Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dzień premiery = problemy  (Przeczytany 3048 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline b4rtheq

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Dzień premiery = problemy
    « dnia: Kwietnia 02, 2010, 00:25:07 »
    Kupiłem Warbanda już w przedsprzedaży... i nie wiem czy nie będę żałował. Nie wiem jak u Was, ale u mnie NIE DA się grać. Czy to multi, szybka bitwa czy też kampania- wszystko cacy do momentu wejścia na pole bitwy. Wtedy gra zawiesza się, odwiesza tylko jak kliknę ctrl+alt+delete, tzn. wtedy słyszę odgłosy walki bo jak później wchodzę w grę to mam tak jakby screena- żadnych dźwięków, nic się nie rusza. Nie mam pojęcia o co chodzi, wymagania systemowe spełniam z nawiązką. Próbowałem obniżać detale, wyłączać wszystkie efekty. Nic z tego. Co o tym sądzicie?

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Dzień premiery = problemy
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 02, 2010, 00:34:59 »
    Kupiłem Warbanda już w przedsprzedaży... i nie wiem czy nie będę żałował. Nie wiem jak u Was, ale u mnie NIE DA się grać. Czy to multi, szybka bitwa czy też kampania- wszystko cacy do momentu wejścia na pole bitwy. Wtedy gra zawiesza się, odwiesza tylko jak kliknę ctrl+alt+delete, tzn. wtedy słyszę odgłosy walki bo jak później wchodzę w grę to mam tak jakby screena- żadnych dźwięków, nic się nie rusza. Nie mam pojęcia o co chodzi, wymagania systemowe spełniam z nawiązką. Próbowałem obniżać detale, wyłączać wszystkie efekty. Nic z tego. Co o tym sądzicie?

Może zrób reinstall?

Co do błędów to wiadomo że na początku będzie ich sporo. Zazwyczaj tak jest w różnych grach. Mam nadzieję że błędy będą sukcesywnie elminowane kolejnymi patchami.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline b4rtheq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 02, 2010, 00:58:11 »
    nic nie daje :/ ehh miałem dzisiaj zarwać nockę na multi, ale widocznie nie jest mi dane. trudno, pozostaje mieć nadzieję że błąd zniknie wraz z patchem lokalizującym od CDP.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 02, 2010, 08:21:27 »
    Prawdę mówiąc trochę się zdziwiłem widząc ten błąd... Testowałem Warbanda już jakiś czas i nie miałem żadnego crasha, który zawiesił, bądź wywalił grę - tzn. miałem jedynie taki, którego błędem były skrypty w rozmowie, gdzie zacinała się ona na oknie, ale to nie wywoływało żadnego błędu. Po przejściach z OiM widziałem, że WB jest dużo lepiej zrobione i żadnych takich problemów nie powinno być, więc możliwe że wina leży po stronie Twojego sprzętu...

Offline rara

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 02, 2010, 13:54:23 »
    Miałem to samo tzn tak mi sie wydaje np jak wbijałem na multi to wszystko ok do czasu gdy dobrałem wyposażenie, nagle ciach - muza leci a mi tak jakby sie zacięło. To samo tyczyło sie singla.
    Zmieniłem rozdzielczość na 1280x1024 32 bity i wszystko do tej pory działa jak trzeba  ;)

Offline b4rtheq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 02, 2010, 16:25:43 »
    @ rara, jesteś moim mistrzem! wszystko śmiga, a już myślałem że będę musiał czekać do poniedziałku na odpowiedź od pomocy technicznej... do zobaczenia na serverach ;] iiihaaaa

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 02, 2010, 18:06:16 »
    Jak znudzi mi się singiel to też do was dołączę:D A tak wogóle. Ma ktoś takiego buga że w tawernach ludzie nie wykonują żadnych ruchów?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Kasparus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 02, 2010, 18:15:12 »
    To nie jest bug. To urok M&B :D

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 02, 2010, 21:00:28 »
    To nie jest bug. To urok M&B :D

Nie o to chodzi. Oni po prostu stoją jak wryci. W zwykłym były chyba jakieś animacje ruchu rąk czy nóg a tu nic.

Offline Kasparus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 02, 2010, 21:01:04 »
    Nie było - oni stoją jak wryci :D

Offline Harpag

• Użytkownik
    • Ave Imperator Morituri Te Salutant xD
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 02, 2010, 21:38:29 »
    Wspaniały Steam. Wydałem w empiku stówę, a teraz niem mam kontroli nad grą. Chciałem zagrać na multi, ale ten patent bez żadnej kontroli zasysa uaktualnienia... ale jak! (Ten serwer działa na starszej wersji niż ta której używasz, czy jakoś tak...) . Nie mogę zagrać na żadnym serwerze. Super. Dziękuję Ci Steam!
    P.S. Da się coś zrobić żeby nie używać tego programu?

Offline Bael

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 02, 2010, 22:11:30 »
    nie da się :) ale poczekaj trochę i serwery tez będą na aktualna wersje gry cierpliwości :)
    Bael (19.09.2010) - Obraza innego użytkownika - per "debilu".//proud
    Bael (19.09.2010) - Kolejna obraza oraz niesamowity spam.//proud

Offline Kasparus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 02, 2010, 23:47:26 »
    Ehh oczywiście że się da. Ja tam nie mam Steama. Opisałem wszystko w Spolszczenie.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 03, 2010, 09:05:41 »
    Nie wiem co w tym dziwnego... Nie dosyć, że jak na tacy podrzuca Ci sam uaktualnienia to jeszcze marudzisz. Później będzie stękanie: "No co za gówno! Dałem 100zł i samo się nie aktualizuje... :(". Prędzej czy później wszystkie serwery będą na najnowszej wersji. Zresztą to jest drugi, czy trzeci dzień po premierze gdzie nawał patchy jest dość duży, ale gdy później wszystko się uspokoi to problemów nie powinno być.