czwartego gracza (czyli drużyna B MA już o 4 więcej ) ma ona 2 minuty na znalezienie zastępstwa lub powrót gracza który odszedł ma jakieś np. problemy z siecią.
    7)W pozostałej części stosujemy zasady bitew klanów Pifcia.
    8) Drużyna która zgromadziła najwięcej punktów Wygrywa Ligę i ma prawo tytułować się aż do zakończenia następnych rozgrywek - najlepszym klanem Polski.(choćby zajmowali ostatnie miejsce w bieżących rozgrywkach)
    9)trochę pominięty punkt ale chciałem go umieścić w tym kontekście. Liga miałaby sobie liczyć 6 klanów. W momencie powstanie większej liczby klanów powstaje 2 liga( Czyli drużyny będą grać z przeciwnikami o zbliżonym poziomie i zapewni to więcej emocji)
    10) Klan który zajął ostatnie miejsce w 1 lidze
    a) Jeśli istnieje 2 liga gra z najlepszym klanem 2 ligi o utrzymanie swej pozycji
    b) jeśli druga liga się nie wytworzyła to pozostaję w 1 lidze przy czym otrzymuje na starcie -3 Punkty
    11) Punktacja.
    a) Za zwycięstwo 3 punkciki
    b) Remis 1 punkt
    c) Porażka 0
    12)Jeżeli 2 drużyny zgromadzą tyle samo punktów to decydować będą tzw. małe punkty (czyli liczba wygranych rund łącznie) jeśli i tu będzie remis to zagrają mecz między sobą.
    13) Na każdym meczu obecny będzie sędzia. Który ma oceniać zachowanie graczy (czyli wystawiać żółte i czerwone kartki  a potem zdać relacje z meczyka- czyli kto ile wygrał)
      Myślę że te zasady mogą zostać przerobione, i stanowić fundament pod stworzenie lepszych zasad...Przynajmniej się starałem heh :)
    jeżeli zasady się wam podobają chętnie stworzę temat o nazwie zasady ligi jeśli nie no to trudno...

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #49 dnia: Czerwca 10, 2010, 19:38:19 »
    4) Każda drużyna ma prawo wygłosić swe hasło bojowe na początku każdej rundy. Hasła te nie podlegają karze.
    Hmm... Wg mnie jednak hasła także powinny być poddawane restrykcjom - aby uniknąć wulgaryzmów i głupich prowokacji. Już widzę hasło typu: Gińcie **** (wstawicie sobie jakąś niecenzuralną obelgę).
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Czerwca 10, 2010, 19:48:48 »
    no zgadzam się, pisząc ten punkt myślałem o Bogarodzicy :)

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #51 dnia: Czerwca 10, 2010, 20:29:56 »
    A wiecie co mnie najbardziej rozwala? IPL jest ostatnio cieńkie jak szlag i się chyba powoli wykrusza, a piszą wszystkie zasady meczy klanowych, lig itp... To tak jakby wykładać Polski, nie umiejąc pisać czy czytać. No cóż...zasady nie są złe, ale można by je jeszcze poprawić.
    Co do samej ligi - nie ma sensu, REF jest bezkonkurencyjnym mistrzem, ewentualnie jakaś walka mogła by się odbyć o drugie/trzecie miejce.
    I nie będzie, na pewno tyle klanów, aby stworzyć drugą ligę.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Czerwca 10, 2010, 20:40:51 »
    1)Skąd wniosek że IPL jest cienki?
    2)Pisze w swoim własnym imieniu i sa to moje pomysły a nie IPLu.
    3) Nie jestem może jakimś super graczem znającym gre od podszewki jednak uważam że mimo to wiem o niej wystarczająco dużo by proponować własne zasady.
    4)Liga zawsze ma sens- Czy jak Wisła Kraków wygrywała rok po roku ligę powinniśmy ją zamknąć bo nic się nie zmieni? Jak sam widzisz nie bo fortuna jest zmienna i nie wiadomo jak to będzie na przykład za rok.
    5) 2 liga jest póki co opcjonalna jeśli znalazłoby się wystarczająco wiele klanów. Myślę że kiedyś mogło by być tyle klanów jesli ułatwimy nawet klanom 2 osobowym dostęp do ogłaszania się na tym forum.
    6)Dziękuje Glaedr za skomentowanie mojego postu, mam nadzieje że choć trochę przekonałem cię do moich racji:) Jeśli zaś masz jeszcze jakieś pytania lub wątpliwości to śmiało pisz (najlepiej na moje gg: 13806213 )  

Offline rozman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Czerwca 10, 2010, 21:58:16 »
    REF rozgrywa , rozgrywał sparingi z SRT , IPL i trzeba przyznać że obydwa klany dostają jeszcze niezły łomot dlaczego miało by się to zmienić w lidze , tak jak Gleadr mówi w Polsce nie ma jeszcze klanu który dorównuje pod względem skilla REFowi.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Czerwca 10, 2010, 22:01:10 »
    Rozman ale wy graliście te kilka miesięcy więcej. Wiele polskich klanów nie miało tej możliwości i powoli was nadgania. Poza tym taka liga nadała by nowego smaczku rozgrywką klanowym a także pozwoliła mniejszym klanom się rozwijać (w końcu grały by co tydzień)
    możecie mówić że póki co sa tylko 3 klany o większej ilości członków ale jeśli niczeo ni zrobimy to dalej tak będzie. Moim zdaniem taka Liga zmotywuje mniejsze klany do łączenia.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2010, 22:04:24 wysłana przez lygrys »

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #55 dnia: Czerwca 10, 2010, 22:56:42 »
    Nadgania? Kiedyś 15 do 5 dla nas, dzisiaj 19 do 1...to znaczy, że ktoś nas nadgania? Te kilka miesięcy to za dużo do nadrobienia, chociaż IPL powstał kilka tygodni po nas...naprawdę nie mówię tego złośliwie, ale kiedyś graliście o wiele lepiej. Przynajmniej w porównaniu do nas. Albo Wy się nie ruszacie z miejsca, albo my tak poszliśmy do przodu. Taka liga niby ma sens, ale wątpię czy REF ma ochotę grać znowu z klanami, które nie potrafią w ogóle grać, odchodzą w czasie meczu, nie stawiają się w umówionej liczbie osób, a na koniec bawią się khergitami, aby zdobyć tą jedną wygraną rundę. To nie jest ani fajne, ani przyjemne. Na ostatnim meczu z SRT, nudziliśmy się, nie trzeba było żadnej taktyki, aby wygrać, a potem trzeba było ganiać za jednym konnym po całej mapiei... A mecz z innymi klanami? Jak to niby ma wyglądać, skoro w REF-ie jest około 30 ludzi, a w innych 10 osób nawet nie ma. I co? Mecz po 4-5 osób? Nieee, to nie ma sensu. Chcecie grać między sobą to grajcie, ale bez nas. Po ostatnim sparingu z SRT, myślę że każdy klanowicz REF tak powie...

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Czerwca 10, 2010, 23:22:41 »
    Glaedr skoro wypowiadasz się w imieniu całego refu to odpowiem wam tak, mniejsze klany nie rozwijają się to prawda, co do IPlu bym się nie zgodził ponieważ małymi krokami idziemy do przodu, jednak czemu ograniczacie ich możliwości. Tak naprawdę taka liga była by
    a) Motywacją dla klanów aby  przyjąć więcej ludz
    b) Motywacją dla ludzi by dołączać do klanów( a także porzucać te mocniejsze w których nie grają w pierwszym składzie na rzecz słabszych)
    c) okazją dla klanów słabszych do rozwijania się. Piszesz o osłabieniu Polskiej sceny warbanda no niestety może i masz rację ale taka postawa typu nas to nie dotyczy pogłębi problem

jest też wiele innych powodów. NAsuwa mi się hasło które ostatnio  słyszałem- Często jest tak że współcześni nam nazywają nas szaleńcami potomni bohaterem.
    W tym kontekście oznacza to że dzisiaj wiele osób może się śmiać, że np. REF gra ze słabymi graczami mogą się i zagranicą chichrać tyle że dzięki temu ci słabsi nagle ujrzą coś zupełnie innego odmienny lepszy  poziom gry zaczną mieć więcej motywacji trenować wzorować się...
    Tak naprawdę REF ma okazję by dać przykład mocnym klanom z innych krajów ale to już wasza decyzja.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #57 dnia: Czerwca 10, 2010, 23:30:24 »
    Eh...to może ja wypowiem się w sprawie sparingu. Z góry mówię że nie jest to moje zdanie lecz większości klanowej (w tym lidera). O ile wiem nie ustalaliśmy liczby członków którzy z góry mieli się pojawić. Pojawiła się nas tylu ilu było. Przed sparingiem ustalaliśmy ile osób ma grać. Co nie zmienia faktu że u was i tak pojawiali się wszyscy rezerwowi. Dopiero po pewnym czasie to się zmieniło. Podczas naszych sparingów z klanem IPL na początku ustawiamy odpowiednią ilość a potem rezerwowi są na obserwatorze by nie przekroczyła ta liczba maximum. Ok rozumiem od nas odeszły 2 osoby. Ale do was doszli wówczas wszyscy rezerwowi. Poza tym jeżeli sparing jest oferowany to chyba można by go dograć do końca? Chcieliśmy sprawdzić jak się gra Khergitami gdyż wcześniej takiej rzeczy nie robiliśmy. Rozumiem że was to nużyło ale o ile wiem sparing jest obustronną umową? I chyba zadaniem obydwu stron jest dograć go do końca?

Co do pomysłu Lygryssa. On jest dobry ale weź pod uwagę że połączenie tych mniejszych klanów (MW, Gothia, NN) byłoby trudne z racji panującego tam chaosu. Jeżeli mimo wszystko udałoby się to jednak zrobić liga mogłaby być dobrym pomysłem. Oczywiście byłaby to taka nieoficjalna liga. I chyba nikt nie zmusza Ref-u do uczestniczenia w niej. Być może kiedyś nadgonimy to co do nich tracimy i skille klanów wyrównały by się.

PS: Co do skilla. Duża część członków naszego klanu to niedzielni gracze którzy niekoniecznie mają czas by trenować codziennie. Oczywiście mamy również grupę zapaleńców (w tym ja) jednak ci którzy grają codziennie po kilka godzin to naprawdę wyjątki. Ludzie po prostu chcą się rozerwać a nie koniecznie być najlepszymi z najlepszych. Nie gramy z żądzy zwycięstwa lecz dla rozrywki. Osobiście jestem do tego sceptycznie nastawiony ale szanuję decyzję większości.

PS 2: Mam nadzieję że mój post nie uderzył w niczyje uczucia:)

Pozdrawiam Argaleb!

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Czerwca 10, 2010, 23:38:11 »
    Poza tym liczmy się z tym że pierwsza edycja bedzie trudna i to bardzo. Jednak potem mam nadzieje iż będzie lepiej. Co do mniejszych klanów -liczę że jak wpadną w wir rozgrywek to rozpoczną szerszą rekrutacje będą bardziej widoczni zmienią wizerunki itd.
    Liga moim zdaniem pchnie do przodu polską scene warbanda a także znając życie inne państwa zaczną się wzorować...

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #59 dnia: Czerwca 11, 2010, 12:07:29 »
    IPL. Prosił bym nie brać na poważnie Gleadra. Pisze to co myśli i w własnym imieniu. REF szanuje IPL za to jacy są a nie jak grają.

Co REF odpowie na ten pomysł niedługo się dowiecie, musimy jeszcze porozmawiać między sobą.

Nie będę zaprzeczać ze jednak REF jak na razie jest Faworytem. Mamy sporo graczy z bety choć sporo też nowych i dobrych.
    Może i w lidze 1 miejsce zajął by REF ale naturalnie pozostaje pytanie kto zajął by 2 miejsce?